Σελίδες

12 Φεβρουαρίου 2023

Επί κεφαλής Ερντογάν και ομοίων του έπρεπε η *Νέμεσις και Θεία Δίκη, να ρίξουν την οργή τους και όχι επί αθώων ανθρώπων.

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς
 
*Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης και ειρήνης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) ότι οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του ασεβούς, πολεμοκάπηλου και όλα τα συνώνυμα….
 
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
 
Αμαρτίες ηγετών παιδεύουσιν λαό. 
 
Κύριε Ερντογάν ακόμη και ο ίδιος ο Θεός σας Αλλάχ, σας τιμωρεί για τα ανείπωτα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού, αλλά και άλλων Χριστιανικών λαών και όχι μόνο. 
 
Ο Ελληνικός λαός δεν χαίρεται για την βιβλική καταστροφή στην γείτονα Τουρκία και αυτό το έδειξε έμπρακτα, όταν στις δύσκολες σας στιγμές έτεινε αμέσως χείρα βοήθειας και συμπαράστασης εκφράζοντας και την λύπη του για τα χιλιάδες θύματα. 
 
Η μήνι του Θεού όμως επί της κεφαλής έπρεπε ως πέλεκης να πέσει σε εσάς και των ομοίων σας πρώην και νυν, φιλοπόλεμων και γενοκτόνων εκατομμυρίων αμάχων «απίστων» κατά την αμαρτωλή άποψη σας. Άνθρωποι ήταν και αυτοί, όπως άνθρωποι ήταν 5,000 δολοφονημένοι Έλληνες της Κύπρου, η οποία παρά τις σφαγές, που υπέστη από τον Τουρκικό στρατό εισβολής, ήταν από τις πρώτες χώρες, που όχι μόνο εξέφρασε την λύπη της, αλλά και προθυμοποιήθηκε να αποστείλει όποια ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία εσείς αναίσχυντα απορρίψατε, κάτι που αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από άσβεστο μίσος έναντι αυτού του μικρού Ελληνικού νησιού των 700,000 κατοίκων, που το 1974 η υπερδύναμη Τουρκία των 82 εκατομ. επιτέθηκε μια «νύχτα» του Ιουλίου του 1974 ως νυχτοβάτης και θρασύδειλος προτού ξημερώσει. 
 
Παρ΄ όλα αυτά, αυτός ο μεγαλόχαρος λαός από το υστέρημα του συνεχίζει να μαζεύει ανθρωπιστική βοήθεια για τους δεινοπαθούντες γείτονες Τούρκους… 
 
Ναι! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΑΣ….. 
 
Ναι! ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΡΗΝΕΙ 5,000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ 1619 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ 550 ΣΥΛΗΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ 850 ΟΜΗΡΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ, ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΘΡΗΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ 350,000 ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ…. ΘΡΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΡΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ «ISA MESIH» ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΠΡΟ ΜΩΑΜΕΘ ΠΡΟΦΗΤΗ KAI TIΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΕ …. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ! 
 
Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε σας λέει το Κοράνι, αλλά άνθρωποι είναι και αυτοί όπως και σε άλλη σούρα παραδέχεται… 
 
Στο 23,14: Έπειτα δημιουργήσαμε το σπέρμα σε θρόμβο από πηκτό αίμα, και δημιουργήσαμε το θρόμβο σε (έμβρυο) σβώλο συμπαγή, και δημιουργήσαμε το συμπαγή σβώλο σε κόκκαλα και ντύναμε (περιβάλαμε) τα κόκκαλα με σάρκα, κι έπειτα σχηματίσαμε απ’ αυτό ένα άλλο (νέο) πλάσμα. Ας είναι ευλογημένος ο ΑΛΛΑΧ, ό άριστος των δημιουργών των ανθρώπων … 
 
Στο 16,4: Έπλασε τον άνθρωπο από μια σταγόνα σπέρματος, κι αλλοίμονο! Αυτός ο ίδιος (ο άνθρωπος) έγινε ανοικτός ανταγωνιστής (ενν. του Αλλάχ). 
 
Δεν θα επεκταθώ στα περι Κορανίου, όμως θα σημειώσω ότι …. 
 
Οι βασικές διδασκαλίες του κορανίου, είναι: 
 
Στο Ισλάμ το Κοράνιο έχει τη θέση της απόλυτης αυθεντίας. Περιέχει «το λόγο του ίδιου του Θεού», όπως αυτός «αποκαλύφθηκε» στον Μωάμεθ μέσω του Γαβριήλ. Το περιεχόμενο του θεωρείται θείο και αλάθητο. Αποτελείται από συλλογές λόγων του Μωάμεθ και είναι χωρισμένο σε 114 κεφάλαια που ονομάζονται «σούρες», δηλαδή αποκαλύψεις. 
 
