Σελίδες

6 Μαρτίου 2023

Πρόταση αλλαγής του ονόματος των κατεχομένων στην Κύπρο

Μετά την αλλαγή το ονόματος στον ΟΗΕ από Turkey σε Turkiye για να μην παραπέμπει σε … γαλοπούλα, φαίνεται πως ο Ερντογάν και οι συν αυτώ θα επιχειρήσουν να αλλάξουν και το όνομα της κατεχόμενης Κύπρου. 
 
Το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» που δόθηκε στο κατεχόμενο από τον Τουρκικό στρατό τμήμα της Δημοκρατίας της Κύπρου, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να αλλάξει.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, ο επονομαζόμενος ηγέτης των αποσχιστών Ερσίν Τατάρ, θεωρεί πως το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» που επινοήθηκε πριν 40 χρόνια για να πλασαριστεί διεθνώς ως ανεξάρτητο το αποσχισθέν «κράτος», δεν ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις της Τουρκίας και των υποτακτικών της στην Κύπρο.  
 
Έτσι, ο Τατάρ πρότεινε το ψευδοκράτος να ονομάζεται «Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου». Σύμφωνα με το σκεπτικό τού επικεφαλής των αποσχιστών, αφού η Δημοκρατία της Κύπρου δεν ονομάζεται «νότια Κύπρος», δεν υπάρχει λόγος να ονομάζεται το αποσχισθέν τμήμα «βόρειο».  
 
Φυσικά, με την κίνηση αυτή, η Τουρκία και οι υποτακτικοί της στην κατεχόμενη Κύπρο, προσπαθούν να αυτοπροβληθούν ως κυρίαρχοι ολόκληρου του νησιού.  
 
Στην πονηριά του ηγέτη των αποσχιστών και υποτακτικού της Άγκυρας, απάντησε ο πολιτικός αντίπαλός του στα κατεχόμενα, ο Ασίμ Ακανσόι, λέγοντας ότι η Τουρκοκυπριακή κοινότητα ανήκει στους δημιουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δικαιώματά της δεν θα αγνοηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν για την αλλαγή του ονόματος.  
 
Στον Ακανσόι απάντησε ο λεγόμενος υπουργός εργασίας των κατεχομένων, Χασάν Τατσόι, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι άμεσο για την αλλαγή του ονόματος, ενώ υπεύθυνος είναι ο λαός για να το αποφασίσει, αλλά η λεγόμενη βουλή των κατεχομένων έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αλλαγή του ονόματος.
 
Οι πονηριές της Τουρκίας συνεχίζονται αδιάκοπα. Αυτό που χρειάζεται είναι οι ηγέτες του Ελληνισμού να μην δίνουν αξία στους αποσχιστικούς κύκλους των κατεχομένων, να μην τους προβιβάζουν σε ισότιμους συνομιλητές και να μην αποδέχονται συμβιβασμό με την Τουρκία, όπως ακριβώς κάνει ο Ζελένσκι με τη Ρωσία, που απαιτεί την αποχώρηση του Ρωσικού στρατού στα σύνορα του 1991. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί δώρο προς την Κύπρο, για να απαιτήσει την αποχώρηση των κατοχικών Τουρκικών στρατευμάτων από το νησί και την επανένωσή του υπό την μία και διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Κύπρου.  
 

