Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
Μια συγκλονιστική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης απέκρυψαν τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδας μας!
Μια απόφαση κόλαφος των διασπαστικών ορέξεων φιλοσκοπιανών κατά της εδαφικής αρτιότητας της Ελλάδος!
Αφού η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας, άσκησε ανακοπή στις 29 Δεκεμβρίου 2022 κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, με την οποία αναγνωρίστηκε το σωματείο με την επωνυμία “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα”!
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “Μακεδόνες” πολίτες, που ομιλούν αυτή́ τη γλώσσα, αλλά́ Έλληνες πολίτες, που ομιλούν την ελληνική́ γλώσσα.
Την συνταρακτική αυτή είδηση την δημοσίευσε το διαδικτυακό ενημερωτικό πόρταλ της Θεσσαλονίκης http://www.elliniko-fenomeno.gr/του πολύ καλού μου φίλου δημοσιογράφου Νίκου Βάνη!
Το Πρωτοδικείο Φλώρινας ως γνωστόν, με απόφαση στις 27/7/2022 είχε εγκρίνει την ίδρυση σωματείου που είχε στόχο τη "διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα" και την "υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής γλώσσας ως προαιρετικού́ μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα”!
Όμως η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας Αναστασία Καλαϊτζή υποστηρίζει ότι, η απόφαση αναγνώρισης του σωματείου παραβιάζει τη διεθνή συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μειονότητας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της, το καταστατικό του σωματείου θεωρεί δεδομένη την αυθαίρετη θέση “ότι υφίσταται στα όρια της ελληνικής επικράτειας ως ομιλούμενη μια ξένή γλώσσα, η “μακεδονική”, οποία “ομιλείται ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας”.
Όπως διευκρινίζει η δικαστικός, ως “μακεδονική” αναγνωρίζεται η γλώσσα μόνο των πολίτων του κράτους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.
Ο προσδιορισμός της γλώσσας “μακεδονική”, που αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών, μόνο περιγραφική ομοιότητα ενέχει με τη γεωγραφική́ περιφέρεια της Μακεδονίας, που αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με αυτήν, ως σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα, το οποίο, κατά κάποιους, ομιλούνταν στα γεωγραφικά όρια της Μακεδονικής Περιφέρειας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “Μακεδόνες” πολίτες, που ομιλούν αυτή τη γλώσσα, αλλά Έλληνες πολίτες, που ομιλούν την ελληνική γλώσσα, είναι πρόδηλο ότι οι ως άνω σκοποί του αναγνωρισθέντος σωματείου δεν είναι διόλου σαφείς, καθώς το καταστατικό του είναι αντικειμενικά πρόσφορο να δημιουργήσει παραπλανητική εικόνα και την εντύπωση ότι το αναγνωρισθέν σωματείο ενδεχομένως να επιδιώκει την προώθηση άλλου γλωσσικού ιδιώματος υπό τον τίτλο μακεδονική γλώσσα, μη υπαρκτού στην Ελλάδα…
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, από τη σκοπούμενη συστηματική καλλιέργεια σε βάθος χρόνου στον πληθυσμό της Μακεδονίας και της Θράκης μιας άλλης, ξένης γλώσσας που αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία ως γλώσσα ενός ξένου κράτους που συνορεύει με την ελληνική επικράτεια, προκύπτει αντίθεση του σκοπού του σωματείου με την ελληνική τάξη και ασφάλεια.
Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 2/2/2023.
Αντιλαμβάνεστε έτσι φίλες και φίλοι, πως μια Εισαγγελέας προστατεύει την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας, που για ακόμη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση – του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτήν την φορά – δεν προστάτεψε, επιχειρώντας τη διασάλευση της ελληνικής τάξης και ασφάλειας. Ωστόσο, σύντομα θα έλθει η Νέμεσις και θα υπάρξει ανάλογη τιμωρία όλων εκείνων που καταπάτησαν τον Όρκο τους στην προστασία της Πατρίδος μας!!
Απόσπασμα αρχείου.
ΑπάντησηΔιαγραφήOι Σκοπιανοί να βλέπουν τη Μακεδονία της Ελλάδος σαν κατεχόμενη! Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Αυτό, όμως, που πρέπει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο είναι ότι τα ξένα συμφέροντα ευνοούν την ίδρυση ενός κράτους -ενός έθνους- με το όνομα της δικής μας Μακεδονίας και αυτό δεν πρέπει να το δεχτούμε ποτέ!
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας δεν είναι μόνο το Βόρειο τμήμα της Ελλάδας, μέχρι τη Θράκη, αλλά περιλαμβάνει και ένα τμήμα της ΝΔ Βουλγαρίας και τμήμα από την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΠΓΔΜ-FYROM) και ένα μικρό τμήμα της Αλβανίας. Το τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκμεταλλεύτηκε τον γεωγραφικό χώρο που ανήκε και καταχρηστικά διεκδικεί να πάρει και να ‘μονοπωλήσει μακεδονική εθνότητα’, ιστορία, πολιτισμό και άλλα που δεν του ανήκουν!
Οι Σκοπιανοί ‘Μακεδόνες’ μιλάνε μια βουλγαρική διάλεκτο, που οι γλωσσολόγοι την κατατάσσουν ότι ανήκει στη βουλγαρική γλώσσα. Η διάλεκτος αυτή άρχισε να εκσερβίζεται το 1944, όταν τα Σκόπια αποτέλεσαν τη ‘Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας’ στην τότε Γιουγκοσλαβία του Τίτο. Η γλώσσα τους είναι μια νεοσλαβική, βουλγαροσερβική γλώσσα, που, όπως γράφουν οι ειδικοί, ξένοι και δικοί μας, είναι τεχνητή, φτιαχτή, που κατασκευάστηκε για πολιτικούς λόγους!
Συγκεκριμένα, οι Βούλγαροι θεωρούσαν τα Σκόπια και τους κατοίκους τους βουλγαρική περιοχή, έτσι οι Σκοπιανοί για να σταματήσουν οι Βούλγαροι να διεκδικούν την περιοχή τους σκέφτηκαν να κατασκευάσουν μια ‘εθνική’ δήθεν γλώσσα από τα ιδιώματα των περιοχών Prilep, Bitolja και άλλες περιοχές και χρησιμοποίησαν για τον σκοπό αυτό ομάδα γλωσσολόγων.
Για μας τους Έλληνες, όμως, η μακεδονική γλώσσα είναι μια αρχαία ελληνική διάλεκτος δωρικής υφής, γνήσια και αρχαιοπινής ελληνική γλώσσα που τη γνωρίζουμε από το υλικό που έχει διασωθεί, κυρίως από δύο λεξικογράφους, τον Ησύχιο και τον Αμερία. Μαρτυρίες αρχαίων γραμματικών, σχολιαστών, λεξικογράφων πείθουν ότι τη μακεδονική διάλεκτο τη θεωρούσαν από τις αρχαιότερες ελληνικές διαλέκτους (Γ. Μπαμπινιώτης).
Ας ευχηθούμε οι αγώνες του Παύλου Μελά και των μακεδονομάχων να εμπνεύσουν όλους τους Έλληνες, για να συνεχίσουν ενωμένοι να αγωνίζονται με πνεύμα υψηλό για τα δίκαια της Ελλάδος και της Μακεδονίας μας!
Π.Β.