Σελίδες

16 Μαρτίου 2023

Πίνακας γνωστός ως «Ο Χριστός επί των Υδάτων», στήν Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ (USMMA) στήν Νέα Υόρκη, ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ αναγκαστικά (!), μετά από ΑΠΑΙΤΙΣΗ κοσμικής ομάδος (;) γιά τήν απομάκρυνσή του! ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ!

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ...ΣΕΝΤΟΝΙ (!), Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!
 
Ένας πίνακας γνωστός ως "Ο Χριστός επί των Υδάτων" ("Christ on the Water") στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (USMMA) στο King's Point της Νέας Υόρκης, καλύφθηκε εντελώς μετά από απαίτηση μιας κοσμικής ομάδας για την απομάκρυνσή του!
 
Το μηνμείο βρίσκεται σε μια αίθουσα που ήταν προηγουμένως το διαθρησκευτικό παρεκκλήσι της ακαδημίας, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί για επίσημες επιχειρήσεις.  
 
Σύμφωνα με το CBN News (https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2023/march/military-memorial-painting-of-christ-on-the-water-gets-covered-up-guess-why), το αντιθρησκευτικό Στρατιωτικό Ίδρυμα Θρησκευτικής Ελευθερίας (MRFF) διαμαρτυρήθηκε, υπονοώντας, ότι ο πίνακας στο Elliot See Room στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της ακαδημίας, έστειλε ένα ακατάλληλο μήνυμα προτιμώμενης πίστεως κατά παράβαση της Ρήτρας Καθιέρωσης της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος.  
 
Η MRFF ισχυρίζεται ότι υπέβαλε το αίτημα για λογαριασμό 26 αιτούντων.
Σε δήλωσή της, η ομάδα είπε, ότι αρχικά είχε ζητήσει ο θρησκευτικός αυτός πίνακας να μεταφερθεί σε μια πιο συνταγματικά κατάλληλη τοποθεσία, όπως το παρεκκλήσι USMMA Mariners.  
 
Ο πίνακας 10 ποδιών x19 πόδια, επίσης γνωστός ως "Jesus and Lifeboat", ζωγραφίστηκε το 1944 από τον διάσημο ναυτικό καλλιτέχνη Lt. Hunter Wood, USMS, για να κρεμαστεί στο παρεκκλήσι που χτίστηκε στο Βασικό Σχολείο USMMA στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια.  
 
Ο πίνακας απεικονίζει μια εικόνα του Ιησού και ναυτικών του εμπορικού ναυτικού που βρίσκονται σε μια σωσίβια λέμβο, πιθανώς μετά τον τορπιλισμό τους στον Ινδικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.  
 
Ο πίνακας έγινε για να τιμήσει τη μνήμη περισσότερων από 9.000 ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους το 1942. 
 
Η επιθεωρήτρια του USMMA Αντιναύαρχος Joanna Nunan ανταποκρίθηκε στο αίτημα του MRFF έχοντας τον πίνακα καλυμμένο με μια ...λευκή κουρτίνα, ενώ έγιναν σχέδια για το πώς να μετακινηθεί λόγω του ότι συνιστούσε μια υποτιθέμενη προώθηση θρησκευτικού περιεχομένου.  
 
Αλλά οι απόφοιτοι της ακαδημίας και τα μέλη του Κογκρέσσου, απάντησαν στην κίνηση της επιθεωρήτριας Nunan, απαιτώντας να αποκαλυφθεί ο πίνακας του Ιησού για προβολή.  
 
Πρώτον, τέσσερεις Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων που παρακολούθησαν τις στρατιωτικές ακαδημίες των ΗΠΑ, οι αντιπρόσωποι των ΗΠΑ Mike Garcia (R-CA), Mark Green (R-TN), August Pfluger (R-TX) και Warren Davidson (R-OH), έγραψαν μια επιστολή στην Nunan υποστηρίζοντας, ότι ο πίνακας που κρέμεται σε δημόσιο χώρο είναι συνταγματικός.  
 
Επικαλέστηκαν τον Van Orden vs. Perry, μια απόφαση του 2005 που επιτρέπει την εμφάνιση των Δέκα Εντολών στην κυβερνητική περιουσία.  
 
Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος James Banks (R-IN) έστειλε επίσης τη δική του επιστολή στον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg, προτρέποντάς τον να «διορθώσει άμεσα» την απόφαση της USMMA να καλύψει τον πίνακα.  
 
Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ted Cruz (R-TX) είπε επίσης στην αντιναύαρχο Nunan σε επιστολή του, ότι ο πίνακας είναι απολύτως σύμφωνος με τη Ρήτρα Εγκαθίδρυσης.  
 
«Το σχετικό συνταγματικό ερώτημα είναι αν η έκθεση του πίνακα από την Ακαδημία πληροί τις απαιτήσεις της Ρήτρας Ίδρυσης της Πρώτης Τροποποίησης.  
 
Ως μια μακροχρόνια επίδειξη που είναι συνεπής με την ιστορία και την παράδοση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ναυτικής Υπηρεσίας τους, σαφώς το κάνει», έγραψε ο γερουσιαστής του Τέξας. 
 

2 σχόλια:

  1. Ο Θεός δηλώνει ότι η ανθρωπότητα ζει στους “έσχατους καιρούς”, στην τελευταία εποχή, στην τελευταία περίοδο χάριτος, στην τελευταία περίοδο της γήινης ιστορίας. Ποιος ή τι είναι ο Αντίχριστος; Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Παιδιά μου, είναι έσχατη ώρα· και καθώς ακούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουν· γι’ αυτό γνωρίζουμε ότι είναι έσχατη ώρα." (Επιστολή Α΄ Ιωάννη 2:18.)

    Η αρχαία ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται για τον ‘αντίχριστο’ μπορεί να έχει δύο έννοιες. Μπορεί να σημάνει ‘ενάντια στο Χριστό’, με την έννοια κάποιου ή κάποιας δύναμης που αντιτίθεται στο έργο του Χριστού ή μπορεί επίσης να σημαίνει ‘αντί του Χριστού’, δηλώνοντας ένα πρόσωπο ή μια δύναμη που ‘παίρνει τη θέση του Χριστού’, ή είναι ένας ‘κίβδηλος Χριστός, ένας ψευδόχριστος’. Ο Θεός λέει ότι εκτός από τον ερχομό ενός ξεχωριστού Αντίχριστου, υπήρξαν πολλοί άλλοι αντίχριστοι ήδη κατά την εποχή της πρώιμης εκκλησίας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Βγήκαν από ανάμεσά μας, αλλά δεν ήσαν από μας· επειδή, αν ήσαν από μας, θα είχαν μείνει μαζί μας… Αυτά σας τα έγραψα γι’ αυτούς που σας πλανούν." (Επιστολή Α΄ Ιωάννη 2:19 & 26.)

    Τι θα συμβεί σε αυτόν τον Αντίχριστο, και πώς θα τον αναγνωρίσουμε; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "και, τότε, ο άνομος θα αποκαλυφθεί, τον οποίο ο Κύριος θα τον απολέσει με το πνεύμα του στόματός του, και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του· ο οποίος θα ‘ρθει με ενέργεια του Σατανά με κάθε δύναμη και σημεία και τέρατα ψεύδους, και με κάθε απάτη της αδικίας, ανάμεσα σ’ αυτούς που χάνονται· επειδή, δεν δέχτηκαν την αγάπη της αλήθειας για να σωθούν." (Β΄ Θεσσαλονικείς 2:8-10.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΟΙ ΑΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΟΣΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.