Σελίδες

14 Φεβρουαρίου 2023

Το μικρό καλάθι

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
Άκρως εντυπωσιακή η μεταστροφή των πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας μετά το φονικότατο σεισμό, με άρθρα και λόγια υπέρ των Ελλήνων και της Ελλάδος, που πλέον την εκθειάζουν ως έναν άριστο γείτονα, που έτρεξε από τους πρώτους να δώσει χείρα βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.
 
Όντος είναι έτσι, η πατρίδα μου έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά πράττωντας άριστα και βρέθηκε διπλά στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας με την ΕΜΑΚ και πληθώρα προμηθειών πρώτης ανάγκης, ως γνήσιος πρέσβης του Ελληνισμού, που προτάσσει πάνω από όλα τον άνθρωπο. Παράλληλα με το επίσημο κράτος και οι Έλληνες πολίτες που πάρα τα δικά τους προβλήματα, (που δεν είναι και λίγα) καθώς και τα ατοπήματα του τούρκου προέδρου, που ήθελε σώνει και καλά την Ελλάδα στην ζώνη του κακού, τρέφουν ανθρώπινα αισθήματα για τους πολίτες της γειτονικής χώρας βοηθώντας με αποστολές εφοδίων πρώτης ανάγκης τους σεισμοπαθείς γείτονες τους. 
 
Θα ήθελα να πιστέψω ότι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά από όλα αυτά θα μπουν σε φάση εξομάλυνσης, όπως θα έπρεπε να είναι, γιατί εδώ που τα λέμε οι δύο λαοί έχουν πράγματα που τους χωρίζουν, αλλά έχουν πολλά περισσότερα που τους ενώνουν. Υπάρχει όμως ένα τεράστιο ερωτηματικό, το παντοδύναμο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (ΕΣΑ) της γείτονας χώρας, του οποίου οι αποφάσεις δεσμεύουν την οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας, οπότε είμαι υποχρεωμένος να κρατώ μικρό καλάθι με τους Τούρκους πολιτικούς, διότι ελέγχονται από το ΕΣΑ και δεν αποκλείεται εκεί που μας λένε τα καλύτερα λόγια, να ακούσουμε σε όχι πολύ βάθος χρόνου πολεμικές κραυγές του τύπου: «θα έρθουμε ένα βράδυ», βέβαια αυτό δεν έγινε γιατί πήγαν οι Έλληνες διασώστες ένα βράδυ σώζοντας ζωές και αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά με την γειτονική χώρα.

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΣΤΟ ΠΛΕΟΝ.. ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ....

    ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΔΥΣΠΡΑΓΟΥΝΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥΣ.

    Το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι των της παιδεύσεως της ημετέρας ή των της κοινής φύσεως μετέχοντας.
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.