Σελίδες

12 Απριλίου 2023

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ- ΘΑΝΑΤΟΣ!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Γιατί η Τουρκία κόπτεται για την «αποστρατικοποίηση των νησιών» και γιατί η Ελλάς δεν πρέπει ποτέ να πέσει στην τουρκική παγίδα; Διότι αν δεχθεί την αποστρατικοποίηση επί τη βάσει συμφωνίας, τότε σε καμιά περίπτωση δεν θα έχει νομικά επιχειρήματα να επαναστρατικοποιήσει τα νησιά, ακόμη και σε περίπτωση διαφαινομένου κινδύνου εκ μέρους της Τουρκίας.
 
Με τις πρώτες αγκαλιές Δένδια –Τσαβούσογλου οι εδώ νενέκοι, τουρκολάγνοι συμβιβασμένοι, του ΕΛΙΑΜΕΠ ξεπάγωσαν σαν τα φίδια και άρχισαν να αναδεύουν στον κόρφο του Έθνους, έτοιμα να πλήξουν εκ των έσω την εθνική μας ασφάλεια και άμυνα, προκειμένου να κερδίσουν ανταλλάγματα εκ της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Αλλά τους διαψεύδει η ίδια η Τουρκία με τις εναλλαγές της.
 
Η Τουρκία δεν αλλάζει 
 
Με βάση το πάγιο επιθετικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδος» και της "αναθεωρητικής πολιτικής" για τη «νέο Οθωμανική» παλινόρθωση πάνω στους τρεις πυλώνες: (Κεμαλικός Εθνικισμός, Πανισλαμισμός, Παντουρικισμός) δεν αφήνει ελπίδες για ειρηνική διευθέτηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και τούτο γιατί οι γνωστές πλέον διεκδικήσεις της που έχουν τεθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και στα επίσημα φόρα, όπως ο ΟΗΕ κ.α δεν έχουν αποσυρθεί και επομένως ισχύουν.
 
Περίπτωση συμβιβασμού 
 
Αλλά ας πάρουμε την περίπτωση συμβιβασμού μας στην αποστρατικοποίηση των νησιών με έστω δελεαστικό αντάλλαγμα την επέκταση των Χ.Υ στα 10 Ν.Μ.
 
Πού μπορεί να καταλήξει αυτή η κατ’ αρχήν αθώα αποστρατικοποίηση; Ασφαλώς θα θυμούνται οι αναγνώστες ότι οι Τούρκοι ζήτησαν όχι μόνο να μην υπάρχει στρατός, αλλά και αστυνομία. Εκεί κρύβεται η τουρκική δολιότητα! 
 
Στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά μπάτε σκύλοι αλέστε 
 
Θα είναι καθημερινή η συνεχής ροή λαθρομεταναστών και θα μπαινοβγαίνουν με ευκολία λαθρομετανάστες, ναρκέμποροι, κλέφτες, πράκτορες, προβοκάτορες κ.ο.κ Αυτοί θα εγκαθίστανται είτε προσωρινά είτε μόνιμα, έτσι ώστε σε μερικά χρόνια να έχει αλλάξει η δημογραφική σύσταση των νησιών και αυτά θα ελέγχονται αφανώς από την απέναντι ακτή.
 
Εισβολή προβοκατόρων ταραξιών 
 
Αλλά ας πάρουμε σαν υπόθεση εργασίας ότι κάποια μέρα εισβάλλει σε κάποιο από τα μεγάλα νησιά «ομάδα προβοκατόρων ταραξιών» η οποία προβαίνει σε συμπλοκές και αιματηρές βιαιοπραγίες όχι σε βάρος των χριστιανών, αλλά σε βάρος μουσουλμάνων. Όταν τα επεισόδια θα κορυφωθούν και θα ρέει άφθονο μουσουλμανικό αίμα θα καταστεί αναγκαίο να σταλούν δυνάμεις καταστολής. Η Ελλάδα λόγω της αποστρατικοποίησης και της έριδας μεταξύ των μουσουλμάνων, δεν θα έχει δικαίωμα αποστολής δύναμης καταστολής και τότε θα προθυμοποιηθεί να το πράξει η Τουρκία, στέλνοντας «μικρή» δύναμη Στρατοχωροφυλακής επί «προσωρινής βάσεως» όπως θα λεχθεί για την καταστολή. Αυτή φυσικά η δύναμη ποτέ δεν θα φύγει από το νησί με διάφορα προσχήματα ασφάλειας των πολυπληθών μουσουλμάνων.
 
Με «ειρηνευτικές δυνάμεις» θα καταλάβει τα νησιά 
 
Τότε θα έχει παιχθεί το σενάριο που παίχθηκε στην Κύπρο με τη «Ειρηνευτική Δύναμη» Στην Ελλάδα δεν θα επιτραπεί να βάλει ξανά στρατιωτική ή αστυνομική δύναμη ακόμη και δια των όπλων. Η "ειρηνευτική δύναμη" θα παραμείνει για πάντα και η Τουρκία θα έχει κάνει αναίμακτη κατοχή και κατάκτηση των νησιών. Ο έλεγχος των νησιών από την Τουρκία θα καταστήσει τη χώρα μας προτεκτοράτο της Τουρκίας, χώρα υποτελή και περιορισμένης ευθύνης.
 
Ασφαλώς θα θεωρηθούμε και πάλι ακροδεξιοί και ευφάνταστοι, όπως χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας "όχλο" και "ακροδεξιούς" το ενάμιση εκατομμύριο των Ελλήνων στα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσ/νίκη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αν το πολιτικό σύστημα κάνει εθνικές προδοσίες και βάζει με τόση ευκολία «στάμπες» στους πατριώτες, τότε πως να μη διογκωθεί η ακροδεξιά; Οι Έλληνες πατριώτες δεν θα επιτρέψουν νέα προδοσία στο Αιγαίο. Ας το γνωρίζει η επόμενη Κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος (12/4/23)
 
ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΕΩΣ 
 
Αμφικτύων
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.