Σελίδες

22 Ιανουαρίου 2023

Ασφαλές, βολικό και για την προστασία σας

"Αγωνιζόμαστε για την απόκτηση της κυριαρχίας μας στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, ενώ στα μετόπισθεν ενεργούμε σύμφωνα με τα εγχειρίδια της Παγκόσμιας Τράπεζας;" - Tsargrad, 19 Δεκεμβρίου 2022
 
Η Τράπεζα της Ρωσίας μόλις έστησε την πιο παλιά απάτη στην ιστορία της απάτης.
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
18 Ιανουαρίου 2023 | Edward Slavsquat | Διαβάστε το εδώ 
 
Ποιος ή τι ενέπνευσε τη ρωσική κυβέρνηση να δώσει τον έλεγχο των βιομετρικών στοιχείων της χώρας σε μια ιδιωτική επιχείρηση που ανήκει εν μέρει στην Τράπεζα της Ρωσίας; 
 
Ίσως η Παγκόσμια Τράπεζα; 
 
Tsargrad, 19 Δεκεμβρίου 2022. Λίγες ημέρες πριν ένα "αμφίβολο νομοσχέδιο για τα βιομετρικά" περάσει εσπευσμένα από τη Δούμα και υπογραφεί ως νόμος. (πηγή) 
 
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες πριν το νομοσχέδιο περάσει εσπευσμένα (κατά παράβαση των πρωτοκόλλων) από τη νομοθετική εξουσία και υπογραφεί σε νόμο, το Tsargrad -ένα συντηρητικό μέσο υπέρ του Πούτιν- έκανε τις ακόλουθες παρατηρήσεις:
 
Έντονη κριτική στο νομοσχέδιο για τα βιομετρικά στοιχεία διατυπώθηκε σε δημόσιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στη Μόσχα και ήταν αφιερωμένο στο θέμα αυτό. Η γενική άποψη των ομιλητών ήταν ότι ο νόμος για τα βιομετρικά στοιχεία είναι βαθιά αντισυνταγματικός και δημιουργεί τη βάση για την οικοδόμηση ενός "ψηφιακού στρατοπέδου συγκέντρωσης" στη Ρωσία. [...] 
 
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο επεσήμαναν τους πραγματικούς συντάκτες του νομοσχεδίου για τα βιομετρικά. Ανταποκρίνεται πλήρως στις συστάσεις μιας τέτοιας παγκοσμιοποιητικής και βαθιά εχθρικής προς τη Ρωσία δομής όπως η Παγκόσμια Τράπεζα. Οι συστάσεις αυτές περιέχονται σε έγγραφο της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2018 με τίτλο "Ανταγωνισμός στην ψηφιακή εποχή: Επιπτώσεις πολιτικής για τη Ρωσική Ομοσπονδία". 
 
Η Παγκόσμια Τράπεζα συνέστησε στη Ρωσία να καταστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες πλήρως ψηφιακές, να μετατρέψει το σύστημα εκπαίδευσης και υγείας σε ψηφιακή μορφή. Οι συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας έχουν ήδη διαχυθεί σε συστάσεις που έχουν δοθεί από ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες. 
 
Στην έκθεσή της του 2018, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε ότι τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: "προωθούν την υιοθέτηση ενός εθνικού συστήματος ψηφιακής ταυτότητας" στη χώρα.
 
Η Παγκόσμια Τράπεζα εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις πρωτοποριακές "βιομετρικές λύσεις" της Ρωσίας, για παράδειγμα, "την πλατφόρμα βιομετρικής ταυτοποίησης που εφαρμόστηκε πρόσφατα πιλοτικά από τη Rostelecom και επιτρέπει στους πελάτες να ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό εξ αποστάσεως". 
 
Η έκθεση προέτρεψε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να δημιουργήσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα "ενθαρρύνει τις συνεργασίες στο οικοσύστημα της ψηφιακής χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου τομέα". 
 
Η "πλατφόρμα βιομετρικής ταυτοποίησης" που δοκιμάστηκε πιλοτικά από τη Rostelecom είναι γνωστή ως Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα (UBS). Δημιουργήθηκε το 2018 σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ρωσίας, το UBS είχε αρχικά διαφημιστεί ως ένας "ασφαλής και βολικός" τρόπος για τους Ρώσους να ανοίγουν εξ αποστάσεως τραπεζικούς λογαριασμούς ή να υποβάλλουν αίτηση για δάνεια. 
 
Το νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Πούτιν σε νόμο στις 29 Δεκεμβρίου ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση του UBS σε όλες τις πτυχές της ζωής - αυτό που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε "εθνικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας". 
 
Τι σημαίνει αυτό; 
 
Σημαίνει ότι το Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα είναι η απόλυτη απάτη που βράζει αργά- μια απάτη εξαιρετικής ποιότητας, παλαιωμένη σε δρύινη απάτη και αποθηκευμένη στο βαθύτερο, σκοτεινότερο κελάρι απάτης της Παγκόσμιας Τράπεζας. 
 
Μια αριστοτεχνική αργή βράση
 
Για να αντιληφθείτε πλήρως πώς οι Ρώσοι βράζουν σιγά σιγά ζωντανοί σε ένα γιγαντιαίο καζάνι "ασφάλειας και ευκολίας", το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε πίσω στο 2018, όταν το UBS παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως ένας ασφαλής και βολικός και εγκεκριμένος από την Παγκόσμια Τράπεζα τρόπος υποβολής αίτησης για δάνειο. 
 