Οι βασικές διδασκαλίες του κορανίου, είναι: 
 
1. Ο Θεός. 
...Είναι ένας, ο Αλλάχ, και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του. Άλλοι προφήτες, όπως ο Μωΰσης, ο Ιησούς κλπ. προηγήθηκαν, αλλά ο Μωάμεθ είναι ο... τελευταίος και ανώτερος από όλους, διότι σ' αυτόν δόθηκε η τελική και ολοκληρωμένη αποκάλυψη (Σ.Σ.: Να... πάρει τα όπλα;). 
 
2. Οι Άγγελοι. 
...Είναι δημιουργήματα του Αλλάχ και το έργο τους είναι να εκτελούν τις εντολές του. Ένας από αυτούς, ο Ιμπλίς (δηλαδή ο διάβολος) εξέπεσε. Στα όρια που του επιτρέπει ο Αλλάχ, ο Ιμπλίς και οι άγγελοι που τον ακολούθησαν στην πτώση, πειράζουν τους πιστούς με διάφορους τρόπους.( Όπως τον Ερντογάν κ.ά.) 
 
3. Η ζωή και οι πράξεις των ανθρώπων. 
..Προκαθορίζονται, λέει, από τη βούληση του Αλλάχ (κισμέτ), ο οποίος άλλον οδηγεί στο σωστό και άλλον αφήνει να πλανηθεί. (!!!) 
 
Εντούτοις, στην Τελική Κρίση ο άνθρωπος ανταμείβεται ή καταδικάζεται ως.. υπεύθυνος για τις πράξεις του. (!!!) 
 
Ο συμβιβασμός αυτής της αντίφασης αποτέλεσε ΖΗΤΗΜΑ για τη μουσουλμανική θεολογία, η οποία προσπάθησε να το λύσει με διάφορους τρόπους. 
 
4. Η ανταμοιβή, και η καταδίκη. 
...Η ανταμοιβή, συνίσταται σε μια παραδείσια ζωή με ποικίλες απολαύσεις , και η καταδίκη, συνίσταται σε φρικτά βασανιστήρια στην κόλαση, φρικτά βασανιστήρια που περιγράφονται πολύ ζωντανά. 
 
Ιδιαίτερα τονίζεται η απόλαυση του παράδεισου ως... ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ... ΑΠΙΣΤΩΝ!.. (Αυτή συνέβαλε στην ανάπτυξη του πολεμικού ζήλου που χαρακτήριζε τις στρατιές του Ισλάμ στη διάρκεια της ιστορίας του).  
 
Στο δια ταύτα κ. Ερντογάν και συνοδοιπόροι σας, εάν και μετά την βιβλική σας καταστροφή, που ήρθε σαν θεϊκή προειδοποίηση, καλό θα ήταν για τον Τουρκικό λαό, αλλά και των γειτόνων σας, που σας συμπαραστέκονται επί τέλους να αποβάλετε όποιες εχθρικές βλέψεις έναντι του Ελληνισμού και επί τέλους να μετανοήσετε ενώπιον θεού και ανθρώπων, για την μελλοντική σας ευημερία και καλή γειτονία κυρίως για το καλό του δικού σας λαού, ο οποίος σε τίποτα δεν φταίει για τις μέρες και πράξεις σας. Διαγράψτε από τις καθημερινές σας προσευχές τα πιο κάτω, διότι το μόνο, που σας απομένει πλέον είναι η μετάνοια και η πορεία σας εν ειρήνη. Ο Θεός συγχωρεί μεν τους μετανοούντες, αλλά τους αμετανόητους ΟΧΙ. 
 
Διαγράψτε λοιπόν τα πιο κάτω προτού είναι αργά. Επαναλαμβάνω ότι ο λαός σας σε τίποτα δεν φταίει για τα αμαρτήματα σας …. Αναθεωρήστε για το καλό του ίδιου του λαού σας, αλλά και όλης της ανθρωπότητας η οποία σας θεωρεί υπεύθυνο και για τα σημερινά δεινά, αλλά και για τα μελλούμενα …. 
 
Ο πόλεμος, οι γενοκτονίες, οι λεηλασίες, η καταπάτηση και παραβίαση ξένων εδαφών, αιθέρων και θαλασσών, τα βασανιστήρια για την επικράτηση του Ισλάμ επιζητείται μέσα από τις σελίδες του Κορανίου: «Μην επιδιώκεται την ειρήνη, για να είστε οι κερδισμένοι» (47: 35). Και αλλού: «Οι Τούρκοι ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πολεμοχαρούς Μωάμεθ.  
 
