Σελίδες

25 Ιανουαρίου 2023

Εκτός νόμου (και) το ΚΚΕ

Γιατί επιτρέπεται ακόμα η λειτουργία κόμματος που δηλώνει ότι θα κάνει επανάσταση για να ανατρέψει το πολίτευμα;
 
Αφού γίνεται λόγος για απαγορεύσεις λειτουργίας κομμάτων, ας δούμε μια περίπτωση σκαστής περιφρόνησης των δημοκρατικών θεσμών.
 
Το ΚΚΕ στο πρόγραμμά του* (σελ. 7) υπόσχεται ότι όταν η Ελλάδα βρεθεί σε κατάσταση πολέμου οι κουκουέδες θα σηκώσουν τα όπλα εναντίον του Ελληνικού Στρατού: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».
 
Για την επιβολή διά των όπλων της δικτατορίας του προλεταριάτου οι αναφορές βρίθουν. Ιδού η πρώτη (σελ. 2): «Το ΚΚΕ, στην 95χρονη πορεία του, επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα: Στην αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην κοινωνική εξέλιξη και στη μαρξιστική – λενινιστική ιδεολογία ως επαναστατική θεωρία για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου». 
 
Ας δούμε τον στρατηγικό στόχο του κόμματος (σελ. 4): «Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας». 
 
Το ΚΚΕ μάς ενημερώνει, επίσης, ότι όχι μόνο θα επιβληθεί δικτατορία του προλεταριάτου, αλλά θα καταργηθούν όλοι οι αστικοί θεσμοί (σελ. 18): «Η σοσιαλιστική εξουσία είναι η επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου. Η εργατική εξουσία αντικαθιστά όλους τους αστικούς θεσμούς που έχει τσακίσει η επαναστατική δράση με τους νέους λαογέννητους θεσμούς». 
 
Κι αν σηκωθούν τα όπλα εναντίον του πολιτεύματος γνωρίζουμε από τώρα ποιοι θα ηγούνται της ανταρσίας (σελ. 21): 
«Το ΚΚΕ, ως ιδεολογική – πολιτική οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης, αποτελεί την καθοδηγήτρια δύναμη της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου». 
 
Αλήθεια, οι δικαστές του Αρείου Πάγου δεν τα έχουν διαβάσει όλα αυτά; Πώς ανακηρύσσουν τους συνδυασμούς αυτού του κόμματος; 
 
*Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ: 
 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.