Σελίδες

8 Μαΐου 2023

Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου
 
Η 8η Μαΐου, ημέρα κατάληψης του Βερολίνου, έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη ως ημέρα μνήμης της λήξης του Β΄ μεγάλου πολέμου του 20ού αιώνα. Βέβαια ο πόλεμος συνεχίστηκε μέχρι τον Αύγουστο, οπότε συνέβη το συγκλονιστικό συμβάν της ολοκληρωτικής καταστροφής δύο ιαπωνικών πόλεων με την ρίψη των δύο πρώτων ατομικών βομβών, συμβάν που ανάγκασε την Ιαπωνία να συνθηκολογήσει (2 Σεπτεμβρίου). Η καθιέρωση της 8ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης μαρτυρεί την παντελή αδιαφορία μας για το συνεχισθέν επί τρίμηνο μαρτύριο των λαών της Άπω Ανατολής. Ο καθένας ανακουφίζεται όταν λαμβάνει πέρας η δική του δοκιμασία.
 
Αποτελεί πάγια συμπεριφορά των νικητών να επιβάλλουν την άποψή τους επιρρίπτοντας την ευθύνη για όλα τα δεινά του πολέμου στους ηττημένους. Έτσι κατ’ έτος στους λόγους, που εκφωνούνται, οι πάντες αναμασούν την καταδίκη του ολοκληρωτισμού, αναπέμπουν κάποια ευχολόγια για επικράτηση διαρκούς ειρήνης και επανέρχονται στην πληκτική ή καταπιεστική καθημερινότητα. 
 
Καλό είναι, αν θέλουμε να διδαχθούμε, να αναλύουμε τα συμβάντα σε βάθος χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ποια τα αίτια του πολέμου; Είναι η ναζιστική ιδεολογία του ακραίου ολοκληρωτισμού και το όνειρο μιας ομάδας ανθρώπων να καταστήσουν τη Γερμανία κυρίαρχο στον πλανήτη; Αναγνωρίζουμε όλοι ότι ο γερμανικός είναι πειθαρχικός λαός, σέβεται τους νόμους και αισθάνεται την υποχρέωση να εκτελεί τις διαταγές, που του υπαγορεύονται εν καιρώ πολέμου. Αυτό άλλωστε υποστήριξαν όσοι οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως εγκληματίες πολέμου. 
 
Είναι επιφανειακή η ανάλυση, όταν περιορίζεται σ’ αυτές τις διαπιστώσεις, που βέβαια υπερτονίζονται από πλευράς των νικητών. Η Γερμανία του μεσοπολέμου ήταν χώρα, ο λαός της οποίας υπέφερε τρομερά λόγω της φτώχειας. Και η φτώχεια οφειλόταν στους επαχθείς όρους, που είχαν επιβάλει οι νικητές του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Της είχαν αποσπάσει τις αποικίες της στην Αφρική, στερώντας τη βιομηχανία της από πρώτες ύλες, είχαν αποκλείσει τα γερμανικά προϊόντα από τις αγορές, τις οποίες ήλεγχαν, είχαν επιβάλει υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις στους ηττημένους. Ο γερμανικός λαός πέρασε μεγάλη δοκιμασία επί έτη στερούμενος ακόμη και τα στοιχειώδη για τη διατροφή του. Είναι αρκετά τα προαναφερθέντα, ώστε ένας λαός να συρθεί πίσω από ανθρώπους, που αποδείχθηκαν ειδεχθείς εγκληματίες, και να αποδεχθεί την ιδεολογία του θανάτου; Ας μη σπεύσουμε να αποκριθούμε ότι ο γερμανικός λαός είναι ιδιάζων και ίσως άλλος λαός δεν θα είχε διαπράξει τα εγκλήματα, που αυτός διέπραξε, καθώς βέβαια ένοχοι δεν υπήρξαν μόνον όσοι κάθισαν στα εδώλια με την κατηγορία των εγκληματιών πολέμου, αλλά πολλοί περισσότεροι. Η εκδήλωση αυτής ή άλλης συμπεριφοράς δεν είναι απόρροια της κληρονομικής μας ουσίας, αλλά της παιδείας. Ο γερμανικός λαός είχε καλλιεργηθεί επί μακρόν με το σύνθημα «Η Γερμανία υπεράνω όλων»! Δεν ήσαν λίγοι εκείνοι, που επιδοκίμαζαν τα γραφέντα περί υπερανθρώπου από τον τραγικό παράφρονα Νίτσε. Για να επιβληθεί όμως λαός επί των άλλων ασφαλώς πρέπει να ασκήσει βία. Αυτή ασκείται με δύο τρόπους, εμφανώς ή αφανώς. Αν εξετάσουμε τους αντιπαραταχθέντες στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό, θα παρατηρήσουμε ότι όλοι τους υπήρξαν υπέρμαχοι της χρήσης βίας, στο εσωτερικό και στις χώρες της Βαλτικής και Φιλανδία η ΕΣΣΔ και στις αποικίες οι Αγγλία και Γαλλία. Μεταπολεμικώς στο έπακρο βίαια δείχθηκε η σύμμαχός τους ΗΠΑ με αποκορύφωμα τη χρήση βίας στον πόλεμο του Βιετνάμ. Τα περί προασπίσεως των ελευθεριών λεγόμενα από τις ισχυρές δυτικές χώρες είναι φθηνή προπαγάνδα. 
 
Υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Γερμανία, όταν το ναζιστικό κόμμα ανέλαβε την εξουσία με γνήσιες εκλογές, ήταν αναπόφευκτο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού, που υπέφερε, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα τον θρέψει και θα οδηγήσει τη Γερμανία στη δόξα. Σημαντικά είναι τα ερωτήματα, που ακολουθούν. Τί έκαναν οι ισχυροί νικητές του Α΄ μεγάλου πολέμου; (η Ρωσία, η μετέπειτα ΕΣΣΔ είχε αποχωρήσει). Έπρεπε να επέμβουν, για να επαναφέρουν τη δημοκρατία στη χώρα; Μπορούσαν; Ήθελαν; Εν πολλοίς επαναπαύθηκαν με την αξιοποίηση των τεραστίων κοιτασμάτων πετρελαίου, που είχαν αποσπάσει από τους ηττημένους Οθωμανούς, με τη δική μας βοήθεια, καθώς αναλάβαμε τον ρόλο του χωροφύλακα στη Μικρά Ασία, μέχρι να σταθεροποιήσουν οι Αγγλογάλλοι την κυριαρχία τους στη Μέση Ανατολή. Δεν αντιλαμβάνονταν όμως αυτοί ότι το καθεστώς διέγειρε τον γερμανικό λαό σε πολεμική ετοιμότητα και συνάμα εξοπλιζόταν; Δημόσιες παρελάσεις έδειχναν περίτρανα ότι η πολεμική μηχανή ετοιμαζόταν για λειτουργία και η προπαγάνδα και ο φανατισμός διαπότιζαν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Πίστευαν μήπως ότι ο Χίτλερ θα στρεφόταν κατ’ αποκλειστικότητα κατά του εχθρικού προς τον εθνικοσοσιαλισμό κομμουνισμού; Αλλά ούτε η ανίερη συμμαχία, η γνωστή από τους υπογράψαντες το σύμφωνο αρμόδιους υπουργούς Μολότωφ και Ρίμπεντροπ κίνησε υποψίες; Κάποιοι κατηγορούν τους ηγέτες των νικητών για ολιγωρία. Αρκεί αυτό να ερμηνεύσει τα πάντα;
 
