Σελίδες

3 Μαρτίου 2023

Διοργάνωση σειράς διαλέξεων για την Ιστορία

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής, διοργανώνει σειρά Διαλέξεων για την Ιστορία από τις 6/3/2023 ως και τις 27/3/2023. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 17:00, στο Αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής (Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς), και απευθύνονται στους συναδέλφους που διδάσκουν Ιστορία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 
 
Σε αυτές θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές πάνω σε ιστορικές περιόδους και αντικείμενα, όπως η Τουρκοκρατία, η Ευρωπαϊκή Ιστορία, η σχέση Ιστορίας και Λαογραφίας, η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, και ακολούθως θα διεξάγονται σχετικές συζητήσεις. 
 
Πρόγραμμα Διαλέξεων για την Ιστορία 
 
6/3/2023 «Η ιστορικότητα των λαογραφικών φαινομένων» 
Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 
 
13/3/2023 «Η εκδοτική (μεταφραστική) στρατηγική του Ρήγα Βελεστινλή, στο πλαίσιο του ριζοσπαστικού Διαφωτισμού» 
Άννα Ταμπάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Θεατρολογίας - Ιστορίας του θεάτρου, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. 
 
20/3/2023 «Έλληνες αιχμάλωτοι κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία» 
Νικόλαος Τόμπρος, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων 
 
27/3/2023 «Γαλλικές προσλήψεις των αρχαίων ελληνικών μνημείων 18ος-19ος αι.» 
Ειρήνη Αποστόλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού, στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. 
 
Συντονιστής προγράμματος: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ. Νεώτερης Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Προτύπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.