«Είμαστε οι βοηθοί του Αλλάχ και οι βεζύρηδες του Αγγελιοφόρου του. Πολεμούμε τον κόσμο μέχρι που να πιστέψουν στον Αλλάχ. Όποιος πιστέψει στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο του έχει εξασφαλίσει τη ζωή του και τα υπάρχοντά του από μας. Όσο για κείνον που δεν πιστεύει, θα τον πολεμήσουμε για πάντα για τον σκοπό του Αλλάχ. Ο φόνος του είναι μικρό πράγμα για μας» Σούρα (9: 69).» «Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193). «Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί σας δώστε αντοχή στους Πιστούς. Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Τσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους”» (8: 12). «Όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τούς λαιμούς τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε τους γερά» (47: 4). «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους ανθρώπους του Βιβλίου (χριστιανοί και Εβραίοι) μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κι αισθάνονται καθυποταγμένοι» (9: 29). 
 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι μουσουλμάνοι καλούνται να αποφεύγουν τις φιλικές σχέσεις με τους «άπιστους». Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως μέσα στο Κοράνι οι προτροπές μίσους και βίας και διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας- προς τους μη-μουσουλμάνους επαναλαμβάνονται μονότονα σε κάθε σούρα», που τηρεί απαράβατα ο νεοσουλτάνος Ερντογάν …. 
 
Ποῖος δὲν μετανόησε ὅταν ἐδέφθη τήν… κραταιὰν χεῖρα τοῦ Παντοδυνάμου Θεοῦ; Ποῖος δὲν “χαμογέλασε” μὲ αἰσιοδοξίαν, ὅταν εἶδε νὰ τὸν περιβάλλουν ἄνθρωποι μὲ θυσιαστικὴν ἀγάπην καὶ διάθεσιν προσφορᾶς. Ποῖος δὲν ἐφοβήθη πρὸ τῆς ἀσθενείας καὶ πρὸ τοῦ ἀδυσωπήτου… θανάτου; Ποῖος δὲν ἐτρόμαξεν ἀπὸ φυσικὰς καταστροφὰς (καταιγίδας, πλημμύρας, πυρκαϊάς, σεισμούς, θυέλλας κ. ἄ.); Ποῖος δὲν ἠσθάνθη τρόμον καὶ ἀγωνίαν. Ἀλλὰ καί, ποῖος δὲν ἀνεθάρρησεν, ὅταν τὸν ἐπαρηγόρησαν σε ὀδυνηρὰς καταστάσεις τῆς παρούσης ζωῆς; Μόνο ο αμετανόητος Ερντογάν και συνοδοιπόροι του! 
 
Αντώνιος Αντωνάς από πολύπαθη Ελληνική Χριστιανική Κύπρο, με καταγωγή από κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, που ισοπεδώσατε, όπως και την κατεχόμενη Β. Κύπρο και που θρήνησε στενούς συγγενείς και φίλους μεταξύ των οποίων και τον εθνομάρτυρα αδελφό του, που κατέσφαξαν Μουσουλμάνοι Τούρκοι εισβολείς. Παρ΄ όλα αυτά χωρίς να λησμονούμε, από το υστέρημα της οικογένειας μας, προσφέραμε ανθρωπιστική βοήθεια στους δεινοπαθούντες Τούρκους γείτονες μας ….. Αυτή είναι η ανωτερότητα των Ελλήνων…

15 σχόλια:

