Σελίδες

10 Ιανουαρίου 2023

Το Wyoming και το Kansas αναφέρουν ότι η αιολική ενέργεια κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του ψυχρού κύματος

5 Ιανουαρίου 2023 | MSE Creative Consulting | Διαβάστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Ο Lee Boughey, εκπρόσωπος της Tri-State Electric Generation and Transmission Association, δήλωσε ότι η μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία παρέχει ενέργεια σε οκτώ ηλεκτρικούς συνεταιρισμούς σε όλο το Wyoming, σχεδίασε τις επιπτώσεις της καταιγίδας καθώς πλησίαζε. 
 
Αυτό είναι σωστό: η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον άνεμο μειώθηκε κατά 75 τοις εκατό όταν χρειαζόταν περισσότερο. Τα αξιόπιστα "ορυκτά καύσιμα" ήταν αυτά που επέτρεψαν στα φώτα και τη θέρμανση να παραμείνουν αναμμένα. 
 
Προέβλεψαν την υψηλότερη ζήτηση από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας των μελών τους στο Colorado, τη Nebraska και το Wyoming και η Tri-State προετοιμάστηκε για τη μείωση των αιολικών πηγών ενέργειας. 
 
Για λόγους ασφαλείας, κατά τη διάρκεια εξαιρετικά ισχυρών ανέμων, οι ανεμογεννήτριες σταματούν να λειτουργούν και φτερουγίζουν τα πτερύγιά τους. Ο πάγος μπορεί επίσης να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας των ανεμογεννητριών. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία για το ενεργειακό μείγμα από το Southwest Power Pool, καθώς η καταιγίδα άρχισε να κινείται μέσω του Wyoming στις 23 Δεκεμβρίου, στις 3 μ.μ., οι αιολικοί ενεργειακοί πόροι άρχισαν να μειώνονται. Εντός 24 ωρών, οι αιολικοί ενεργειακοί πόροι ήταν περίπου το 25 τοις εκατό του ποσοστού που ήταν πριν από την καταιγίδα. 
 
Δεν άρχισαν να αυξάνονται ξανά μέχρι το πρωί των Χριστουγέννων. 
 
Για να αντισταθμίσει τη μείωση της αιολικής ενέργειας, η Tri-State στράφηκε προς τα "ορυκτά καύσιμα" και τους υδροηλεκτρικούς πόρους της για να κρατήσει τα φώτα αναμμένα. 
 
Αναφορές από το Kansas
 
Το Kansas είναι η νούμερο 2 πολιτεία σε αιολική ενέργεια (το Τέξας είναι το νούμερο 1). Μέσω μιας στήλης στην εφημερίδα Wichita Eagle από τον James Zakoura, δικηγόρο της Kansas for Lower Electric Rates, Inc. μάθαμε: 
 
Στις 22 Δεκεμβρίου, η Southwest Power Pool είχε την υψηλότερη χειμερινή ημερήσια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην ιστορία της. Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ κατά οκτώ τοις εκατό.
 
"Για την κάλυψη της ζήτησης των 47, 127 μεγαβάτ,
  • Περίπου 17.000 παρείχε η αιολική ενέργεια, 
  • Περίπου 28.000 δόθηκαν από άνθρακα και φυσικό αέριο, και,  
  • Περίπου 2.000 δόθηκαν από πυρηνική ενέργεια". [υπάρχουν λίγα πυρηνικά εργοστάσια στην περιοχή]
Όπως έχω γράψει σε διάφορες αναρτήσεις (μετακινηθείτε προς τα κάτω), ο άνεμος ηρέμησε στις 24 και 25 του μήνα. Ο κ. Zakoura συνέχισε να γράφει ότι η ζήτηση μειώθηκε (λόγω των θερμότερων συνθηκών) στα 34.482 μεγαβάτ, εκ των οποίων,
  • Η πυρηνική ενέργεια παρείχε 2.000 μεγαβάτ, 
  • Ο άνθρακας και το φυσικό αέριο παρείχαν 27.585 και 
  • η αιολική ενέργεια παρείχε μόλις 3.061
Με άλλα λόγια, η αιολική ενέργεια - όταν ήταν απαραίτητη λόγω μονοψήφιων θερμοκρασιών - μειώθηκε κατά 72%! Αυτό επικυρώνει αυτό που έγραψα τότε εδώ, το οποίο περιελάμβανε έναν χάρτη μετεωρολογικών σταθμών του Κάνσας που έδειχνε ήρεμους ή σχεδόν ήρεμους ανέμους σε όλη την περιοχή. 
 
Καταφέραμε να κρατήσουμε τα φώτα αναμμένα το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων μόνο επειδή είχαμε πυρηνικά και "ορυκτά καύσιμα". 
 
Το συμπέρασμά μου
 
Μπορούμε να συνεχίσουμε τη μαγική σκέψη ή μπορούμε να σοβαρευτούμε σχετικά με την αξιοπιστία του ηλεκτρικού δικτύου. Η πρότασή μου: Ξεκινήστε ένα επείγον πρόγραμμα εγκατάστασης τυποποιημένων, δοκιμασμένων σταθμών παραγωγής πυρηνικής ενέργειας. Παράγουν ηλεκτρική ενέργεια χωρίς άνθρακα. 
 
Σε ό,τι με αφορά, αν δεν εγκαταστήσουμε ποτέ άλλη ανεμογεννήτρια στο δίκτυο κοινής ωφέλειας, δεν πειράζει. 
 
Με έχουν ρωτήσει γιατί δεν είμαι τόσο επικριτικός απέναντι στην ηλιακή ενέργεια όσο απέναντι στην αιολική. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα κάποια τεχνολογική ανακάλυψη που θα επιτρέψει στην ηλιακή ενέργεια να έχει καλύτερες επιδόσεις από ό,τι τώρα.
 
Αυτό δεν συμβαίνει με την αιολική ενέργεια. Αποτυγχάνει όταν ο άνεμος είναι πολύ ελαφρύς, πολύ δυνατός και - επειδή είναι αρκετά περίπλοκος μηχανικά - αποτυγχάνει πολύ συχνά επειδή απλά σπάει. 
 
Η αιολική ενέργεια έχει λάβει φορολογικές επιδοτήσεις από την εποχή της κυβέρνησης Carter - πραγματικά! - και εξακολουθεί να αποτυγχάνει συχνά. Η φορολογική επιδότηση πρέπει να σταματήσει. 
 
Αν συνεχίσουμε την τρέχουσα πορεία μας, τα προβλήματα αξιοπιστίας του δικτύου που είδαμε την περασμένη εβδομάδα θα επιδεινωθούν και οι διακοπές ρεύματος θα αυξηθούν.
 
Εικόνα κεφαλίδας: ans.org
-----
Δικτυογραφία:
Wyoming and Kansas Report Wind Energy Collapsed During Cold Wave | Principia Scientific Intl.
https://principia-scientific.com/wyoming-and-kansas-report-wind-energy-collapsed-during-cold-wave/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.