Σελίδες

10 Μαΐου 2023

Πλησιάζει η συμφορά

Γράφει ο Χαράλαμπος Δημούτσος
 
Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε
 
Ζούμε κρισιμότατες εποχές. Με συμπαιγνία των κομμάτων ετοιμάζεται παράδοση εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, λες και έχουμε ηττηθεί από έναν πόλεμο. Παράλληλα το πολιτικό σύστημα και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, κρατούν τον κόσμο σε άγνοια ώστε να εφησυχάζουν ή να ασχολούνται με ασήμαντα θέματα (όταν τα σπίτια σας καίγονται εσείς τραγουδάτε). 
 
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά: 
 
Στις 13/3/22 έχουμε θερμή πολύωρη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στον Βόσπορο. Μέχρι και τώρα ακόμα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας έχει άγνοια για το τί συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε!!!
 
Για τις συχνές συναντήσεις Καλίν Σουρανή (έμπιστη του κ. Μητσοτάκη), επικρατεί η ίδια μυστικότητα. 
 
Στις 16/12/22 στις Βρυξέλλες, με την διαμεσολάβηση των Γερμανών, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας η Άννα-Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, συνομίλησε τετ-α-τετ με τον Ιμπραχίμ Καλίν. Οι τουρκικές εφημερίδες που το αποκάλυψαν, έγραψαν για συμφωνίες, όπως αποστρατικοποίηση των νησιών και περιορισμένη επήρεια, αναγνώριση «τουρκικών» μειονοτήτων σε Θράκη, Ρόδο, Κώ, συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, αποδοχή της «γαλάζιας πατρίδας», κ.ά. Αυτά τα τερατουργήματα, ΔΕΝ διαψεύστηκαν από την ελληνική πλευρά. Εννοείται ότι ο κ. Δένδιας συνεχίζει να μην γνωρίζει το παραμικρό.
 
Ο Κύπριος έγκριτος εκδότης και συγγραφέας Κωστής Χατζηκωστής σε βιβλίο του αποκαλύπτει ότι ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου φερόταν να κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή (!) των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος! Επίσης προωθούσε την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου–Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου! Μετά από πέντε ημέρες ο κ. Αναστασιάδης προέβη σε μία χαλαρή διάψευση, αλλά ο αρθρογράφος αναφέρει κατηγορηματικά ότι «πρόκειται 100% για λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τα οποία ευσταθούν, ανεξαρτήτως των σκοπιμοτήτων, που θέλει τώρα να εξυπηρετήσει. Αν παρέλειψα δυο λέξεις είναι τα επίθετα, που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Το ήθος μου, αλλά και η αγάπη μου για την Ελλάδα, δεν μου το επέτρεπαν» (προφανώς θα έχει και ηχητικό τεκμήριο). Να θυμίσουμε ότι το 2003 όταν η Κύπρος όριζε την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ο τότε υπουργός Γ.Παπανδρέου ζήτησε να μην περιληφθεί το Καστελόριζο στην ελληνική ΑΟΖ!!!
 
Σημειώνουμε ότι κ. Γεραπετρίτης έχει πολλές παρασκηνιακές συναντήσεις με τον Τούρκο πρεσβευτή σε οικία γνωστής προσωπικότητας των Αθηνών. Μην ξεχνάμε τις δηλώσεις του ότι θεωρεί τα 6 μίλια αντί για 12, ως όριο την αιγιαλίτιδα ζώνη. 
 
Κατά δήλωση του κ. Δένδια υπάρχει διακομματική συναίνεση -συμμαχία και συμφωνία με τους Τούρκους. 
 
Ο κ. Τσίπρας στην συνάντησή του με τον κ. Σόλτς με άρθρο -αποκάλυψη του κ. Βερύκιου, τον διαβεβαίωσε ότι υποστηρίζει μία συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας τύπου Πρεσπών. Δηλαδή με εθνικές παραχωρήσεις στην Τουρκία.
 
Έχουμε πάρα πολλά περιστατικά ακόμα, αλλά το περιορισμένο του χώρου δεν μας επιτρέπει να τα αναλύσουμε. Για όλα τα παραπάνω. τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΛΟΥΝ την κυβέρνηση; Γιατί απλούστατα παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Οι πολιτικοί μας είναι εντολοδόχοι χωρίς θάρρος και πολιτική βούληση, με έντονο φοβικό σύνδρομο, ανεπαρκέστατοι. 
 
Έχει συνομολογηθεί η αποστρατικοποίηση. Στέλνουμε όπλα συνεχώς από τα νησιά στην Ουκρανία και δεν τα αντικαθιστούμε ή τα αντικαθιστούμε με υποδεέστερα και ετοιμάζονται για την πλήρη απομάκρυνσή τους. Η μη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια σε όλη την επικράτεια, μεταφράζεται σε De facto παραίτηση από την εθνική μας κυριαρχία. Το ίδιο συμβαίνει και με παραλήψεις ενεργειών, όπως έρευνες για υδρογονάθρακες, αντλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε πιστοποιημένα σημεία, ασκήσεις σε δικιές μας περιοχές, κ.ά. Αντιθέτως παραχωρούμε άδεια στην Τουρκία για ασκήσεις μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελλορίζου), κλείνουμε τον καταυλισμό των προσφύγων στο Λαύριο κατ’ απαίτηση της Τουρκίας, γιατί δήθεν εκπαιδεύονται Κούρδοι, δεν πηγαίνουν οι στρατηγοί μας το Πάσχα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (προφανώς κατ’ εντολήν), ομολογώντας εμμέσως την αποστρατικοποίηση. 
 
Γενικώς οι πράξεις μας και οι παραλείψεις μας δείχνουν άκρα υποτέλεια. Ακολουθούμε 100% πολιτική προτεκτοράτου. Λένε και ξαναλένε για διάλογο. Το μόνο που ακούμε από τους πολιτικούς μας. Τι νόημα έχει ένας διάλογος όταν ό άλλος απαιτεί δικά σου πράγματα; Είναι εμφανές ότι είναι έτοιμοι για παράδοση εθνικών συμφερόντων σαν να πρόκειται για δική τους περιουσία. 
 
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο λαός που τώρα βαυκαλίζεται από τα κόμματα και τα μέσα παραπληροφόρησης και αποχαύνωσης, θα αντιδράσει. Και τότε ή θα φύγουν όλοι νύχτα, ή θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία.
 
Χαράλαμπος Δημούτσος
Δημοσιογράφος διαχειριστής της ιστοσελίδας dekeleianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.