Σελίδες

27 Φεβρουαρίου 2023

Μηνύματα από την Μεγάλη Τεσσαρακοστή - Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος (βιντεο)

από το κανάλι Όρος Αλατόμητον 
 
Ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου που έγινε σε ιερατικό συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στις 28 Φεβρουαρίου 2005.
 
"Σε αυτή την περίοδο που αρχίζει, ένα γνώρισμα βασικό είναι η νηστεία. Όμως έρχεται από την πρώτη στιγμή κιόλας η εκκλησία να μας επισημάνει, ότι η νηστεία δεν είναι αυτοσκοπός· η άσκηση χωρίς αγάπη, είναι μια δαιμονική κατάσταση -όπως το επισημαίνουν οι Πατέρες της Εκκλησίας. Έρχεται να μας πει, μην ξεγελαστείτε και πείτε “εγώ νηστεύω, είμαι εντάξει”. Αλλά, αν αυτή η νηστεία είναι πραγματικά αρεστή στον Θεό -και ακριβώς το περιεχόμενο της νηστείας είναι η νηστεία των παθών μας, η νηστεία του εγωισμού μας, γιατί είναι το μόνο που ουσιαστικά αντιτίθεται στην αγάπη του Θεού και στην αγάπη των ανθρώπων." 
 
Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.