  1. Καμία πρόσβαση δεν υπάρχει στο twitter στην Τουρκία, αφού ο Ερντογάν το «σίγησε». Και αυτό για να σταματήσει το κύμα οργής του κόσμου, που έχει μείνει αβοήθητος μπροστά σε αυτή την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν, μετά τον σεισμό αλλά ταυτόχρονα να αποκρύψει τα χιλιάδες εγκωμιαστικά σχόλια για την βοήθεια της Ελλάδος στους σεισμοπαθείς Τούρκους…..
    Το twitter είχε πάρει φωτιά με βίντεο από τις πληγείσες περιοχές και σχόλια κατά της κυβέρνησης και την ίδια ώρα ο σουλτάνος απειλούσε ότι θα τα… πουν με αυτούς (που αντιδρούν εννοούσε) μετά! Για να πάρει την απάντηση από χρήστες ότι ο λαός είναι αυτός που θα του απαντήσει στις κάλπες.
    Σε περιοδείες που κάνουν κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Ερντογάν κυριολεκτικά τους παίρνει με τις πέτρες ο κόσμος και τους διώχνει. Ενώ ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για προπαγάνδα και καλεί τους δημοσιογράφους να μην κάνουν το χατήρι στους εχθρούς!
    Δεκάδες είναι οι καταγγελίες από κουρδικές περιοχές που επλήγησαν ότι την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τις συγκεκριμένες περιοχές, την κατάσχουν οι τουρκικές Αρχές! Ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη κυκλοφορεί ελάχιστος κόσμος και πολλά είναι τα μαγαζιά που έχουν κλείσει σε ένδειξη Ο στρατός των τρολ του Προέδρου Ερντογάν βρήκε φαίνεται τον τρόπο να εκμεταλλευτεί και τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων λόγω του σεισμού στην Τουρκία. Άλλωστε το κλίμα είναι προεκλογικό και ο σουλτάνος θα κάνει αθέμιτα και πρόστυχα τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία.
    Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη και καλύτερη η Ελλάδα μας. Οι Έλληνες διασώστες έλαμψαν για πολλοστή φορά σε ένα έργο προσφοράς που το γνωρίζουν πολύ καλά. Τι ήταν αυτή η αυταπάρνηση που έδειξαν αυτοί οι γενναίοι άνθρωποι; Και πόσο όμορφος ο αγώνας τους και η επιμονή τους να σώζουν ζωές;
    Από τις πρώτες χώρες, και η Κυπριακή Δημοκρατία. Ζήτησε άδεια για την αποστολή της δικής της ειδικής ομάδας, που την είδαμε να δρα με αποτελεσματικότητα στις φωτιές, στην Ελλάδα.
    Η Τουρκία, σ’ αυτές τις δραματικές ώρες για την ίδια και το λαό της, έδειξε μικρότητα και μικροπρέπεια. Στο τέλος, επειδή το απαίτησε το δουλικό κατοχικό καθεστώς του Ερσίν Τατάρ -λένε οι πληροφορίες από το νησί- δεν έδωσε άδεια εισόδου στους Κύπριους διασώστες και είναι αμφίβολο αν η Κυπριακή ανθρωπιστική βοήθεια με το έμβλημα της ΚΔ φτάσει στους σεισμόπληκτους. Και αν φτάσει θα έχει αφαιρεθεί η σημαία της ΚΔ και θα αντικασταθεί με την σημαία του ψευδοκράτους ....Κρίμα, μεγάλο κρίμα άθλιοι ....και άχρειοι και αχάριστοι....

    Από τα μηνύματα, τα οποία φτάνουν από την Τουρκία, οισ δυσπραγούντες πολίτες της έδειξαν την εκτίμηση τους για όσα κάνει οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.
    Μίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το άκρον άωτο της αχαριστίας και προπαγανδας των τουρκικών ΜΜΕ φερεφώνων Ερντογάν.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ...
    Τελευταία ώρα ..

    Βοηθήστε λοιπόν ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά κατά την γκαιμπελική προπαγάν-δα των αμετανόητων τούρκων, η βοήθεια αυτή δεν προέρχεται από εσάς αλλά από τους … τούρκους μουσουλμάνους της Ελλάδος και το ….ψευδοκράτος. κατεχόμενης Β. Ελληνικής Κύπρου
    Η αχαριστία και το ψέμα ξεπέρασαν κάθε όριο. Ντροπή αχρείοι.
    Ανθελληνική προπαγάνδα των Τούρκων ακόμα και για την ανθρωπιστική βοήθεια!
    Η Τουρκία θέτει σε δεύτερη μοίρα τις ζωές και την φροντίδα των πληγέντων, αφού ακόμα και αυτές τις κρίσιμες στιγμές που απαιτείται πανανθρώπινη αλληλεγγύη, το κρατικό πρακτορείο Αναντολού επιδίδεται σε μία εμετική και ανθελληνική προπαγάνδα.
    Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο λοιπόν, δημοσιεύει βίντεο από συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Θράκη, κάνοντας λόγο για την «τεράστια και ισχυρή τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα η οποία μαζεύει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να τα στείλει στους Τούρκους πληγέντες.
    Πρόκειται για τον ορισμό της απανθρωπιάς, και της Τουρκικής αθλιότητας, που όμως αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.
    Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και σκληρά απέναντι σε αυτή την ευθεία απειλή κατά της πατρίδας μας, η οποία μάλιστα εκμεταλλεύεται ακόμα και την κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών για να βοηθήσουν τους Τούρκους συνανθρώπους τους.
    Μίνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε φίλε Αντώνη. Ένα θέμα, που δεν αποτολμούν τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ να αγγίξουν, το έθιξες με αξιοπρέπεια εσύ.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ Ο ΕΡΝΤΙ Κ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ Κ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥΣ.
    ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΛΑΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΠΟΛΥΟΡΟΦΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΝΤΕ ΤΕ ΟΛΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤ ΦΤΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Κ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΕΣ Κ ΜΗΝΑ ΟΙ ΟΡΟΦΟΙ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ 15-18 Κ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ.
    ΟΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Κ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ.
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΔΙΑ Κ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΣΥΡΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    ΑΚΟΜΑ Κ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΟΥ!.
    ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Τούρκου προέδρου, ξεκίνησε μια εκστρατεία προπαγάνδας διαδίδοντας την ύπαρξη «αμερικανικής συνωμοσίας» πίσω από τους σεισμούς.
    Η θεωρία αυτή θέλει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Nitze (φωτό), που πρόσφατα ελλιμενίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, να προκάλεσε τις απανωτές σεισμικές δονήσεις με τη χρήση του συστήματος HAARP.
    Το κλείσιμο των δυτικών πρεσβειών σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους του Ερντογάν, ήταν ο προπομπός για την συγκεκριμένη «επίθεση», η οποία γίνεται ως «αντίποινα» στην Τουρκία επειδή δεν υπογράφει το πρωτόκολλο της ένταξης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ… Δεν αποκλείεται να ακούσουμε τους συγκεκριμένους και ισχυρισμούς και από επίσημα χείλη στο άμεσο χρονικό διάστημα. Άλλωστε ο Ερ-ντογάν έχει αποδείξει πως δεν ενδιαφέρεται ούτε για το λαό του, ούτε για την αλήθεια. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να εκλεγεί ξανά πρόεδρος και να γλιτώσει από τις συνέπειες των πράξεών του.
    Παρακαλούμε όπως αυτή την φορά αποστείλατε και ζουρλομανδύες με παραλήπτη τον Ερντογάν και ομοίους του….Αν δεν προλάβουν οι σεισμόπληκτοι να τους θάψουν στα ερείπια....
    N.I.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη χαρά και την ειρήνη τις δίνει μόνο ο Χριστός (Εφεσ. β΄14-22)
    15 Νοεμβρίου 2015
    Ο Χριστός είναι που δίνει τη χαρά και την ειρήνη

