Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
Σκάνδαλο – Εύα Καϊλή: Γινόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης σκανδάλου του Qatar Gate και της σύλληψης της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, το μυαλό πηγαίνει αυθόρμητα στην προφητεία του Αγίου Παϊσίου ο οποίος είχε πει πως «ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι που φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν και αυτοί».
Σαν ένα παραφουσκωμένο μπαλόνι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η πολιτική καταξίωση ενός αγαπημένου παιδιού του διπολικού πολιτικού συστήματος, της Εύας Καϊλή. Ένα μπαλόνι που έσκασε με εκκωφαντικό θόρυβο και άφησε μια αφόρητη δυσωδία στην κοινή γνώμη η οποία αναδίδεται από τις υπόγειες πρακτικές που εφαρμόζει το «τέρας» των Βρυξελλών.
Οπωσδήποτε ζούμε σε αυτήν την εποχή που προφήτευσε ο Άγιος Παΐσιος. Στον καιρό που ο κόσμος σιχαίνεται τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, εγκαταλείποντας κάθε ελπίδα να βρει οποιαδήποτε εκπροσώπηση υπέρ του, μέσα σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα.
H αυτοκρατορία των λόμπι
Πουλημένες συνειδήσεις, χρηματισμοί, ξέπλυμα «ματωμένου» χρήματος και δράση με όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκληματικής οργάνωσης, ρίζωσαν στην καρδιά ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που – κατά τα άλλα – παρουσιάζει το καύχημα πως εκλέγεται από τους Ευρωπαϊκούς λαούς. Η Εύα Καϊλή που πλέον βαρύνεται από σοβαρότατες κατηγορίες, φέρεται να χρηματιζόταν με πετροδόλαρα ώστε με αθέμιτους τρόπους να επηρεάζει γνώμες και αποφάσεις υπέρ του Κατάρ.
Το Qatar Gate αποδεικνύει πως το νούμερο ένα εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας παραμένει η πολιτική διαφθορά. Έχουμε τόσο εκτεταμένη διαπλοκή εντός συνόρων, που οπωσδήποτε έπρεπε να μεταλαμπαδευτούν τα «φώτα» μας και στην ΕΕ. Εξάγουμε «άξια» μέλη για συμμετοχή σε πολιτικές σπείρες που επηρεάζουν αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνες με τα συμφέροντα των λόμπι. Όχι ότι άλλες χώρες πηγαίνουν πίσω βέβαια. Το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο αντιπαράθεσης των κεφαλαιοκρατικών λόμπι, μια δεξαμενή συμφερόντων που δεν έχουν καμία σχέση με την νομιμότητα, την δημοκρατία, την ηθική.
Τα πάντα πωλούνται και αγοράζονται, χωρίς να δίνεται η παραμικρή σημασία στο βαρύτατο τίμημα που υφίστανται οι λαοί. Το ευρωκοινοβούλιο μεταβάλλεται σε μια κλίκα αδίστακτων καριεριστών που ξεπουλούν τα πάντα: δημόσια υγεία, δημοκρατία, θεσμούς, κρατικούς προϋπολογισμούς, πολιτισμό, ιστορία, δικαιώματα, πλουτοπαραγωγικές πηγές, σύνορα, ευρωπαϊκά κεκτημένα.
Πάλι καλά που υπάρχουν κάποιοι θύλακες όπου λειτουργούν ακόμα οι θεσμοί, όπως είναι το Βέλγιο, και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της οργάνωσης. Αν στην Ελλάδα συλλάμβαναν (λέμε τώρα…) την κάθε Καϊλή με σακούλες γεμάτες χρήματα, θα γίνονταν κάνα – δυο εξεταστικές παρωδία, θα έπεφτε λίγο κουκούλωμα από εδώ – λίγο από εκεί, θα τρώγαμε και 5 – 10 χρόνια μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και στο τέλος «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Το παράδειγμα το έχουμε μπροστά μας, εδώ και 4 μήνες. Η υπόθεση των υποκλοπών επιβεβαιώνει την (νεκρική) ακαμψία των θεσμών στο να επέμβουν ακόμα και στο πιο καταφανές σκάνδαλο, για το οποίο έχει «βουίξει» όλος ο Δυτικός κόσμος.
