Σελίδες

14 Μαρτίου 2023

Σε πανικό ο Ερντογάν – Κάνει συμμαχία με κόμμα δολοφόνων

Ο Ερντογάν και ο πρόεδρος του κόμματος HÜDA PAR, Zekeriya Yapıcıoğlu, δίνουν τα χέρια για συνεργασία στις εκλογές του 2023 
 
Ενώ ο Ερντογάν συμφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος HÜDA PAR, Zekeriya Yapıcıoğlu, διαφωτιστικό και χρήσιμο είναι να δούμε περί τίνος πρόκειται, για να εκτιμήσουμε και το βαθμό απελπισίας του προέδρου της Τουρκίας.
 
Μετάφραση ανάρτησης του Timur Soykan @timursoykan 
 
1- Ενώ το κόμμα των Χιζμπουλάχ, HUDAPAR, γίνεται εταίρος της Λαϊκής Συμμαχίας, ας θυμηθούμε πώς δολοφόνησαν τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντιγιαρμπακίρ Γκαφάρ Οκκάν και τα σπίτια-γιάφκες τους, όπου έθαβαν τα θύματά τους. Η Hizbulkontra μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο βάναυση οργάνωση στην ιστορία της Τουρκίας. 
 
2- Παραδέχτηκε επανειλημμένα ότι υποστηρίχθηκε από το κράτος και ονομαζόταν «Hizbul-contra», «Hizbul-vahset». Η έδρα της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης ήταν η πόλη Μπάτμαν. Το περιοδικό του Doğu Perinçek, «Προς το 2000», ο οποίος σήμερα υποστηρίζει τον Ερντογάν, ήταν ο στόχος των Χεζμπολλαχιστών.  
 
3- Ο δημοσιογράφος Halit Güngen έγραψε για πρώτη φορά στο περιοδικό 2000’e Doğru ότι οι Χιζμπουλάχ εκπαιδεύτηκαν στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας του Ντιγιάρμπακιρ το 1992 και ότι ο αρχηγός της οργάνωσης Hüseyin Velioğlu. Δύο μέρες μετά από αυτή την είδηση, ο 21χρονος Halit Güngen δολοφονήθηκε στο γραφείο του περιοδικού στο Diyarbakir. 
 
4- Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιγιαρμπακίρ, Gaffar Okkan, είχε πραγματοποιήσει πολλές επιχειρήσεις κατά της Χιζμπουλάχ και εξασφάλισε τη σύλληψη των σημαντικών στελεχών της. Ως αποτέλεσμα των εγγράφων και των πληροφοριών που κατασχέθηκαν σε αυτές τις επιχειρήσεις, ο αρχηγός της οργάνωσης, Χουσεΐν Βελιόγλου, περικυκλώθηκε σε μια βίλα στο Beykoz της Κωνσταντινούπολης.  
 
5- Ο Hüseyin Velioğlu σκοτώθηκε στην επιδρομή στη βίλα στο Beykoz, ο Edip Gümüş και ο Cemal Tutar συνελήφθησαν ζωντανοί. Ο Τζεμάλ Τουτάρ επρόκειτο να ομολογήσει ότι σκότωσε και τον δημοσιογράφο Halit Güngen. Όταν άνοιξαν στον υπολογιστή τα CD που προσπάθησαν να κάψουν στη βίλα οι Χισμπουλάχ και όταν έγιναν γνωστές οι απολογίες των κατηγορουμένων, αποκαλύφθηκε η βαρβαρότητα της Χιζμπούλαχ. 
 
6- Σε πολλές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, τα Άδανα, το Ντιγιαρμπακίρ και το Ικόνιο, έθαβαν ανθρώπους βασανίζοντας και σκοτώνοντάς τους με τσιμεντένια καρφιά και γουρουνόδεσμους. Οι αρχές ξέθαβαν για εβδομάδες πτώματα δολοφονημένων θυμάτων της οργάνωσης από πολλά σπίτια-γιάφκες της οργάνωσης. Μερικοί από αυτούς ήταν μέλη της οργάνωσης, κατηγορήθηκαν ως κατάσκοποι και δολοφονήθηκαν με εντολή του Hüseyin Velioğlu. 
 