"Για την ευκολία της σύγχρονης τεχνολογίας, ένα άτομο πρέπει να πληρώσει με μείωση της ιδιωτικότητας". (πηγή) 
 
Ανακοινώνοντας τη δημιουργία της UBS τον Ιούνιο του 2018, η Vedomosti έγραψε: 
Το κράτος φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να παρέχει υπηρεσίες χωρίς να απαιτεί από τον πολίτη να προσκομίσει το πρωτότυπο διαβατήριο για την εξακρίβωση της ταυτότητας. Από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει στη Ρωσία το Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα, όπου οι Ρώσοι θα μπορούν να υποβάλλουν εικόνες προσώπων και αποτυπώματα φωνής, αν το επιθυμούν. [...] 
 
Δεν θα υπάρξει άγρια ζήτηση για εγγραφή στο Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα για χάρη της απόκτησης τραπεζικών υπηρεσιών, παραδέχονται οι ίδιοι οι τραπεζίτες. Αλλά, το πιθανότερο είναι ότι, αφού δοκιμαστεί το σύστημα στον υπερρυθμιζόμενο τραπεζικό τομέα, θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή άλλων υπηρεσιών, όπως οι κυβερνητικές και οι ιατρικές. Και εδώ, για πολλούς, μπορεί να προκύψει ένα δίλημμα: τι είναι πιο σημαντικό - η άνεση και η ευκολία ή η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων; [...] 
 
Τα βιομετρικά δεδομένα δίνουν στο κράτος μια τεράστια ευκαιρία να ελέγχει την κοινωνία, αφού τα βιομετρικά δεδομένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το πρόσωπο. Τώρα σε δημόσιους χώρους (π.χ. στα μέσα μεταφοράς) εισάγονται συστήματα αναγνώρισης προσώπου για την αναζήτηση των καταζητούμενων. Το Υπουργείο Εσωτερικών και η FSB θα έχουν πρόσβαση στο Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα... 
 
Και πάλι, αυτό έγινε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, όταν η UBS διαφημιζόταν ως ένας γρήγορος και βολικός τρόπος για να ανοίξει κανείς τραπεζικό λογαριασμό. 
 
Χάρη σε ένα νεοσύστατο ρυθμιστικό πλαίσιο (το οποίο εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα), η UBS είναι τώρα πολύ περισσότερα. 
 
Η βιομετρία είναι το νέο καυτό "σύστημα ταυτοποίησης", σύμφωνα με το RIA Novosti. 11 Ιανουαρίου 2023 (πηγή) 
 
Σε ένα άρθρο της 11ης Ιανουαρίου 2023, το RIA Novosti εξήρε την ασφάλεια και την ευκολία της UBS, η οποία προφανώς θα χρησιμοποιείται πλέον για όλα τα είδη των πραγμάτων - και όχι μόνο για το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού: 
 
Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και την ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα αυτό, μπορούμε να περιμένουμε βελτιώσεις στην ακρίβεια και την ταχύτητα της αναγνώρισης προσώπου, καθώς και νέες εφαρμογές της βιομετρίας σε διάφορους τομείς. 
 
Για παράδειγμα, η βιομετρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον ιατρικό τομέα για τη διάγνωση και την παρακολούθηση της υγείας, καθώς και στον τομέα των μεταφορών για την οδήγηση αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων. Στο μέλλον, η βιομετρία είναι πιθανό να γίνει ακόμη πιο διαδεδομένο και σημαντικό μέρος της ζωής μας. 
 
"Η ανάπτυξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών επιτρέπει τη χρήση της βιομετρίας σε πολλούς τομείς δραστηριότητας: έλεγχος πρόσβασης σε χώρους και συσκευές, επιβεβαίωση οικονομικών συναλλαγών, ασφάλεια σε αεροδρόμια, ταυτοποίηση σε σχολεία και νοσοκομεία, συνδρομή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Το σύστημα συμβάλλει στην ταχεία αναζήτηση εγκληματιών και στην άμεση αποκάλυψη εγκλημάτων", αναφέρει ο Ernest Raevsky, εκπρόσωπος της εταιρείας GetTransfer. 
 
Ο εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι πλέον τα βιομετρικά δεδομένα χρησιμοποιούνται σε κοινωνικές εγκαταστάσεις, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. "Στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί η τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις σφαίρες της ζωής και αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια [...]", καταλήγει ο Raevsky. 
 
Δεν υπάρχουν πολλά άλλα να προσθέσουμε, εκτός από το να επισημάνουμε -και πάλι- ότι αυτός ο "νέος" νόμος για τα βιομετρικά στοιχεία είναι καθολικά μισητός και περιφρονημένος στη Ρωσία. 
 
Δεν είναι μόνο οι συντηρητικοί που αντιπαθούν την UBS! (πηγή)
Για να παραθέσω ένα απόσπασμα από το Tsargrad: 
Υπάρχει μόνο ένα ερώτημα: γιατί χρειάζεται αυτό το νομοσχέδιο; Στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία αγωνιζόμαστε για την απόκτηση της κυριαρχίας μας, ενώ στα μετόπισθεν ενεργούμε σύμφωνα με τα εγχειρίδια της Παγκόσμιας Τράπεζας; 
 
Ελπίζουμε ότι οι νομοθέτες θα δείξουν κοινή λογική, θα καταλάβουν για ποιανού συμφέροντα αναπτύχθηκε αυτός ο νόμος και θα τον στείλουν εκεί που ανήκει - στον κάδο απορριμμάτων. 
 
Αντί να πεταχτεί στα σκουπίδια, το νομοσχέδιο στάλθηκε στο γραφείο του Πούτιν, όπου υπογράφηκε αμέσως σε νόμο. 
 
Μια πραγματικά επική, αργόσυρτη απάτη
 
Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν υποστηρίζει τον Edward Slavsquat. Θα εγγραφείτε;  
 
***
Δικτυογραφία: 
Safe, convenient & for your protection 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.