Σελίδες

28 Ιανουαρίου 2023

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΕΥΔΗ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Το παράνομο χαράτσι "Εισφορά Αλληλεγγύης" που μας επεβλήθηκε από τον Αύγουστο του 2010, εξακολουθεί να υφίσταται και μετά την 1-1-2023 παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί καταργήσεως του! Βρε τι σου είναι οι Πολιτικοί! Σου τάζουν "λαγούς με πετραχείλια" και μετά .."μην τον είδατε τον Παναή"! Τι υπόσχεσθε και δεν το κάνετε μετά? Από τον Ανδρέα, τον Σημίτη, τον ΓΑΠ, τον Αντώνη, τον Αλέξη και τώρα τον Κυριάκο, μια απ' τα ίδια!! Κι αν πράγματι πάνε από την μιά να ανακουφίσουν τον στενάζοντα οικονομικά Ελληνικό Λαό με κάποια πενιχρά- ψίχουλα- μέτρα, από την άλλη του τα ξαναπαίρνουν αμέσως με έξυπνα τρυκ κόλπα. 
 
Το ίδιο συνέβη και τώρα. Μας έκαναν να χαρούμε στο τέλος του περασμένου χρόνου ότι από τις αρχές του 2023 αυτό το χαράτσι επιτέλους καταργείται!! Αναλυτική όμως εξήγηση της οικονομικής παρωδίας δίνει η Κυριακάτικη Δημοκρατία της 22-1-2023 στη σελ. 21. Ενώ δηλαδή αυξάνεται η Κύρια Σύνταξή μας κατά 7,75% (νόμος Κατρούγκαλου), αλλάζει η εισοδηματική μας κατηγορία και συνεπώς αυξάνεται το ποσοστό της παρακράτησης, που ξεκινά από 3% και φθάνει ως το 14%. Ήτοι ένας συνταξιούχος με 2000€ σύνταξη είχε παρακράτηση 6%. Με την αύξηση του 7,75% θάπρεπε να πάρει 2.155€. Όμως αλλάζει κλίμακα και η παρακράτηση πάει στο 7%! Γιατί ρε φωστήρες; Γιατί καλέ μου Κυριάκο; Γιατί σκάβεις μόνος τον λάκκο σου; 
 
Το λέω μετά λύπης, διότι πολλά περιμέναμε από σένα που κατάφερες να πετάξεις τον λαοπλάνο Αλέξη και σε 3 χρόνια έχεις κάνει πολλά λάθη και "πατατιές", που θα ανοίξουν τον πολιτικό σου λάκκο (Πρέσπες, Πρόεδρο Δημοκρατίας, ΛΟΑΤΚΙ, λαθρό, βάσεις Αμερικανών, όπλα σε Ζελένσκι, εχθρότητα με Ρωσσία) και τώρα τούτο! Γιατί; Την Εισφορά Αλληλεγγύης την χαρακτήρισα όταν επεβλήθη- και την χαρακτηρίζω ως τα τώρα- Παράνομο Χαράτσι. Και τούτο διότι επεβλήθη να καταβάλλεται στον λογ/σμό του ΑΚΑΓΕ, με σκοπό την κάλυψη ελλειμμάτων των κλάδων Κύριας Σύνταξης φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης! Και ερωτώ τον δικό μας Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος αλλά και τα μουγγά Συνδικαλιστικά φερέφωνά του: " Τι δουλειά έχει η Τράπεζα της Ελλάδος; Τι δουλειά έχουμε εμείς οι συνταξιούχοι της μ αυτό το χαράτσι; Αφού δεν είμαστε Δημόσιο! Ούτε στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Αφού έχουμε δικό μας ανεξάρτητο και ισχυρό Ταμείο, το οποίο από της συστάσεώς του ως τα σήμερα δεν πήρε καμμιά επιδότηση ή οικονομικήν ενίσχυση από άλλον φορέα του Δημοσίου. Γιατί να πληρώνω από την τσέπη μου και της οικογενείας μου Αλληλεγγύη σ' άχρηστους, ακαμάτηδες, ΜΚΟ και λαθρό;; 
 
Από το 2010 ήθελα να προσέφευγα στα Δικαστήρια για κατάργησή της, αλλ ήτο δυσβάστακτο κόστος για ένα άτομο. Ήλπιζα μετά πως τα Συνδικαλιστικά μας όργανα θα εκινούντο τόσο νομικά όσο και Καταστατικά. Δυστυχώς τίποτα τόσα χρόνια τώρα! Κι ό,τι μπαίνει στην Ελλάδα αδιαμαρτύρητα, δύσκολα βγαίνει!!! Όμως αυτή η αθέτηση της Πρωθυπουργικής υπόσχεσης για κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, μ' άναψε πάλιν τα αίματα και ζητώ:
 
1) Από τα Συνδικαλιστικά μας όργανα ενεργό δράση. 
2) Νομικούς για υποστήριξη μας 
3) Θιγομενους συνταξιούχους συναδέλφους και μή , για μια κατάθεση Ομαδικής Αγωγής περί τούτου.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ  
 
Συντξ Τμ/ρχης Τραπέζης τ Ελλάδος  
Ρόδος 27-01-2023

1 σχόλιο:

  1. ............1) Από τα Συνδικαλιστικά μας όργανα ενεργό δράση.
    ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΤΙΜΙΑ ΑΠΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.
    ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ...ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Κ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΙΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.