Σελίδες

2 Μαΐου 2023

Προσέξτε πολύ κύριοι/ες Δικαστές του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου

Κυρίες και κύριοι Δικαστές, είστε συνυπεύθυνοι ενώπιον λαού και Θεού για ό,τι συμβεί στην Ελλάδα από εδώ και πέρα. Και από την συνδυασμένη Δικαιοσύνη αληθινών Ελλήνων και Θεού δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. 
 
 
Υπάρχει μια λαϊκή ρήσις που λέει: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»*. Δεν υπάρχει βέβαια η φράσις αυτἠ πουθενά στην Καινή Διαθήκη, διότι ο Κύριος δεν επιθυμεί την απώλεια οποιουδήποτε. Ο ίδιος ο άνθρωπος απεργάζεται την απώλεια του όταν οι πράξεις, οι επιθυμίες και τα διανοήματα του δεν είναι κατά Χριστόν αλλά κατά (σύμφωνα με τον) Πονηρόν. Τον αρχέκακον και εχθρόν του Ανθρώπου. Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η ρήσις αποδίδει εξαιρετικά καλά την πραγματικότητα ως προς την αφροσύνη ορισμένων ανθρώπων που τους οδηγεί στην καταστροφή τους. Η φράσις αυτή σε γνωστή, συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται: «Μωραίνει Κύριος τον Κυριάκο Μητσοτάκη ον βούλεται απολέσαι»! 
 
Και εξηγούμαι: 
 
Σε έναν λαό που είναι ήδη εξαιρετικά οργισμένος με το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου και ιδιαίτερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σημείο που η ελληνική κοινωνία να μοιάζει με καζάνι που βράζει με κλειστό καπάκι, έρχεται ο «κύριος» αυτός με αντισυνταγματικούς και αντιδικαιωματικούς νόμους και με ίντριγκες, που ολοφάνερα διαπλέκουν εκτελεστική και δικαστική εξουσία, να συνδαυλίσει τη φωτιά κάτω από το καζάνι που ήδη βράζει.  
 
Ποιός νομίζει ότι είναι αυτός ο «κύριος» Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πάτρωνές του, οι «γνωστοί άγνωστοι»; Ο ίδιος ο Θεός, ώστε να μπορέσει να ελέγξει έναν λαό σε κατάσταση ασφυκτικού βρασμού, που επί πλέον συμπιέζεται από αυτές τις μεθοδεύσεις σε μια άκρως δύσκολη συγκυρία για τον ίδιο και την Πατρίδα του;
 
Προσέξτε, λοιπόν, πολύ εσείς κύριοι και κυρίες δικαστές του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Είστε συνυπεύθυνοι, αν η ελληνική κοινωνία εκραγεί. Και αν εκραγεί, η λογική παύει. Επί πλέον, τα κάθε είδους παρακρατικά, ανθελληνικά και εγκληματικά «στοιχειά» θα δράσουν ακόμα πιο ανεξέλεγκτα. Ίσως συμβούν τότε βιαιότητες, άκρως επικίνδυνες για το σύνολο της κοινωνίας. 
 
Εξ’ άλλου ποιός μας βεβαιώνει ότι δεν στήνεται μια τέτοιου είδους προβοκάτσια παραμονές εκλογών ή αμέσως μετά, ώστε κατ’ εξοχήν να κατηγορηθεί το μισητό στο πολιτικό κατεστημένο, και ιδιαίτερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συν αυτώ, «Εθνικό κόμμα Έλληνες»; Και να εδραιωθεί για τα καλά η κατηγορία για «συμμετοχή ή αρχηγία σε εγκληματική οργάνωση» σε αυτόν που το ίδρυσε, τον Ηλία Κασιδιάρη. 
 
Εκτός αν αυτό επιδιώκετε κύριες και κύριοι Δικαστές του Α1, σε υπόγεια συμφωνία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε να καταλυθεί πλήρως και εμφανώς (αφανώς έχει ήδη καταλυθεί) κάθε έννοια Δημοκρατίας στην Ελλάδα και να επιβληθεί στρατιωτικός Νόμος -κατάσταση πολιορκίας, άρθρο 48 του Συντάγματος. Μεθόδευση με την οποία καταφέρνει ο πρωθυπουργός να παραμείνει στην εξουσία, κατά μέγιστον επί 15ήμερον, αλλά με 15ήμερες ανανεώσεις να παραμείνει πολύ περισσότερο. Μήπως γι αυτό, εντελώς αντισυνταγματικά δεν παραιτήθηκε αυτός και η κυβέρνησή του όταν, για λόγους «σοβαρού εθνικού θέματος!», ζήτησε από την Πρόεδρο της “Ελληνικής Δημοκρατίας!!” την πρόωρη διεξαγωγή εκλογών; 
 
Γιατί, άραγε, θα ήθελε ο πρωθυπουργός να παραμείνει στην εξουσία; Μήπως θα ήθελε να παραμείνει μέχρι να προκαλέσει το «επεισοδιάκι» της στο Αιγαίο η Τουρκία, ιδιαίτερα αν και εκεί επαναληφθούν οι εκλογές και το έχει ανάγκη ο κ. Ερντογάν; 
 
