Σελίδες

25 Φεβρουαρίου 2023

Πάπας Φραγκίσκος: Θέλουμε και προετοιμαζόμαστε να συνεορτάσουμε το Πάσχα του 2025 οι δύο Εκκλησίες ως αδέρφια (ολομέτωπη επίθεση υποκρισίας από τους σατανοκίνητους παπικούς και τους οικουμενιστές)

Σχόλιο: Ο οικουμενισμός επελαύνει και απαιτείται η ορθόδοξη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας να αντιδράσει κατά Θεόν σε οποιοδήποτε εγχείρημα αλλοίωση της αμωμήτου Πίστης των Πατέρων μας! Οι καιροί ου μενετοί! Κάποιοι μεθοδικά και υπογείως δουλεύουν για μια «ενότητα» εις βάρος της Αλήθειας! Στώμεν καλώς!
 
Ρώμη, Νίκος Τζωΐτης
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αφρική, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον κορυφαίο θεολόγο και φιλόσοφο του Χριστιανισμού, τον Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου Ιωάννη, ο οποίος εκοιμήθη, στις 2 Φεβρουαρίου 2023. 
 
Επίσης, ο Πάπας αναφέρθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις από κοινού πρωτοβουλίες για μια Εκκλησία, που αποβλέπει στον άνθρωπο και στην κατά Θεό δικαιοσύνη. Στο ταξίδι στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με 82 Ιησουίτες, που εργάζονται στη χώρα. 
 
Ένας εξ αυτών τον ρώτησε: “Έχετε καλές σχέσεις με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Πώς προετοιμάζεται η Εκκλησία για την 1.700η επέτειο της Α’ Συνόδου της Νίκαιας το 2025;” 
 
Στην απάντηση του ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: “Παίρνω αφορμή από την ερώτησή σας για να θυμηθώ έναν μεγάλο Ορθόδοξο θεολόγο που κοιμήθηκε, τον Ιωάννη Ζηζιούλα, ο οποίος ήταν μητροπολίτης Περγάμου. Ήρθε στο Βατικανό για να παρουσιάσει την εγκύκλιο μου Laudato Si’. Ήταν ειδικός στην εσχατολογία. Κάποτε τον ρώτησαν πότε θα υπήρχε χριστιανική ενότητα. Απάντησε, με υγιή ρεαλισμό και ίσως ακόμη και με λεπτή ειρωνεία, «Στο τέλος του χρόνου!» Ας τον θυμόμαστε στις προσευχές μας”. 
 
Για την 1.700η επέτειο της Α’ Συνόδου της Νίκαιας το 2025 ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε: “Ετοιμάζουμε μια συνάντηση για το 2025. Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για την ημερομηνία του Πάσχα, που τυχαίνει να είναι η ίδια ημερομηνία και για τις δύο Εκκλησίες το 2025. Θα δούμε, αν ναι μπορούμε να συμφωνήσουμε για το μέλλον. Και θέλουμε να γιορτάσουμε την επέτειο αυτής της Συνόδου ως αδέρφια. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Σκεφτείτε μόνο ότι ο Βαρθολομαίος ήταν ο πρώτος Πατριάρχης, μετά από τόσους αιώνες, που ήρθε στην ανάληψη της διακονίας ενός Πάπα!”. 
 
το είδαμε ΕΔΩ 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Δεν υπάρχουν δύο εκκλησίες...
Η Εκκλησία είναι ΜΙΑ όπως ορίζεται στο Σύμβολο της Πίστεως.
Οι υπόλοιποι είναι απλά αιρέσεις... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.