Σημαντικότερο είναι το ακόλουθο ερώτημα: Πού βρήκε το ναζιστικό καθεστώς τα χρήματα και μάλιστα σε αφθονία, ώστε να οργανώσει την τρομακτική μηχανή, ενώ ο γερμανικός λαός σχεδόν λιμοκτονούσε; Απάντηση στο ερώτημα αυτό αποφεύγεται τεχνηέντως να δοθεί. Το 1930 δημιουργήθηκε η τράπεζα των «Διεθνών διακανονισμών» με έδρα την Ελβετία από τον τότε διοικητή της τράπεζας της Αγγλίας Montagu Norman και τον Γερμανό ομολόγο του Hjalmar Schacht, μετέπειτα υπουργό Οικονομικών του Χίτλερ. Σκοπός της τράπεζας ήταν η διακίνηση των πολεμικών αποζημιώσεων, που είχαν επιβληθεί στην Γερμανία, μετά το τέλος του A’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η τράπεζα αυτή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση του Χίτλερ, ευθύς μετά την άνοδό του κόμματός του στην εξουσία, και δεν έπαψε να τον ενισχύει οικονομικά. Δεν έπεσε αυτό στην αντίληψη των Αγγλογάλλων; Με την έναρξη του πολέμου σ’ αυτήν την τράπεζα οι ναζιστές κατέθεταν τον χρυσό που άρπαζαν από τις κατακτημένες χώρες, μάλιστα απαίτησαν και επέτυχαν να μεταφερθεί στη «φιλική» τους τράπεζα και ο χρυσός της Τσεχοσλοβακίας, που φυλασσόταν στην τράπεζα της Αγγλίας! Ούτε αυτό προβλημάτισε τους ιθύνοντες της βρετανικής αυτοκρατορίας; Ακόμη και τα χρυσά αντικείμενα των θυμάτων στα κρεματόρια, κυρίως Εβραίων, (δόντια, ωρολόγια και άλλα) κατατίθεντο στην τράπεζα αυτή και μετατρέπονταν σε ελβετικά φράγκα, που πιστώνονταν στον λογαριασμό των S-S! 
 
Αν ο Γκουντέριαν δεν ελάμβανε διαταγή από τον Χίτλερ να ανακόψει την κεραυνοβόλο επίθεση κατά του συμμαχικού στρατού, που ήταν εκτεθειμένος στις ακάλυπτες ακρογιαλιές της Δουνκέρκης, θα τον είχε διαλύσει ασφαλώς. Άλλη ίσως τότε θα ήταν η τροπή του πολέμου και δεν καυχώνταν οι Άγγλοι για το «κατόρθωμα» να τους διεκπεραιώσουν όλους στο νησί τους. Ποιος κυβερνά αυτόν τον πλανήτη; Μήπως κάποιοι ήθελαν τη σύγκρουση και την επιδίωξαν αποκοιμίζοντας ή διατάσσοντας τους αντιπάλους της Γερμανίας να αδρανήσουν μπροστά στον εμφανέστατο κίνδυνο; Τελικά ο πόλεμος παρατάθηκε επί τέσσερα και πλέον έτη, οπότε μεγάλα μέρη της Ευρώπης και της Ασίας σωριάστηκαν σε ερείπια, ώστε όλες οι χώρες, μετά τη λήξη του πολέμου, να έχουν ανάγκη δανεισμού για τις επανορθώσεις των ζημιών. Είναι αστείο να διαχωρίζονται οι συμμετέχοντες σε πόλεμο σε νικητές και ηττημένους. Όλοι είναι ηττημένοι και υποχείρια των δανειστών. Ουδείς θέτει το ερώτημα: Γιατί οι χώρες να δανείζονται από ιδιωτικές τράπεζες; Πώς αυτές παραμένουν αλώβητες στον ορυμαγδό του πολέμου. Αρκεί ως εξήγηση ότι βρίσκουν καταφύγιο στην υπεράνω πάσης υποψίας Ελβετία; Δεν θα μπορούσαν οι νικητές να ζητήσουν έρευνα της τράπεζας «Διεθνών διακανονισμών»; Γιατί δεν το έπραξαν; 
 
Την πλέον σοβαρή και αξιόλογη κριτική του πολέμου παραθέτει ο Αλμπέρ Καμύ στο έργο του «Ο επαναστατημένος άνθρωπος»: «Όταν ο ΄Αγγλος δημόσιος κατήγορος (σ.σ. στη δίκη της Νυρεμβέργης) παρατηρεί ότι από τό Μάιν Κάμπφ (τό ιδεολογικό κείμενο του Χίτλερ) ο δρόμος οδηγούσε ολόισια στούς θαλάμους αερίων του Μαϊντάνεκ, θίγει το ουσιαστικό θέμα της δίκης, δηλαδή την ιστορική ευθύνη του δυτικού μηδενισμού, πού όμως ήταν το μόνο πού δεν συζητήθηκε στη Νυρεμβέργη για ευνόητους λόγους. Δεν μπορείς να διεξάγεις μια δίκη διακηρύσσοντας τη γενική ενοχή ενός πολιτισμού. Δίκασαν μόνο τις πιο κραυγαλέες στην επιφάνεια του πλανήτη πράξεις».
 
