Σελίδες

23 Ιανουαρίου 2023

Η πρόσκληση, η ψήφος και η ξεφτίλα

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης
 
Διαβάστε και φρίξτε, χριστιανοί. Είναι λίγο παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο και ενδεικτικό των νοοτροπιών και δεν πρέπει να «ταφεί».
 
Τον περασμένο Οκτώβριο μιλούσα σ’ έναν δήμο για την εθνική επέτειο. Την παραμονή με καλεί στο τηλέφωνο φίλος μου από το γραφείο κάποιου πολιτικού, μάλλον μεγαλόσχημου. 
 
«Ξέρεις, μου λέει, ο κ. τάδε δεν θα μπορέσει να έλθει στην ομιλία σου, διότι έχει κάποια άλλη υποχρέωση». Του απαντώ: «Εντάξει, όμως δεν τον κάλεσα εγώ, αλλά ο Δήμος και ο τάδε φορέας, οι οποίοι συνδιοργανώνουν την εκδήλωση». Παύση μερικών δευτερολέπτων και αμέσως αλλαγή πλεύσεως. «Θα πρέπει να ειδοποιήσω την ιδιαιτέρα του» είπε ταραγμένος και μάλλον μονολογώντας παρά απαντώντας σε εμένα, και συμπλήρωσε: «Καλά, θα σου πω». 
 
Φυσικά, δεν μου είπε, όμως η ξεφτίλα είχε αποκαλυφθεί. Οταν έμαθαν οι αρμόδιοι ότι η εκδήλωση γινόταν από δύο φορείς (δήμος και φορέας) -άρα στον αέρα κυκλοφορούν ψήφοι-, μάλλον η «υποχρέωση» του αφεντικού τους μπορούσε να… περιμένει. 
 
Έτσι μάς μετράνε, σύντροφοι. Και μετά πολλοί με κατηγορούν ότι δεν τους «πάω» τους πολιτικούς. Οπως φαίνεται, όμως, μάλλον αυτοί δεν μας πάνε.
 

2 σχόλια:

  1. «Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.... και της Ελλάδας...»
    Γιάννης Μακρυγιάννης
    Τι το 'θελα να ξανανοίξω τα «Απαντα» του Μακρυγιάννη; Μου ανέβηκε η πίεση πιο πάνω κι απ' το έλλειμμα. Τα είπε όλα ο άνθρωπος, καλή του ώρα εκεί που είναι (και κακή μας ώρα εδώ που είμαστε): Μια Ελλάδα να παραπαίει σήμερα και μια Ελλάδα που δεν υπάρχει… Το μόνο που έχει απομείνει να συντηρεί την ιστορική μνήμη είναι ένα κατακαημένο διαζευκτικό: «Ή». Τότε «Ελευθερία ή Θάνατος». Μετά «Καραμανλής ή τανκς». Μεταξύ πολέμου ή ντροπής επιλέγουμε, το δεύτερο ...η Κύπρος Κείται Μακράν και εάλω η Ελληνική Κύπρος. Σήμερα «Αυτοδυναμία ή χάος». Από πότε η αυτοδυναμία είναι το αντίθετο του χάους, κανείς δεν το 'βρε και δεν το 'πε ακόμα…
    ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΠΑΡΤΕ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΚΑΙ 'ΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΤΡΑΒΟ ΝΑ ΚΑΝΤΕ ΙΣΟ.
    Μ.Ρ. Από κατεχόμενη Μύρτου της Κερύνειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ! ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ , ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΡΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.