Η κορυφή του παγόβουνου
Ασφαλώς δεν είναι καθόλου τυχαίο που επιλέχθηκε η Εύα Καϊλή για να φέρει εις πέρας τις υπόγειες επιδιώξεις των Εμίρηδων. Νέα, ευπαρουσίαστη, προσφιλής, επικοινωνιακή, άτομο υπεράνω υποψίας που μάλιστα εξελέγη και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής στις αρχές του 2022. Αποθέωνε το Κατάρ των 6.500 νεκρών στα έργα για το Μουντιάλ, ως «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα». Εάν και εφόσον αποδειχθούν τα όσα της προσάπτονται, η κα Καϊλή φαίνεται πως έκανε «λουτρά» σε «πισίνες» βρώμικου χρήματος, ενώ πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τεμπέληδες όσους ζουν με επιδόματα στην Ελλάδα.
Βέβαια ο περισσότερος κόσμος έχει αντιληφθεί πλήρως πως αυτό το σκάνδαλο δεν αφορά μόνο 4-5 πρόσωπα επιρροής που κινούσαν νήματα υπέρ του ανεξάρτητου Εμιράτου. Ήδη έχει προκαλέσει πολύ αρνητική εντύπωση, το πόσο ταυτίστηκε με τις αποθεωτικές δηλώσεις της κας Καϊλή, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος σε ένα tweet στις 20 Νοεμβρίου του περασμένου έτους είχε επαινέσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, «μια χώρα που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία».
Ήδη ξένα δημοσιεύματα βάζουν στο «κάδρο» του σκανδάλου τον Έλληνα επίτροπο και μένει να φανεί αν όντως υπάρχει κάποια σύνδεση. Μένει να δούμε πόσο μακριά θα οδηγήσει η έρευνα.
Αν η οργάνωση που φέρεται να συμμετείχε η κα Καϊλή παρείχε τόσες «εξυπηρετήσεις» σε μια μουσουλμανική και φιλοτουρκική χώρα, μπορούμε να υποθέσουμε το τι συμβαίνει στο πεδίο του μεταναστευτικού και για ποιο λόγο η Κομισιόν προωθεί με τόσο ζήλο την αντικατάσταση των ευρωπαϊκών πληθυσμών από μουσουλμανικούς λαούς.
Υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο από το Qatar Gate
Το Qatar Gate μπορεί να παρουσιάζεται σαν την μεγαλύτερη «βόμβα» στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως φαίνεται να ωχριά μπροστά σε άλλα διαφαινόμενα σκάνδαλα. Όπως για παράδειγμα οι 2 αρνήσεις του Άλμπερτ Μπουρλά να προσέλθει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που σύναψε συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Είναι ήδη γνωστό πως η Φον Ντερ Λάιεν αντάλλαξε προσωπικά sms με τον κτηνίατρο Μπουρλά, παραγγέλνοντας σκευάσματα που επαρκούν για 10 δόσεις σε κάθε ευρωπαίο πολίτη, ενώ ακόμα βρισκόμαστε στη 4 δόση και ενώ ήδη έχουν καταρρεύσει με πάταγο όλα τα αφηγήματα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων.
Και μην ξεχνούμε άλλωστε, πως τα λόμπι των φαρμακευτικών σε πολλές περιπτώσεις είναι κατά πολύ ισχυρότερα από τα λόμπι των κρατών. Η δράση της οργάνωσης του Qatar Gate είχε να κάνει με σφαίρες επιρροής, όμως το ζήτημα των εμβολίων έχει να κάνει με εκατομμύρια ζωές και με δημοκρατίες. Όσο και αν φαίνεται πως η κα Καϊλή είχε μεγάλα «κονέ», στην πραγματικότητα ήταν ένα μικρό «ψάρι» μπροστά στα τεράστια συμφέροντα που παίζονται στο ευρωπαϊκό στερέωμα.
Γι’ αυτό και θα είναι λάθος να πέσουμε στην παγίδα του κλασσικού αφηγήματος της «μεμονωμένης περίπτωσης», όπου απλά θα δοθούν 4-5 ονόματα για «κανιβαλισμό» στην κοινή γνώμη και οι μεγαλοκαρχαρίες θα συνεχίσουν να καταβροχθίζουν λαούς και εξουσίες.
πηγή
QatarGate : Ποια τραγικά λάθη της Γερμανίας ψάχνουν να κρυφτούν πίσω από αυτό?
ΑπάντησηΔιαγραφή