    Ως άνθρωποι φιλήσυχοι και ειρηνοφόροι θέλουμε να ειρηνεύουμε και αποστρεφόμαστε την ακαταστασία και την ταραχή. Ως κοινωνία επιδιώκουμε την ειρήνη, γιατί μόνο μέσα σε αυτή χαιρόμαστε παγματικά και προοδεύουμε. Ως έθνος, εμείς οι Έλληνες, οι έχοντες μεγάλη και κακή εμπειρία πολέμων από επιβούλους εχθρούς, κοπιάζουμε κάνοντας πολλές υποχωρήσεις για να διατηρήσουμε την ειρήνη. Ως Χριστιανοί και μάλιστα Ορθόδοξοι νοιώθοντας τις επιθέσεις του αρχαίου πολεμήτορος επιθυμούμε την ειρήνη «την πάντα νουν υπερέχουσαν». Την επιθυμούμε και προσευχόμαστε γι’ αυτήν, γιατί πιστεύουμε ότι η ειρήνη στον κόσμο είναι δώρο Θεού, το ίδιο όπως και ο καλός καιρός και η βροχή και η καρποφορία της γης και η υγεία και η ίδια μας η ζωή. Γι αὐτὸ προσευχόμαστε στο Χορηγό όλων των καλών δώρων, τον «βρέχοντα επί δικαίους και αδίκους» (Ματθ. ε 45), να χορηγήσει την ειρήνη στον κόσμο και γι’ αυτό η Εκκλησία μας διαρκώς ευλογεί και εύχεται «ειρήνη πάσι».

    Ο Απόστολος Παύλος λέγει ότι ο ίδιος ο Χριστός μας, ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος, «Αυτός εστιν η ειρήνη ημών» (Εφ. β 14). Η ειρήνη έρχεται στην ψυχή μας σαν δώρο του ουρανού στην καθαρή και αμίαντη ζωή μας. Ο μολυσμένος από τους ιούς της αμαρτίας δεν μπορεί να ειρηνεύσει για δύο λόγους. Πρώτα γιατί τον ελέγχει η συνείδησή του και δεύτερον γιατί έχει απομακρυνθεί από την καρδιά του ο Χριστός μας, δεν κατοικεί σε αυτήν ο ειρήναρχος Κύριος, ο αινούμενος και δοξολογούμενος στους αιώνες. Η ειρήνη, λοιπον, έρχεται σαν συνέπεια της ενάρετης βιοτής μας και όχι σαν προϊόν επιδεξιότητός μας.

