Σελίδες

4 Μαρτίου 2023

Το σπαρακτικό κυπριακό ποίημα για την τραγωδία στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε πόνο ψυχής ο παραλιμνίτης Ανδρέας Κουτσόλουκας, έγραψε τον στίχο για την τραγωδία στα Τέμπη και την ερμήνευσε συγκλονιστικά ο Στέφανος Πελεκανής.
 
«Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που θα γράψω στίχους με τέτοιο νόημα. Ευχαριστώ από καρδιάς τον φίλο και εξαίρετο καλλιτέχνη Στέφανο Πελεκανή που απήγγειλε στην ποιητάρικη φωνή της Κύπρου.» δηλώνει ο ίδιος ο Ανδρέας Κουτσόλουκας σε ανάρτησή του στο Facebook.
 
Στίχοι
 
Κύριε Πλάστη Του Παντός 
Τζιαι Ποιητή του κόσμου 
Ακρόαση στα λόγια μου 
Παρακαλώ σε Δώσ' μου  
 
Όπως ο κάθε άνθρωπος 
Σκέφτεται το παιδίν του 
Για να 'χει το καλλύττερο 
Μέλλον για τη ζωήν του  
 
Τζι' αφού είμαστεν περαστικοί 
Ούλοι σε τούντην πλάση 
Ίντα καρκιά τζιαι ποια ψυσιή 
Μπόρει να τα περάσει  
 
Πλάστη μου τζιαι Συγχώραμε 
Τζι' Ήσυχο θα Σ' αφήκω 
Έβρε τζιείνους που χάθηκαν 
Άδικα των αδίκων  
 
Τζιαι Δώκε Παναγία μου 
Δύναμη των γονιών τους 
Αφού Ξέρεις τζιαι Ένιωσες 
Τον πόνο τον δικόν τους  
 
Για τζιείνους που εφύασιν 
Τζι' εν θα ξανά στραφούσιν 
Με τρένο στον Παράδεισον 
Ψηλά τους καρτερούσιν 
 

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ04 Μαρτίου, 2023 20:40

    Εσύ Χριστέ Πανάγαθε, / που επί γής ειρήνη και εν ανθρώποις,/ευδοκία έφερες, / Εσύ που ματόβρεκτος ανέβηκες τον Γολγοθά/ Εσύ που του Σταυρού εβίωσες τα βάσανα και τον θάνατο,/μ΄αγκάθινο στεφάνι,/ δες και του Ελληνισμού τα βάσανα, που τον κόβουν σαν λεπίδα/ Τ΄αδικοχαμένα μας παιδιά, ανάπαυσε/ και στους πονεμένους τους γονείς δώσε απλόχερα κουράγιο και ελπίδα...
    Με ανείπωτη συγκίνηση από αδελφή Ελληνική Κύπρο, που και αυτή θρηνεί σπλάχνα της νέα παιδιά της...
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.