7- Η μουσουλμάνα φεμινίστρια συγγραφέας Konca Guris απήχθη από το σπίτι της τον Ιούλιο του 1998 και ήταν αγνοούμενη. Τον Ιανουάριο του 2000, το σώμα της Konca Kuriş βρέθηκε στο σπίτι-γιάφκα της Χεζμπολάχ στο Μεράμ, στο Ικόνιο. Την έθαψαν στο υπόγειο του σπιτιού μετά από 35 μέρες βασανιστηρίων με γουρουνόδεσμο. 
 
8- Πολλά μέλη της οργάνωσης πιάστηκαν σε επιχειρήσεις των αρχών. Δολοφονίες με μια σφαίρα ήταν η υπογραφή της οργάνωσης και όλοι τους ομολόγησαν τις δολοφονίες που διέπραξαν. Υπήρχαν αναφορές για δολοφονία του αστυνομικού διευθυντή Γκαφάρ Οκκάν. Οι Χιζμπουλάχ επρόκειτο να πραγματοποιήσουν την πιο οργανωμένη, πολυπληθή και σκοτεινή ενέργεια δολοφονίας στην ιστορία της Τουρκίας. 
 
9- Στις 24 Ιανουαρίου 2001, στις 17.40, ο Gaffar Okkan δολοφονήθηκε με διασταυρούμενα πυρά σε μια ενέδρα που είχε στηθεί 500 μέτρα από το αρχηγείο της αστυνομίας. Ο αριθμός των μελών της Χιζμπουλάχ που πυλοβολούσαν ήταν περισσότεροι από 20. Χρησιμοποιήθηκαν 16 όπλα Καλάσνικοφ. Ρίχτηκαν 469 φυσίγγια. Λίγο πριν την επίθεση κόπηκε το ρεύμα της περιοχής. 
 
10- Ο Gaffar Okkan και 5 μέλη της ασφάλειάς του έχασαν τη ζωή τους. Πώς ήρθαν 20 άτομα με μακρύκαννα όπλα 500 μέτρα από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Ντιγιαρμπακίρ, που είναι σημείο ελέγχου σε κάθε βήμα, και πώς θα μπορούσε κανείς να δραπετεύσει κανείς μετά από μια τέτοια ενέργεια χωρίς να τον συλλάβουν…; Αυτό ήταν αδύνατο αν δεν λάμβαναν υποστήριξη από άλλη κρατική αρχή. 
 
11- Στην εκπομπή του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ αναφέρθηκε ότι μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία, υπήρχαν πληροφορίες ότι οι Χιζμπουλάχ θα δολοφονούσαν τον Γκαφάρ Οκκάν. Όσοι σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους στα σπίτια-γιάφκες της οργάνωσης, αφέθηκαν ελεύθεροι 10 χρόνια αργότερα, το 2011, υπό τον όρο του δικαστικού ελέγχου. Τους υποδέχτηκαν με συνθήματα ομοϊδεάτες τους και διέφυγαν εύκολα στο εξωτερικό. 
 
12- Το διαβάσαμε σε άρθρο του Özgür Cebe στην εφημερίδα Sözcü. Όλοι όσοι δολοφόνησαν τον Gaffar Okkan αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φυλακή πριν από τις εκλογές του 2019. Πριν από τις απελευθερώσεις, ο Ερντογάν είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο του κόμματος HUDAPAR και αφέθηκαν ελεύθεροι με αντάλλαγμα την εκλογική υποστήριξη. Τώρα οι Χιζμπουλάχ είναι εταίροι της Λαϊκής Συμμαχίας, του ΑΚΡ-ΜΗΡ. 
 
13- Πολλοί εθνικιστές, πολιτικοί-γεράκια και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν σκέφτονται τον Γκαφάρ Οκκάν, τον αρχηγό της αστυνομίας του κράτους, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Χισμπουλάχ. Ο Doğu Perinçek πρέπει να έχει ξεχάσει τον δημοσιογράφο Halit Güngen, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ δούλευε για το περιοδικό του και η υποστήριξή του στον Ερντογάν συνεχίζεται. Όμως η ιστορία δεν ξεχνά. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.