Και οι κραυγαλέες πράξεις επαναλαμβάνονται ατιμώρητες βέβαια, καθώς ναι μεν και οι νικητές εμφορούνται από την ίδια μηδενιστική ιδεολογία, είναι όμως προσεκτικοί, ώστε να μη φθάνουν σε ακρότητες, που αμαυρώνουν την εικόνα τους, την εικόνα των υπερμάχων των πανανθρώπινων ιδανικών! 
 
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»


3 σχόλια:

  1. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ09 Μαΐου, 2023 13:46

    Με την λήξη του Β ΠΠ η μεν Γερμανία αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, εις βάρος των λαών που κατάκτησε και σήμερα ποδηγετεί όλη την Ευρώπη, η δε σύμμαχος της Τουρκία τότε φίλη των ΝΑΖΙ κερδισμένη βγήκε και αυτή....

    Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν: «Η τύχη του κόσμου δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας *χούφτας χωρών, που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ….» ( Βαθύ και συμβολικό το νόημα αυτής της δήλωσης και οι σύμμαχοι ας ψάξουν να το βρουν. Απωθημένα είναι γιατί δεν νίκησαν οι ΝΑΖΙ σύμμαχοι της Τουρκίας στον Β ΠΠ.)

    *Αυτές οι χώρες, που εμπόδισαν τους εγκληματίες ΝΑΖΙ Γερμανούς φίλους και συμμάχους της Τουρκίας, να καθυποτάξουν τους ελεύθερους λαούς και πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα αίματος, που νωπό είναι ακόμη και αχνίζει. Ας αφεθεί λοιπόν η τύχη του κόσμου στα χέρια της Τουρκίας …
    Στο δια ταύτα προς υπενθύμιση μνήμης και ιστορίας, ολίγα ενδεικτικά συμπυκνωμένα, αποσπασματικά πιο κάτω και ας εξαχθούν αυτονόητα συμπεράσματα. Στις 25 Φεβρουαρίου 1945: Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο στην ανύπαρκτη πλέον Γερμανία πρώην σύμμαχο της, που ηττήθηκε «από μια χούφτα συμμάχων χωρών …»

    Το τραγελαφικό, μετά τις συμφωνίες συμμαχίας Τουρκίας – Γερμανίας από την έναρξη του πολέμου και αφού ο πόλεμος στο τέλος είχε κριθεί και ο γερμανικός στρατός σχεδόν στο σύνολο του συνθηκολόγησε, η Τουρκία κηρύσσει «ακήρυχτο» πόλεμο στους ΝΑΖΙ φίλους της, που ήδη έπνεαν τα λοίσθια … και ήταν εγκλωβισμένοι στο Βερολίνο … δύο μήνες πριν την λήξη, του πολέμου και θεωρεί την Γερμανία εχθρική χώρα!!! Ξέχασαν οι δόλιοι σύμμαχοι και παράσημο να της δώσουν..

    Ο Τσώρτσιλ είχε δώσει τελεσίγραφο στους Τούρκους όπως εισέλθουν στον πόλεμο παρά το πλευρό των συμμάχων μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 1944 και τον αγνόησαν επιδεικτικά … μέχρι και την 25ηΦεβρουαρίου 1945, που όταν ήδη έληγε νικηφόρα ο πόλεμος υπέρ των συμμάχων, πρόδωσε την σύμμαχο της Γερμανία και «μπήκε» ( από πού δεν ξέρω) στον πόλεμο χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα, αφού το 90% του Γερμανικού στρατού παραδόθηκε …Και αλώβητη βγήκε, ζητώντας και παράσημα … Αχ μπαμπέσηδες Τούρκοι να είχαμε την πονηριά σας …..ΦΕΥ!
    Απόσπασμα.
    Όλο το κείμενο στο google με βάση τον τίτλο.


    Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων ...

    olympia.gr
    https://www.olympia.gr › apopsi
    ·
    21 Oct 2021 — Στις 25 Φεβρουαρίου 1945: Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο στην ανύπαρκτη Γερμανία πρώην σύμμαχος της, που έγινε «από μια χούφτα συμμάχων ...

    Και λησμονούν σήμερα οι δόλιοι σύμμαχοι ότι μια χώρα, που λέγεται Ελλάδα ισοπεδώθηκε από τους ΝΑΖΙ, διότι πιστή τους σύμμαχος ήταν και ανέχονται και χαϊδεύουν σήμερα την άπιστη επ αμοιβή παλλακίδα τους Τουρκία, που συνεχίζει ανενόχλητη να εισβάλλει σε ξένες χώρες, να κατασφάζει αθώους και να μην σέβεται το διεθνές δίκαιο ... (Π.χ. Κύπρος 1974)
    LATEST ANQUI S IN HERBA,'
    Ένα φίδι κρύβεται στο χορτάρι...
    Α.Α. Από ημικατεχόμενη, από βαρβάρους Τούρκους Ελληνική Κύπρο.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επ ευκαιρία μια παρένθεση για τον προδοτικό ρόλο των συμμάχων μας ... Μικρό απόσπασμα.

    Αυτούς τους τρισάθλιους εγκληματίες Τούρκους, που μαζί με του ΝΑΖΙ ήταν, στηρίζουν σήμερα οι άσπονδοι ... φίλοι και σύμμαχοι μας ...
    Η Τουρκία πλέον με την ανοχή των συμμάχων έσπασε και το χτένι και την χτένα … Παραβιάζει κανονισμούς του ΝΑΤΟ, εισβάλλει σε ξένες χώρες, κατασφάζει αμάχους, εξαφανίζει Χριστιανικές μειονότητες στην Μ. Ασία, εισβάλλει στην Ελληνική Κύπρο το 1974 και δολοφονεί 5000 αμάχους ( 1619 αγνοούμενοι), εκτοπίζει 300000 γηγενείς Κυπρίους, εγκλωβίζει 30000 αμάχους, κακοποιεί 850 ομήρους γυναίκες, λεηλατεί 550 εκκλησίες, κατέχει παράνομα το 37% των Κυπριακών εδαφών, διεκδικεί ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδάφη, θάλασσες και αιθέρες, που δεν της ανήκαν ποτέ, απειλεί γειτονικές χώρες, εκβιάζει την ΕΕ και διεθνή κοινότητα, ασεβεί, εξυβρίζει και προσβάλλει τους πάντες. Έχει γίνει κράτος τρομοκράτης και διεθνής ταραξίας της Μεσογείου και όλοι σωπαίνουν ένοχα …Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος. Όμηρος.

    Β΄Π.Π. Έγραφαν πρωτοσέλιδα όλες οι Τουρκικές φιλοκυβερνητικές Τούρκικες εφημερίδες:
    Ενδεικτικά.
    «Σε όλο αυτό τον πόλεμο δείξαμε τη φιλία μας στους Γερμανούς και το κάναμε την στιγμή, που είχαν την μεγαλύτερη ανάγκη. Εφημ Ανατολή 7/5/1943.
    «Παραμένουμε φίλοι της Γερμανίας μέχρι τέλος». Σον Ποστάν 22/4/1944
    Η Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας (γερμανικά: Türkisch-Deutscher Freundschaftsvertrag‎, τουρκικά: Türk-Alman Dostluk Paktı) ήταν σύμφωνο μη επίθεσης που υπεγράφη μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Τουρκίας στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα από τον Γερμανό πρέσβη στην Τουρκία, τον Φραντς φον Πάπεν και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σαράτζογλου. Αυτή άρχισε να ισχύει την ίδια ημέρα, όταν ήδη οι σύμμαχοι άρχισαν να πολεμούν τους ΝΑΖΙ από την 1η Σεπτεμβρίου 1939 ….

