Σελίδες

18 Μαρτίου 2023

Ο Σέρβος αστέρας του τένις Τζόκοβιτς θα χάσει το Miami Open αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ (συνεχίζεται η εκδικητικότητα κατά των ανεμβολίαστων στις ΗΠΑ)

Νωρίτερα αυτό το μήνα, στον Τζόκοβιτς δεν είχε επιτραπεί να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να λάβει μέρος σε δύο τουρνουά επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του COVID-19. 
 
Την Παρασκευή, ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, απέσυρε επίσημα τη συμμετοχή του από το Miami Open 2023. Δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.
 
Ο Σέρβος υπέβαλε αίτηση για ειδική άδεια εισόδου στις ΗΠΑ, αλλά δεν τα κατάφερε.  
 
«Προφανώς, είμαστε ένα από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο, θα θέλαμε να έχουμε τους καλύτερους παίκτες που μπορούν να παίξουν. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μας. Προσπαθήσαμε και δεν μπόρεσε να παίξει», δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά Miami Open, James Blake, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.  
 
Τη θέση του στο κυρίως ταμπλό θα πάρει ο Κολομβιανός Daniel Elahi Galan. Ο Sebastian Korda θα χάσει επίσης τη διοργάνωση στη Φλόριντα και θα αντικατασταθεί από τον Denis Kudla. 
 
Ο Τζόκοβιτς έχασε το US Open – και πολλά άλλα τουρνουά στις ΗΠΑ – το 2022 επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. 
Ο Τζόκοβιτς έχει προγραμματίσει να αγωνιστεί στο χώμα του Monte Carlo Masters από τις 9 Απριλίου.
 
Πέρυσι, ο Τζόκοβιτς έφτασε στην Αυστραλία στις 5 Ιανουαρίου για να λάβει μέρος στο τουρνουά τένις Australia Open, αλλά την επόμενη ημέρα συνελήφθη και τέθηκε σε θάλαμο απομόνωσης μεταναστών, αφού οι αυστραλιανές αρχές ακύρωσαν τη βίζα του. Ο Τζόκοβιτς κατηγορήθηκε ότι παρέκαμψε τους κανόνες του COVID-19 που απαιτούν από όλους τους παίκτες του τένις να προσκομίζουν αποδείξεις εμβολιασμού ή ιατρική εξαίρεση, ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι του είχε χορηγηθεί εξαίρεση αφού ανάρρωσε από την ασθένεια τον Δεκέμβριο.  
 
Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο τενίστας απελευθερώθηκε με δικαστική απόφαση από την πτέρυγα απομόνωσης. Στις 10 Ιανουαρίου, η βίζα του Τζόκοβιτς αποκαταστάθηκε από το ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο της Μελβούρνης, αλλά στις 11 Ιανουαρίου ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ ανακάλεσε για δεύτερη φορά τη βίζα του παίκτη, οπότε ο αστέρας του τένις αποσύρθηκε από το τουρνουά και εγκατέλειψε τη χώρα.  
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
Sputnik news 
το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.