Σελίδες

18 Απριλίου 2023

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ καλωσορίζει τα «μοντέλα μεγάλων δεδομένων» και τους «αισθητήρες που μπορούν να φορεθούν»!

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) καλωσορίζει τα «μοντέλα μεγάλων δεδομένων» και τους «αισθητήρες που μπορούν να φορεθούν» προκειμένου να «ξανασκεφτούν» πως ο κόσμος αποκτά πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
 
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έχει εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο οραματίζεται τη χρήση της «Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence)» και τι είναι αυτό που μνημονεύεται ως ψηφιακή υγεία στην εξήγηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο μέλλον.
 
Σε μια ανάρτηση στο μπλοκ μιας ιστοσελίδας που είναι βασισμένη σε μια Ελβετική ομάδα , ο Shyam Bishen του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο τίτλος εργασίας του οποίου είναι «επικεφαλής στη Διαμόρφωση της Υγείας και της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης στο Μέλλον», γράφει αναφορικά με τις δραστηριότητες οι οποίες έχουν την πρόθεση να «επιταχύνουν» το αποτέλεσμα γύρω από την βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
 
Και αυτό θα χρειαστεί τόσο την ανάπτυξη της τεχνολογίας όσο και ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο – κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες πρέπει να είναι τα μοντέλα μαζικών δεδομένων, η τηλεϊατρική και προγνωστική ιατρική, οι αισθητήρες που φοριούνται και οι πολλές πλατφόρμες και εφαρμογές, σύμφωνα με αυτό το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 
 
Έχοντας την πρόθεση να συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το δημοσίευμα εξηγεί τις ιδέες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αναφορικά με την κατεύθυνση την οποία ακολουθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξηγώντας το ενδιαφέρον της ομάδας αυτής στο συγκεκριμένο θέμα ως υποτιθέμενη ανησυχία των ανθρώπων για την καλή φυσική κατάσταση και την απόκτηση καλύτερης πρόσβασης. 
 
Η «Τεχνητή Νοημοσύνη» θεωρείται ως το σημαντικότερο κομμάτι του μέλλοντος, ειδικά μέχρι το 2035, όπως παρουσιάστηκε στην αναφορά της στρατηγικής για την Παγκόσμια Υγεία και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 
 
Αυτή η τεχνολογία υποτίθεται ότι θα γίνει ακόμη πιο ενσωματωμένη με την πρόληψη, την καταγραφή και την συμβουλή. 
 
Όσο για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – μια ανεπίσημη ομάδα που συγκεντρώνει την παγκόσμια ελίτ- έχει επίσης σχεδιάσει την Πλατφόρμα για την Διαμόρφωση του μέλλοντος της Υγείας και της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης προκειμένου να συνεργάζεται με κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, προκειμένου να δώσει στο ίδιο το οικονομικό Φόρουμ τον ρόλο να προσδιορίζει και να αναζητεί τρόπους ώστε να «πολλαπλασιάζει» τις λύσεις για τα συστήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
 
Μερικές από τις δραστηριότητες – κλειδί του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ απαριθμούνται εδώ όπως η υποστήριξη της διανομής του εμβολίου παγκοσμίως, περιλαμβάνοντας την συμβολή του COVAX (ένα πρότζεκτ της συμμαχίας εμβολίων GAVI, της Συμμαχίας για τις Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ΠΟΥ). 
 
Στην πραγματικότητα, το GAVI έχει λανσαριστεί από τον Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και άλλες εταιρικές σχέσεις και συνεργασίες που περιλαμβάνουν την συνεργασία στο Νταβός για το Αλτσχάιμερ, που εργάζεται με την Deloitte[1] για να αναπτύξουν «μια εργαλειοθήκη προκειμένου να υποστηρίξει τους νομοθέτες στην ανάπτυξη επιτυχημένων στρατηγικών στην τεχνολογία για την πνευματική υγεία,» κλπ. 
 
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιθυμούσε, σε αυτό το πλαίσιο, περισσότεροι άνθρωποι να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και παραθέτει την ανάγκη για «έντονη» κοινοποίηση δεδομένων, καθώς επίσης «ασφάλεια και εχεμύθεια.» 
 
Συνεπώς το «σχέδιο δράσης» όπως προβλέπεται από την αναφορά ζητάει την βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη σχεδίαση και επένδυση και την «εναρμόνιση» στη χρήση των δεδομένων και των εφαρμογών σε όλο τον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανά τον κόσμο. 
 
Κοιτώντας το μέλλον, τα μοντέλα μαζικών δεδομένων, την τηλεϊατρική και προγνωστική ιατρική, τους αισθητήρες που φοριούνται και τον πλούτο των νέων πλατφορμών και εφαρμογών μπορούν να μας βοηθήσουν να ξανασκεφτούμε το πώς ο κόσμος παρέχει, αποκτά πρόσβαση και διαχειρίζεται την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,» συμπεραίνει το δημοσίευμα στο μπλογκ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.