Και να είναι αυτός, γόνος της πιο ανθελληνικής οικογένειες των μεταπολεμικών χρόνων, που θα συνάψει «ειρηνευτική συμφωνία», παραδίδοντας πλούτο, έδαφος και εθνική κυριαρχία στους απ’ αιώνων εχθρούς μας; Έτσι ακριβώς όπως την έχουν ήδη γράψει οι επί κεφαλής των Παγκοσμιοποιητών που είναι οι πάτρωνες του ίδιου, του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια , του ανεκδιήγητου Τσίπρα και γενικά σχεδόν όλου του εντός Κοινοβουλίου -και όχι μόνον- πολιτικού, κρυπτοδικτατορικού κατεστημένου. Διαφορετικά θα αντιδρούσαν σθεναρά σε κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση. από την υποχρεωτικότητα των εμβολίων μέχρι την “μυστική” άκρως ανθελληνική διπλωματία Μητσοτάκη-Δένδια. 
 
Αυτὀ είναι το χαρτί που θα παιχτεί, ιδιαίτερα αν το ποσοστό της Ν. Δ. είναι πολύ χαμηλό και το αλλάξει η Singular Logic σε προκλητικά υψηλό. Τότε, σχεδόν με βεβαιότητα, θα γίνουν επεισόδια. Ας προσέξουν πάρα πολύ αυτήν την πιθανότητα όλα τα γνησίως πατριωτικά κόμματα. Όχι τσαμπουκάδες στους δρόμους. Κανένα όφελος για την Ελλάδα δεν θα προκύψει από κάτι τέτοιο. Φυλάξτε την ορμή σας για τον πόλεμο με την Τουρκία. 
 
Ίσως κάνω λάθος, αλλά εμένα μου «βρωμάει» προσυνεννόηση το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης έχει φέρει πολύ κοντά τις εκλογές στην Ελλάδα με αυτές στην Τουρκία. Τόσο που σχεδόν να ταυτίζονται χρονικά, εφ’ όσον ο πολιτικός χρόνος μιας εβδομάδος είναι περίπου μηδέν. Και το τραγικότερο ότι οι εκλογές εδώ μετατέθηκαν με αφορμή το δυστύχημα/έγκλημα στα Τέμπη! 
 
Κυρίες και κύριοι Δικαστές, είστε συνυπεύθυνοι ενώπιον λαού και Θεού για ό,τι συμβεί στην Ελλάδα από εδώ και πέρα. Και από την συνδυασμένη Δικαιοσύνη αληθινών Ελλήνων και Θεού δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Το γνωρίζετε βέβαια αυτό και ποιός από σας θα ήθελε να σταθεί στο εδώλιο της Θείας Δικαιοσύνης, η οποία για να κρατήσει σε ευταξία το Σύμπαν «αργεί, αλλά δεν λησμονεί»; Χαλεπόν γαρ προς μέγιστα σύνολα ανθρώπων λακτίζειν. 
 
Κυρίες και κύριοι Δικαστές Αρεοπαγίτες, ας πράξετε στο ακέραιο το δικαστικό σας καθήκον, ώστε στο καζάνι που βράζει να λειτουργήσει επί τέλους μια βαλβίδα εκτόνωσης: οι εκλογές με ελεύθερη επιλογή και ίσια δικαιώματα για όλους. Μικρή αλλά κρίσιμη βαλβίδα ώστε να μην εκραγεί το λαϊκό καζάνι και καταστρέψει και αθώους, κυνηγώντας τους ενόχους. Μην ταπώσετε την βαλβίδα των εκλογών. Αυτή υπάρχει, εκ του Συντάγματος. Το εθνικό, ιστορικό και δικαστικό σας σφάλμα θα είναι μέγιστο! 
______________________________ 
 
Σχόλιο από τον Πύρινο Λόγιο: 
* Η φράση αυτή προέρχεται από την λατινική Quem Iuppiter vult perdere, dementat prius, που σημαίνει «Μωραίνει Δίας ον βούλεται απολέσαι» και η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την αρχαιοελληνική αντίληψη της «άτης» (Άτη=η ταραχή, η σύγχυση που στέλνουν οι θεοί για να τιμωρήσουν κάποιον αλαζόνα ή ηλίθιο), την οποία πρωτοσυναντάμε στην πασίγνωστη τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» («το κακό φαίνεται για καλό σε αυτόν του oποίου το μυαλό ο θεός οδηγεί προς την άτη»). Οι Ρωμαίοι σοφιστές την μετέτρεψαν σε ρητό και αργότερα, όταν ο Χριστιανισμός επικράτησε, κυρίως οι ιερείς και οι μοναχοί την καθιέρωσαν ως «Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι», αντικαθιστώντας τον Διά με τον Κύριο, εννοώντας προφανώς τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.