Σελίδες

22 Φεβρουαρίου 2023

Οι σερ Ρόμπιν της πατρίδος

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
 
Αν δεν έχετε δει την ταινία «Οι ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης», κάντε το άμεσα, για να μάθετε πώς ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα.
 
Το περιστατικό με την εικοσάλεπτης διάρκειας «εξέγερση» του ανυπότακτου βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη θύμισε στους φίλους του βρετανικού χιούμορ την ταινία «Οι ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» των αξεπέραστων Μόντι Πάιθον και συγκεκριμένα τη σκηνή με τον «γενναίο» ιππότη σερ Ρόμπιν. 
 
Ο σερ Ρόμπιν βολτάρει αμέριμνος εις το δάσος με την κουστωδία του και από πίσω του οι τροβαδούροι - συνοδοί του τού πλέκουν το εγκώμιο τραγουδώντας: 
 
«Ο θαρρετά τολμηρός σερ Ρόμπιν / Εφυγε από το Κάμελοτ. / Δεν φοβόταν να πεθάνει, / ω γενναίε σερ Ρόμπιν. / Δεν φοβόταν καθόλου / να σκοτωθεί με άσχημους τρόπους. / Γενναίος, γενναίος, γενναίος, γενναίος σερ Ρόμπιν. / Δεν φοβήθηκε στο ελάχιστο / να τον κάνουνε κιμά / τα μάτια να του βγάλουν, / τους αγκώνες του να σπάσουν / τα γόνατα να του διαλύσουν / και το σώμα του να κάψουν, / τ’ άκρα του όλα να πελεκήσουν, να μακελέψουν. / Ω, γενναίε σερ Ρόμπιν. / Το κεφάλι του να σπάσουν / την καρδιά του να την κόψουν, / το συκώτι να του βγάλουν, / να τον ξαντεριάσουν, / τα ρουθούνια του να βιάσουν / και τον πάτο του να κάψουν / και το πέος του...».
 
Ακριβώς σε αυτό το σημείο ο σερ Ρόμπιν τούς διατάσσει να σταματήσουν το τραγούδι. Επειτα από λίγο η ομάδα συναντά έναν τερατώδη τρικέφαλο ιππότη, που θέλει να σκοτώσει τον σερ Ρόμπιν κι εκείνος αποφάσισε, αντί να πολεμήσει, να την κοπανήσει! Και οι βάρδοι - συνοδοί του άρχισαν την καζούρα με τους ακόλουθους στίχους (στις παρενθέσεις είναι οι μάταιες απόπειρες του σερ Ρόμπιν να τους διαψεύσει):
 
«Ο γενναίος σερ Ρόμπιν έφυγε τρέχοντας. (“Οχι!”) / Θαρραλέα έφυγε τρέχοντας. (“Δεν το έκανα!”) / Οταν ο κίνδυνος ξεπρόβαλε την άσχημη κεφαλή του γύρισε με γενναιότητα την ουρά του και την κοπάνησε. (“Ποτέ μου!”) / Ναι, ο γενναίος σερ Ρόμπιν γύρισε και με γενναιότητα κιότεψε. (“Λες ψέματα!”) / Σηκώθηκε γρήγορα στα πόδια του και κατόρθωσε μια πολύ γενναία υποχώρηση. / Ο πιο γενναίος από τους γενναίους, ο σερ Ρόμπιν!». 
 
Αν ο σερ Ρόμπιν θέσει υποψηφιότητα στις ελληνικές εκλογές, θα σαρώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.