Σελίδες

26 Φεβρουαρίου 2023

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

25.2.2023
 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΤΑΤΑΡ 23.2.2023
 
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
Η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τατάρ αποτελεί το πρώτο πολιτικό σφάλμα του, ως εκλεγμένου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, διότι με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε στο ξένο «Διευθυντήριο» νονών του Κυπριακού ότι, η πορεία φθοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθοδόν προς τη διάλυσή της, θα συνεχισθεί και επί της δικής του Προεδρίας. Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από τα εξής δεδομένα:
  • Στη συνάντηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσιάσθηκε και πάλι από τον ΟΗΕ οικοδεσπότη της συνάντησης, ως «μια από τις δύο πλευρές» στην Κυπριακή Δικοινοτική διένεξη και όχι ως εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που μάχεται την Τουρκική κατοχή. 
  • Στη συνάντηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου στις δικοινοτικές συνομιλίες, «πάντα μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο των ΗΕ όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού». Με αυτή τη δήλωση που ο Νίκος Χριστοδουλίδης επαναλαμβάνει, εννοεί και δεν το λέει, ότι, προτείνει συνέχιση της προσπάθειας για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της παράνομης κατάστασης την οποία δημιούργησε στην κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκική κατοχή και οι αποσχιστικές ενέργειες της κατοχικής Δύναμης από το 1974, μέχρι σήμερα. Μάλιστα προνοείται η νομιμοποίηση της κατοχής και των παραγώγων της, να γίνει με τους όρους του κατακτητή που είναι η διχοτομική λύση ΔΔΟ. Μάλιστα αυτό συνάδει και με το άλλο που ο ίδιος λέει ότι ανέφερε στον Τατάρ. Ότι δηλαδή, «η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, ούτε για τους Ε/κ, ούτε για τους Τ/κ», και εξέφρασε «την ετοιμότητά του να εργαστούν προς την κατεύθυνση της επανέναρξης ουσιαστικών συνομιλιών». ΟΧΙ βέβαια για απελευθέρωση και απαλλαγή της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή και τα παράγωγά της αλλά για λύση ΔΔΟ κάτι με το οποίο οι Ε/Κ δεν συμφωνούμε. 
  • Εξάλλου, το πλαίσιο του ΟΗΕ και Ψηφίσματα στα οποία αναφέρεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως και όλοι οι Διζωνικοί Ηγέτες μας και στα οποία δεν αναφέρονται ονομαστικά, είναι τα Ψηφίσματα 649/1990 και 750/1992, το περιεχόμενο των οποίων είναι αντίθετο με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ διότι μιλούν για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, ενώ τα ψηφίσματα που πρέπει να διέπουν το Κυπριακό και δεν αναφέρονται, είναι άλλα προηγούμενα, όπως το Ψήφισμα 3212/1974 της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το οποίο επικυρώθηκε τον ίδιο χρόνο και από το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 541/1983 και 550 / 1984, τα οποία είναι απόλυτα σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Είναι ξεκάθαρη η παραπληροφόρηση και κατά συνέπεια η παραπλάνηση που επιτυγχάνεται και προειδοποιούμε γιαυτό. Αν έχουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας, θα αναμένουμε διάψευση και επεξήγηση της γενικόλογης δήλωσης. 
  • Επέτρεψε στα Ηνωμένα Έθνη, μέσω του εκπροσώπου τους ο οποίος προέδρευσε της συνάντησης,  
  1. να συντηρούν την παράνομη θέση η οποία αντίκειται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, ότι το Κυπριακό είναι ένα Δικοινοτικό θέμα και,  
  2. να παρανομούν συντηρώντας τις ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος στο Κυπριακό. 
  • Παρομοίως και όλα τα άλλα θέματα που έστω απλά τέθηκαν, δεν αφορούσαν την ουσία του Κυπριακού και ευνοούν το παράνομο καθεστώς διότι, του παρέχεται σταδιακά αναβαθμισμένη αναγνώριση ως ξεχωριστή οντότητα, κάτι το οποίο ήταν ο βασικός στόχος της εισβολής 
Η πιο πάνω συνάντηση με το περιεχόμενο που γνωστοποιήθηκε αποτελεί σοβαρό πολιτικό ολίσθημα το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ουσία του Κυπριακού. Σε αυτή τη βάση θα ξαναμπούμε σε πορεία νέων υποχωρήσεων και περαιτέρω αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος.  
 
Η εκκίνηση αυτή είναι και εντελώς αντίθετη με την επικοινωνιακή προεκλογική ρητορική, και το πνεύμα αγωνιστικότητας και αλλαγής που ενέπνεε ο πολιτικός λόγος του Νίκου Χριστοδουλίδη και βάση του οποίου ψηφίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  
 
Με τέτοια πολιτική σκάβεται από τους Ηγέτες μας ο τάφος της Κύπρου και του Λαού μας. 
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

3 σχόλια:

  1. Ο ΤΑΦΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΕΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΡΑΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ...
    ΕΜΕΝΑ ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΑΡ ΧΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΛΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ .. ΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΤΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 155000 ΕΠΟΙΚΟΥΣ, 55000 ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, 85000 ΤΚ, 45000 ΞΕΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΗΔΗ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 30000 (ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΟΥΣ ΑΛΛΕΣ 150000) ΚΑΙ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ... ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΤΑΡ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΔΟ ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΜΕ ...
    ΗΔΗ ΤΟ ΤΑΤΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ Ε/Κ ΓΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚ ΧΩΡΙΟ ΒΟΥΚΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ... ΚΑΙ Η ΚΔ ΑΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.... ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτα με το σχολιο.
    Και τι κανουμε ολοι; Τι εισηγησεις εχουμε και ποιες οι πραξεις μας για να εμποδισουμε την τουρκοποιηση ολου του νησιου; Οι τουρκοι οχι μονο μιλουν αλλα κσι πραττουν.
    Δεν βλεπω σημερα αντιδρασεις και αντισταση καμια οπως τοτε με τις χαροκαμενες μανες στα οδοφραγματα.
    Πεθαναν αυτες πεθανε και η ελπιδα.
    Ξυπνατε.
    Μινως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ου γαρ το ειπείν καλώς καλόν, αλλά τω ειπόντι δράσας τα ειρημένα.
    – Το καλό δεν είναι τα λες καλά, αλλά αυτός που τα λέει να κάνει αυτά που λέει.
    Ζήνων ο Κιτιεύς
    Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος (334-262 π.Χ.)
    M.Ρ. Λάρνακα - Κίτιον, προσφυγας από Κερύνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.