    Η ειρήνη αποτελεί το κύριο γνώρισμα της θεότητος και ο ίδιος ο Θεός ονομάζεται «Θεός της ειρήνης» (Β Κορ. ιγ 11). Έτσι, ο σκοπός της ενανθρωπήσεως του Υιού Του ήταν, να επιφέρει την ειρήνη μεταξύ του Θεού Πατρός και των ανθρώπων, ειρήνη η οποία είχε διαταραχθεί από το προπατορικό αμάρτημα και από τις μετέπειτα αμαρτίες των ανθρώπων. Σκοπός να σταματήσουν οι πόλεμοι και να επικρατήσει ειρήνη εδώ στον κόσμο. Αυτό ήταν και είναι αδύνατο, αφού οι άνθρωποι δεν δέχονται όλοι τον Χριστό μας, ο οποίος μόλις εμφανίσθηκε αναστημένος στους μαθητές, το πρώτο πράγμα που τους είπε ήταν· «Ειρήνη υμίν» (Ιωάν. κ 19).
    AYTA EINAI TA ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ. ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ISA MESIH, AYTO ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΕΣΘΕ.... ΑΝΤΙΧΡΙΣΟΤΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ... ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΑΧ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΛΈΟΝ ... ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ...

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίγουρα, ούτε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, ούτε ο φασίστας «εταίρος» του ο Μπαχτσελί, είναι ευτυχείς με την ελληνική ανταπό-κριση την ώρα της ανάγκης της χώρας τους. Επειδή όλα τα βλέπουν μέσα από εθνικιστικό φακό.
    Η ελληνική βοήθεια δεν βοηθά το αφήγημα τους, ότι “οι Έλληνες είναι οι εχθροί μας”, ενόψει και των τουρκικών εκλογών του Μαϊου. Όπως έγραψα ξανά, πριν ακόμα από τους σεισμούς, το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν είναι η πραγματοποίηση αυτών των εκλογών.
    Μετά από τους σεισμούς, και ενώ όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κό-σμο, έχουν το μυαλό τους στην τουρκική τραγωδία, η κλίμα του Ερ-ντογάν θεωρεί πως είναι και πολιτικό …«δώρο».
    Ένα άλλο γεγονός για τον Ερντογάν, όπως ο ίδιος είδε και κατάλαβε στη διάρκεια της χολιγουντιανικής έμπνευσης περιοδείας του στις περιοχές που κτύπησαν οι σεισμοί είναι αυτό: δεν θα τον ψήφιζε κα-νείς.
    Το κράτος του ισλαμιστή προέδρου άφησε μόνους και αβοήθητους τους πολίτες. Το κρύο είναι αβάστακτο στις περιοχές αυτές και οι άν-θρωποι δεν έχουν που να μείνουν. Μπορεί το τουρκικό κράτος να εί-χε μία «δικαιολογία» τις πρώτες 24, άντε 48 ώρες. Αλλά πλέον είναι απαράδεκτο και ελεεινό.
    Σε ότι μας αφορά: Η τουρκική συμπεριφορά έναντι της κυπριακής αποστολής, μας δείχνει ότι η μαφία που κυβερνά την Τουρκία δεν εί-ναι ευτυχής για τις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής. Οι σκηνές διάσωσης ήταν συγκλονιστικές. Δύσκολα θα φύγουν από το μυαλό μας. Αλλά ο Ερντογάν δεν τα βλέπει με τον ίδιο φακό. Στο δικό του σχιζοφρενικό μυαλό γνωρίζει ότι δεν βοηθούν τις ελπίδες του για ε-πανεκλογή στο προεδρικό αξίωμα.
    Οι Έλληνες, πάλι πήγαν νύχτα στην Τουρκία. Και πήγαν ειρηνικά. Δεν είχαν μαζί τους όπλα για να σκοτώσουν. Πρόσφεραν ξανά τη ζωή σε Τούρκους πολίτες που βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Και μας έκαναν τόσο, μα τόσο, υπερήφανους…
    Ας ελπίσουμε να βάλει μυαλό ο Ερντογάν και να καταλάβει ότι μπροστά στη φύση είναι πολύ μικρός και εντελώς ανήμπορος. Ό-μως, για να είμαι ειλικρινής με όλους εσάς που με διαβάζετε, είμαι βέ-βαιος ότι «για λίγο καιρό θα ξαποστάσει». Θα επανέλθει σύντομα με τις άγριες απειλές εναντίον του Αιγαίου και της Κύπρου.
    Aπόσπασμα Μ. Ιγνατίου. Αναδημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγείρονται σοβαρές ανησυχίες ότι ο άθλιος πρόεδρος της Τουρκί-ας, προσπαθεί να εξασφαλίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη μέσα από τη διαχείριση της καταστροφής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ερντογάν, μετά τους σεισμούς, επικοινώνησε για την παροχή βοήθειας, μόνο με τους δημάρχους που προέρχονται από το δικό του κόμμα και όχι αυτούς που ανήκουν στην αντιπολίτευση. Οι Κούρδοι της περιοχής, εξάλλου, καταγγέλλουν ότι δεν έφτασε καμία βοήθεια στις περιοχές τους, αφήνοντάς τους στο έλεος της καταστροφής. Ιδιαίτερες ανησυχίες εγείρονται με τις πληροφορίες ότι, ο τουρκικός στρατός εξακολούθησε, την Τρίτη, μετά τους σεισμούς, να βομβαρ-δίζει κουρδικές περιοχές εντός της Συρίας (Τελ Ριφάατ).

