Σελίδες

22 Μαρτίου 2023

Ταξί: Η απάτη με τα εικονικά ταξίμετρα – Πώς θα την αντιληφθείτε

Νέα «μόδα» σε ταξί που αντί να λειτουργούν κανονικό ταξίμετρο έχουν tablet για να χρεώνουν περισσότερο τις διαδρομές τους πελάτες. Πρόκειται για νέα απάτη που εντοπίστηκε από την τροχαία σε ταξί στη Θεσσαλονίκη.
 
Κάποιοι ταξιτζήδες είχαν τάμπλετ ενώ άλλοι κινητά τηλέφωνα με εφαρμογές που προσομοιάζουν σε ταξίμετρα παραπλανώντας τους επιβάτες.
 
Έτσι, λοιπόν, αντί το κανονικό και νόμιμο ταξίμετρο, ανοίγουν το κινητό ή το τάμπλετ το οποίο χρεώνει κατά το δοκούν. Ό,τι βγάλει η «εφαρμογή» του οδηγού ταξί και φυσικά χωρίς νόμιμη απόδειξη. 
 
Η νέα απάτη φαίνεται να έχει γίνει μόδα στη Θεσσαλονίκη όπου δεκάδες οδηγοί ταξί επέβαλαν αυθαίρετες χρεώσεις στους πελάτες τους έχοντας απενεργοποιήσει τα ταξίμετρα και στη θέση τους λειτουργούσαν ηλεκτρονικές εφαρμογές μέσω τάμπλετ ή smartphones. 
 
Αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο ειδικής δράσης της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης με εντατικούς ελέγχους σε δεκάδες ταξί. Συγκεκριμένα το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου, έγιναν έλεγχοι σε 126 οχήματα ταξί στα 20 εκ των οποίων βεβαιώθηκαν παραβάσεις. 
 
Οι συγκεκριμένοι οδηγοί ταξί κατελήφθησαν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξιμέτρου μέσω φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων αντί να έχουν θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο του οχήματος τους. 
 
Τι να προσέχετε στα ταξί 
 
Όταν ο πελάτης μπει στο ταξί πρέπει να εντοπίσει το ταξίμετρο και να γνωρίζει ότι τόσο το κινητό όσο και το tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα ακόμα και αν εμφανίζουν αυτές τις ενδείξεις. 
 
Επίσης, προτού αποβιβαστεί από το ταξί, πρέπει να ζητά τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών, η οποίο μπορεί να εκδοθεί μόνο από νόμιμο ταξίμετρο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.