Σελίδες

27 Ιανουαρίου 2023

Ιατρική ανακάλυψη χάρη σε αράχνες

Κοντά στην ανακάλυψη του μυστικού που κρύβουν οι «θαλάσσιες αράχνες» και θα επιτρέπει στο μέλλον ακόμα και την αναγέννηση κομμένων άκρων σε ανθρώπους που έχουν ακρωτηριαστεί βρίσκονται οι επιστήμονες.
 
Για πρώτη φορά ανακάλυψαν ότι τα παντόποδα ή πυκνογονίδες μπορούν να αναγεννήσουν μέρος του σώματός τους, όχι μόνον άκρα.
 
Για τους σκοπούς της μελέτης οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Χούμπολτ του Βερολίνου αφαίρεσαν διαφορετικά άκρα και ουραία τμήματα 23 νεαρών και ενήλικων παντόποδων. 
 
Παρατηρήθηκε ότι τα νεότερα σε ηλικία παρουσίασαν «πλήρη ή σχεδόν πλήρη» αναγέννηση των αφαιρεμένων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων μυών και γεννητικών οργάνων.
 

1 σχόλιο:

  1. ........ συμπεριλαμβανομένων μυών και γεννητικών οργάνων....
    ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ....Η ΕΙΔΗΣΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.