    Μέσα στο χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή και τις πολύ δύσκολες συνθήκες στις πληγείσες περιοχές, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια θα φτάσει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, χωρίς εξαι-ρέσεις και χωρίς να τεθούν σε προτεραιότητα πολιτικές ή άλλες α-τζέντες. Οι πολίτες που προσφέρουν χρήματα στους λογαριασμούς τραπεζών, θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι αυτά θα χρησιμοποιη-θούν με διαφάνεια και θα κατανεμηθούν ισότιμα, για να φέρουν ανακούφιση στους πληγέντες συνανθρώπους μας.
    Η παρουσία ανεξάρτητων παρατηρητών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς θα αποτελέσει μία δικλείδα ασφαλείας και θα καθησυχάσει τις ανησυχίες που προκύπτουν από τα μεγάλα δημοκρατικά ελλείμματα στην Τουρκία. Τα τουρκικά ΜΜΕ γρά-φουν ότι οι πολίτες ήδη πληρώνουν «Φόρο για Σεισμούς» με το πο-σό που έχει μαζευτεί για το σκοπό αυτό να αγγίζει τα 4,3 δις. Τα χρήματα υποτίθεται θα επενδύονταν σε αναβάθμιση ακατάλληλων υποδομών και άλλα έργα ασφαλείας, ωστόσο όπως φάνηκε μετά την τραγωδία, δεν έγινε τίποτα για αυτό το σκοπό. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για τον κίνδυνο, να «θυσιαστούν» ανθρώπινες ζωές στον βωμό πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.
    Ιδιαίτερα αφού ο Ερντογάν, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ευημε-ρία και την ασφάλεια των Τούρκων πολιτών, έχει υποτάξει την οι-κονομία της χώρας στο προσωπικό του όραμα να καταστεί ο Μέγας Σουλτάνος της περιοχής. Εξακολουθεί να επενδύει αστρονομικά ποσά σε εξοπλισμούς, με μόνο στόχο να απειλεί και να επιτίθεται σε γειτονικά κράτη. Στους προϋπολογισμούς του νέου χρόνου, ο Ερ-ντογάν αύξησε τις αμυντικές δαπάνες σε €25,7 δις. επικαλούμενος τις «απειλές» που δέχεται η χώρα του, όταν στην πραγματικότητα, η μόνη απειλή για τον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό, είναι η μεγαλο-μανία και τα εθνικιστικά οράματα του ηγέτη του.
    Και ας προσέξουν …. Ότι και η βοήθεια προς τους πρόσφυγες της Τουρκίας στους κουρβανάδες του Ερντογάν πάει ….
    Β.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Είμαστε μία από τις ελάχιστες χώρες χωρίς το στίγμα της αποικιοκρατίας και σφαγής στην ιστορία της! Με αυτήν την υπερηφάνεια, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως χώρα που δεν έχει το βλέμμα της στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των άλλων, αλλά παίρνει πάντα αυτό που δικαιούται». ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντί του μάννα χολήν.
    Αντίφωνον ιβ’ Μ. Πέμπτης

    Ο αυτός έφησε τοις όχλοις μήτε καλώς μήτε κακώς ποιείν· κακώς μεν γαρ παθόντες εις τον άπαντα χρόνον μνημονεύουσιν, ευεργετηθέντες δε παραχρήμα επιλανθάνονται.
    – Ο Θεός είπε ότι σε αμετανόητους ηγλετες και αχάριστους ηγέτεσ (όπως ο Εντογάν) δεν πρέπει να κάνεις ούτε καλό ούτε κακό. Γιατί αν τους κάνεις κακό θα το θυμούνται για πάντα, και αν τους ευεργετήσεις θα το ξεχάσουν αμέσως.

    Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία, την οποία ήλεγξε ο Χριστός. «Ουχί οι δέκα εκαθαρίσθησαν; οι δε εννέα πού», είπε στον λεπρό που επέτρεψε να Τον ευχαριστήση.
    Ο Χριστός ζήτησε την ευγνωμοσύνη από τους δέκα λεπρούς όχι για τον εαυτό Του αλλά για τους ίδιους, γιατί η ευγνωμοσύνη εκείνους θα ωφελούσε. Όσιος Παϊσιος

    Αναμείνατε σύντομα και ο νεοσουλτάνος να εκφρασει την αχαριστία του προς Ελληνισμό που σήμερα είναι ο κύριος αρωγός στον λαό του, που δεν φταίει για τις ανομίες του και αμαρτίες του Ερντογάν κ.ά.
    Ισίδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντώνη συνέχισε ....
    Αντωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κατά τα Ερντογανικά ΜΜΕ ο αμετανόητος Ερντογάν και το συνάφι "ευχαριστούν" δήθεν την Ελλάδα, αλλά η επιθετική τους πολιτική εναντίο μας, δεν αλλάζει ούτε σε κόμμα, ούτε σε τελεία...

    «Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους».

    Αναφορικά με τον πύραυλο Ταϊφούν πάντως, για τον οποίο έκανε ξανά λόγο ο Ερντογάν, λέγοντας πως τα ελληνικά μέσα αναπαράγουν ένα πιθανό χτύπημα στην Αθήνα, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος ήταν εκείνος που σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει βάλει «στο κάδρο» την ελληνική πρωτεύουσα. «Η τελευταία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική και δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η αμυντική μας βιομηχανία. To τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που ξετρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυν την εμβέλεια του. Δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν, καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλεια του»
    Και ο Ακάρ...
    Ειρωνείες και προκλήσεις από τον Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχώς κλαψουρίζει και κυνηγά την ένταση.
    Για Ερντογάν απάντηση.... "Κύριε" Ερντογάν μάλλον στις δοκιμές του τυφώνα σας πυραύλου οι όμοιοι σας ανεγκέφαλοι τούρκοι στρατηγοί ... τον εξαπόστειλαν στις πληγείσες τουρκικές περιοχές και και φαίνεται ότι δεν ήταν σεισμός ... αλλά τουρκική πυραυλική επίθεση. Δεν γνωρίζω αν στις άστοχες δοκιμές σας σας ξέφυγαν κατά λάθος και οι s400...
    Και στον Ακάρ ... Εσείς τώρα κλαψουρίζετε με κροκοδείλια δάκρυα, αλλά ο τουρκικός λαός σας πήρε είδηση και σύντομα από αυτόν θα την βρείτε και όχι από τους Έλληνες ...
    ΑΘΗΝΑ ΓΙΟΚ ΛΟΙΠΟΝ.
    Βετεράνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ13 Φεβρουαρίου, 2023 11:04

    Eγώ και οι συνεργάτες μου ευχαριστούμε το KOUKFAMILY για την επιμέλεια και καταχώρηση του σχετικού άρθρου, όπως και τους αγαπητούς σχολιογράφους, για τα πρόσθετα χρήσιμα σχόλια τους.
    Συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στους δεινοπαθούντες τούρκους γείτονες, διότι σαν Έλληνες με βάση τα Ελληνοχριστιανικά μας διδάγματα προσφέρουμε πάντα ανθρωπισμό και πολιτισμό.
    Αν οι Τούρκοι ηγέτες συνεχίζουν να είναι αμετανόητοι και πολεμοκάπηλοι, ελπίζουμε σύντομα ο απλός τουρκικός λαός, να τους εξαποστείλει και ζήσει πλέον εν ειρήνη με τους υπόλοιπους γειτονικούς λαούς.
    Εμείς σαν Έλληνες Κύπριοι θυμόμαστε μεν τα δεινά, που μας επέφεραν τούρκοι ολετήρες ηγέτες, αλλά σήμερα τον λαό τους τον βοηθάμε.
    Το 1974 όταν η μισή Κύπρος, ισοπεδώθηκε από τούρκους εισβολείς βαρβάρους, αφέθηκε αβοήθητη και μόνο ο αδελφός Ελληνικός λαός έτεινε συγκινητικά χείρα βοηθείας. Οι υπόλοιποι ένιψαν τας χείρας τους και μερικοί τις έτριψαν.
    Άρα ούν ως καιρόν έχομεν, εργαζώμεθα το αγαθόν προς πάντας.
    Όποτε έχουμε την ευκαιρία, να προσπαθούμε να κάνουμε καλό σε όλους.
    Επιστολές Αποστόλου Παύλου– προς Γαλάτας 6:10
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρωτη φορα ετυχε να διαβασω αρθρο του κ. Αντωνα.
    Το διαβασα 2 φορες μαζι με τα εκπληκτικα σχολια.
    Εθεσαν τον δακτυλο επι των τυπων των ηλων ολοι. Συγχαρητηρια. Η αληθεια ωμα πρεπει να λεγεται.
    Νικηφορος
    Κληρικος προσφυγας απο κατεχομενη Αγια Καρπασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.