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ06 Μαρτίου, 2023 14:59

    Το Ταταρικό και Ερντογανικό καθεστώς γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και εμείς μιλάμε περί ... γαλοπούλας ... και παραβλέπουμε ότι μπαμπέσικα οι Τούρκοι χρησιμοποιούν γκαιμπελική προπαγάνδα προς πλύση εγκεφάλου ....
    Επανέρχομαι για πολλοστή φορά, όσον αφορά αλλαγή ονόματος της Τουρκίας και τώρα της κατεχόμενης Ελληνικής Κύπρου... σε Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου ... χωρίς το Βόρειας... δηλαδή όλης της Κύπρου ... ήτοι KYPRI-STAN ή ΚΥPR-IYE όπως Turkiye ή tourkmenistan, Pakistan κλπ.
    Γιατί όμως επιθυμεί η *Τουρκία να αφήσει στην άκρη ένα όνομα που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια;
    Κάποιοι αφελείς λένε ότι η αλλαγή στοχεύει στο να μην μπερδεύεται η χώρα με τη γαλοπούλα (η οποία στα αγγλικά είναι επίσης “turkey”), καθώς και με τον εναλλακτικό ορισμό της λέξης, που υπάρχει στα λεξικά και σημαίνει «κάτι που αποτυγχάνει εντελώς».
    Στο δια ταύτα ...
    Το Αγγλικό όνομα Turkey πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα και προέρχεται από το Μεσαιωνικό Λατινικό Turchia. Το Αραβικό συγγενές Τουρκίια (تركيا), με τη μορφή Ντάουλα΄αλ Τουρκίια (Κράτος των Τούρκων) χρησιμοποιείτο ιστορικά ως επίσημη ονομασία του μεσαιωνικού Σουλτανάτου των Μαμελούκων (1250 – 1517), που απλωνόταν στην Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, τη Συρία, τη Χετζάζ και την Κυρηναϊκή.
    Η πρόσθεση λοιπόν του -ΙΥΕ (Τurkiye), που σημαίνει κάτοχος, αυτή η γη είναι δική μας, είναι το προάγγελμα των νεοσουλτανικών βλέψεων του νεοθωμανού Ερντογάν και των ομοίων του. (Türkiye Cumhuriyeti και για Κύπρο TURKIYE - KYPR-IYE CUMHURIYETI...!)
    Οι βάρβαροι εισβολείς σε ξένα εδάφη κατέστησαν κάτοχοι και θα είναι καταπατητές ( κατά τις βλέψεις τους) της Ελληνικής Μικράς Ασίας, της Ελληνικής Κύπρου, του Ελληνικού Αιγαίου και Ελληνικών νησιών και γενικά ότι είχε καταλάβει η βάρβαρη Οθωμανική Αυτοκρατορία …. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ και να αφήσουμε τα περί … τουρκικής γαλοπούλας ….
    Τώρα επίσης ίσως αρκετοί να διερωτώνται γιατί στις πλείστες αδελφές τους μουσουλμανικές χώρες με Τουρκία, που και αυτές σε κατεχόμενα εδάφη δημιούργησαν κράτη, η κατάληξη της ονομασίας λήγει στο –STAN. Ακριβώς την ίδια ερμηνεία έχει με το -ΙΥΕ….
    Από τη συγκεκριμένη γλώσσα η ρίζα «στ» ή «σταν» έχει βρει εφαρμογή σε πολλές λέξεις σε γλώσσες απογόνους της. Το «σταν» σημαίνει «οικισμός», σε άλλες σλαβικές γλώσσες τη χρησιμοποιούν για να πουν «διαμέρισμα» ή «κράτος», ενώ τα αγγλικά τη δανείστηκαν για να φτιάξουν λέξεις όπως «στάση» και «διαμονή».
    Παλαιότερα, όταν οι μουσουλμανικοί λαοί που εισέβαλαν ανατολικά και νότια από την ευρασιατική στέπα, τη χρησιμοποίησαν για να εκφράσουν έννοιες όπως «τόπος» ή «τόπος του» δηλαδή κάτοχοι … ήτοι καταπατητές κατεχομένων.
    Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι αποκαλούν την Ελλάδα Γιουνανιστάν (YUNANISTAN), το οποίο ουσιαστικά προέρχεται από τους Έλληνες Ίωνες, δηλαδή σημαίνει η «Γη των Ιώνων» ή και μεταφορικά η πρόσθεση του –stan, αυτονόητο … είναι πως σημαίνει γη δική τους …..( Όπως και την Κύπρο θα καταλήξουν σε KYRPI–STAN…. ή ΚYPR-IYE CUMHURIYETI) ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤURK-IYE ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΗΝ «ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ», ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΝΕΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ…. ή ΣΕ ΛΥΚΟ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΚΡΙΖΟΣ … ή μάλλον κατακόκκινος από αίμα εκατομμυρίων σφαγιασθέντων κυρίως Χριστιανών αμάχων.
    Α.Α. - Συγγραφέας από Ελληνική Κύπρο και πρόσφυγας από κατεχόμενα Ελληνικά - Κυπριακά εδάφη.

    Υ.Γ. Ως εκ τούτου πιστεύω ότι η πρώτη παράγραφος του ενημερωτικού άρθρου, παρερμηνεύεται διότι επαναλαμβάνω ότι καμιά σχέση δεν έχει με γαλοπούλα, αλλά άμεση σχέση έχει μόνο με τους δόλιους και ύποπτους σκοπούς της βάρβαρης Τουρκίας.
    "Μετά την αλλαγή το ονόματος στον ΟΗΕ από Turkey σε Turkiye για να μην παραπέμπει σε "γαλοπούλα", φαίνεται πως ο Ερντογάν και οι συν αυτώ θα επιχειρήσουν να αλλάξουν και το όνομα της κατεχόμενης Κύπρου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.