    Τελικά οι Έλληνες και Ελλάδας και Κύπρου, πολέμησαν στον Β΄ΠΠ, θυσιάστηκαν και καταστράφηκαν λόγω του ότι παρέμειναν πιστοί σύμμαχοι στις συμμαχικές δυνάμεις και η ύπουλη Τουρκία έμεινε αλώβητη και θρασύτατη μέχρι σήμερα και η Ελλάδα και η *Κύπρος, προδομένη. Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε. Σολωμός.
    *Ο πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας Νίκος Μπατσικανής γράφει: «5.000-6.000 Κύπριοι ήρθαν στην Ελλάδα, όπου και πολέμησαν εναντίον Γερμανών-Ιταλών, πλάι στους Ελλαδίτες».
    Kύπρος: Η χώρα με την μεγαλύτερη ανθρώπινη συμμετοχή στον Β' ΠΠ
    «Δεν είναι μικρή σε στρατιωτικό προσωπικό, η προσφορά της Κύπρου στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρκεί μόνο να αναλογιστούμε την παρουσία 45.000 Κυπρίων στρατιωτών στα μέτωπα του πολέμου, σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή», υπογραμμίζει.
    Και προσθέτει: «Πάνω από 600 Κύπριοι έπεσαν στα πεδία των μαχών και βρίσκονται θαμμένοι σε 56 στρατιωτικά κοιμητήρια 17 χωρών, σε: Μέση Ανατολή, Αφρική, Ελλάδα και Ευρώπη. Επιπλέον, 2.500 Κύπριοι αιχμαλωτίσθηκαν, οι περισσότεροι στην Ελλάδα, και κρατήθηκαν σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
    Μαρία Ρ. Νομικός - Από κατεχόμενη Κερύνεια, Από τουρκομογγόλους συμμάχους και φίλους των ΝΑΖΙ. ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχείο μας με πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες.
    Και στον ΑΠΠ η Τουρκία, ήταν σύμμαχος της Γερμανίας. ΜΕΜΟ, π.χ. σφαγή Αγγλογάλλων στην Καλλίπολη, από τον πολλαπλάσιο στρατό των Οθωμανών με την συνδρομή των Γερμανών, από 15 Απριλίου 1915 – 9 Ιανουαρίου 1916 – 150,000 νεκροί και 70,000 τραυματίες.
    Μέχρι τέλους και των δύο Παγκόσμιων πολέμων, οι «παμπέσηδες» Τούρκοι, είχαν την ψευδαίσθηση ότι οι φίλοι τους Γερμανοί θα κέρδιζαν και θα τους άμοιβαν για την φιλική τους στάση… Και η προσδοκούμενη αμοιβή τους;

    Όλα τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, μέρος Ελληνικών εδαφών, ακόμη μέχρι και Θεσσαλονίκη! Κρήτη – Κύπρο, εδάφη Βαλκανικών χωρών, Βουλγαρίας μέχρι και Ρουμανία, χώρες της ΕΣΣΔ, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, έλεγχο και επικυριαρχία της Μαύρης θάλασσας και ενδεχομένως και της Κασπίας, εδάφη της Συρίας, (όπου σχεδιάζετο, από τότε η ανακήρυξη Κουρδικού Κράτους), κλπ. Δηλαδή θα αναβίωνε και πάλι η Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως τους υποσχέθηκαν οι φίλοι τους Γερμανοί και τον ΑΠΠ και ΒΠΠ. ΜΕΜΟ! Σημερινοί Νατοϊκοι σύμμαχοι της Τουρκίας! Και σήμερα τα ίδια διεκδικούν και δεν βλέπετε δεν ακούτε δεν μιλάτε...Άθλιοι. Και στην Μικρά Ασία όταν προδώσατε την Ελλάδα τας χείρας σας νίπτατε και τρίβατε όπως και το 1974 στην Ελληνική Κύπρο...!!!
    Π.Β. Μικρασιάτισσα και σημερινή πρόσφυγας από Αμμόχωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.