Σελίδες

28 Ιανουαρίου 2023

H EE προωθεί στο έπακρο την βρώση εντόμων!

Γράφει η Μαρία Δεναξά, δημοσιογράφος 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λοιπόν από χθες, επέτρεψε μεταξύ άλλων τη διάθεση στην αγορά κατεψυγμένων προνυμφών αλευροσκώληκων ή αποξηραμένων σε μορφή πολτού και σε μορφή σκόνης (alphitobius diaperinus) ως συστατικό σε διάφορα τρόφιμα για τον γενικό πληθυσμό και σε συμπληρώματα διατροφής (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX:32023R0058)  
 
Επίσης, ένας άλλο “νέο τρόφιμο”, η σκόνη του Acheta domesticus (οικοδίαιτος γρύλος), θα χρησιμοποιείται σε πολύσπορα ψωμιά και ψωμάκια, αλμυρά μπισκότα (κράκερ) και κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, ξηρά προμείγματα για ψημένα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μπισκότα, προϊόντα με βάση αποξηραμένα παραγεμισμένα και μη παραγεμισμένα ζυμαρικά, σάλτσες, μεταποιημένα προϊόντα πατάτας, πιάτα με βάση ψυχανθή και λαχανικά, πίτσα, προϊόντα με βάση ζυμαρικά, σκόνη ορού γάλακτος, ανάλογα κρέατος, σούπες και σούπες σε συμπυκνωμένη μορφή ή σκόνη, σνακ με βάση το αλεύρι καλαμποκιού, ποτά παρόμοια με την μπύρα, είδη ζαχαροπλαστικής από σοκολάτα, καρποί με κέλυφος και ελαιούχοι σπόροι, σνακ εκτός από πατατάκια, και παρασκευάσματα κρέατος, που προορίζονται για τον γενικό πληθυσμό (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX:32023R0005).  
 
Όμως ρίχνοντας μια ματιά στη σύνθεση των “νέων τροφίμων”, μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ότι μεταξύ άλλων περιέχουν στο ένα κιλό: χιλιοστόγραμμα τέφρας, μόλυβδο, κάδμιο, διοξίνες αλλά και κυάνιο ίσο ή λιγότερο απο 5mg!  
 
Πληροφοριακά, το κυάνιο είναι ένα δηλητήριο του οποίου η κατάποση μιας δόσης μεταξύ 0,5 και 3,5 χιλιοστογραμμων ανά κιλό μπορεί να αποβεί θανατηφόρα, δηλαδή μεταξύ 0,03 και 0,2 γραμμαρίων για ένα άτομο 60 κιλών, σύμφωνα με την Figaro! (https://sante.lefigaro.fr/…/pour-eviter-l-intoxication…/)  
 
Πληροφοριακά επίσης η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων EFSA που χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς* έδωσε το μονοπώλιο διάθεσης στην αγορά αυτών των προϊόντων στην εταιρεία «Cricket One Co. Ltd με έδρα το Βιετνάμ. 
 
Και τώρα ας βγουν οι «ειδικοί» ή η αστυνομία της σκέψης και οι οπαδοί τους, για να υποστηρίξουν πως δεν είναι έτσι το στόρι!  
 
ΥΓ. Ο Μπιλ Γκέιτς μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει εργοστάσιο κουνουπιών με στόχο λέει την εξάλειψη των ασθενειών https://www.sportime.gr/…/bil-gkeits-parousiazi…/ αλλά την ίιδα ώρα μιλάει για θανατηφόρα πανδημία που μεταδίδεται από τα κουνούπια και αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα. https://eleftherostypos.gr/…/vinteo-otan-o-bil-gkeits…  
 
Επίσης, είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας σε ολόκληρη την Αμερική
https://www.newmoney.gr/…/farmer-bill-o-bil-gkeits-ine.../ προωθεί το συνθετικό κρέας https://www.cnbc.com/…/bill-gates-and-richard-branson… θέλει να ψεκάσει… (δεν γράφω τη συνέχεια γιατί η αστυνομία της σκέψης μου βγάζει κόκκινη κάρτα)  
https://www.newsbomb.gr/…/o-mpil-gkeits-ypostirizei… είναι υπερ της παραγωγής νερού απο επεξεργασμένα κόπρανα για τον αναπτυσσόμενο κόσμο  
 

1 σχόλιο:

  1. ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.