Σελίδες

31 Δεκεμβρίου 2022

Χρηματοδοτησεις και Δάνεια

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι είπα, αντί Καλάντων, να θίξω ένα μόνο θέμα που έπεσε στην αντίληψή μου, διαβάζοντας εφημερίδα και συγκρίνοντας το με άλλου είδους επενδύσεις και δάνεια. Όσο για τα κάλαντα θα σας τα πω με την ανατολή του 2023 και είναι πολλά (εθνικά, ελληνοτουρκικά, ελληνοαμερικάνικα, οικονομικά σκάνδαλα, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, εκλογικά κλπ).
 
Τι μ εντυπωσίασε λοιπόν; Διαβάζοντας την εφημερίδα Δημοκρατία των Χριστουγέννων 25-12-2022 είδα μικρό άρθρο με τίτλο: "Restart στις Σκουριές". Χρηματοδότηση ύψους 670.000.000 € εξασφάλισε η Eldorando Gold από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.. Τμήμα δε του δανείου ύψους 100.000.000€ θα προέλθη από το Ταμείο Ανάκαμψης με χαμηλώτερο επιτόκιο. Τι καταλάβατε? Αν δεν καταλάβατε κάτι να σας παραπέμψω στη μακαρίτισσα γιαγιά μου να σας εξηγήσει. Γιατί τέτοιες και καλύτερες επενδύσεις ήξερε κι αυτή να κάνει! Συστήνεις λέει μια Εταιρεία ή έρχεσαι γεράκι από το εξωτερικό, αρπάζεις ένα φιλέτο να το κατασπαράξεις κι αφήνεις τα κοκκαλάκια του στους χάνους ιθαγενείς. 
 
Ωραίους επενδυτές έχουμε. Αντί να φέρουν χρήματα από ξένες Τράπεζες ή δικά τους από την πατρίδα τους, δανείζονται πλουσιοπαρόχως από τις ντόπιες Ελληνικές Τράπεζες, τουτέστιν από μένα και σένα τον απλό καταθέτη, για να τα οικονομήσουν αυτοί τρελλά. Κι αν δεν τα οικονομήσουν, τι έγινε? Με ξένα κόλλυβα κάνανε μνημόσυνο! Τι λέει η Κυβέρνηση επ αυτού? Τι λένε τα Κόμματα? Μα τι λέω ο χαζός?!! Είναι σαν να ψάχνω ψύλλο μέσα στ άχυρα. Τι να πούνε, οι αμαρτωλοί και άσχετοι, αφού τα 2 μεγάλα Κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) χρωστούν στις Ελληνικές Τράπεζες Δάνεια που ξεπερνούν το 1.000.000.000€ ?!!! Θα διερωτάσθε, αφελώς, πότε θα τα εξοφλήσουν? Του αγίου... Ποτέ!! Και συ χαμάλη της άγριας βιωτής κάτσε και περίμενε μην σου τύχει κανένα λαχείο κι αλλάξει η τύχη σου. Ως τότε γλύφε το κοκκαλάκι των 600€ και το επιδοματάκι των διαφόρων φορέων και μη σηκώνεις το κεφάλι για καμμιά διαμαρτυρία, γιατί μπορεί κι αυτό να σου το πάρουν. Όπως σου πήραν τα όρνεα και το πρώτο σου σπιτάκι, έναντι πινακίου φακής επειδή εσύ χρωστούσες λίγα χρήματα στις Τράπεζες.
 
Είδες η Εύα στις Βρυξέλλες? Αλλά είπαμε. Παραμονή Πρωτοχρονιάς δεν θέλω να σας κουράζω και να σας προβληματίζω με Ελληνικότητες! 
 
Καλή Πρωτοχρονιά και αφυπνηστική- Αναστάσιμη να είναι η χρονιά που έρχεται. 
Χρόνια σας πολλά!

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
Ρόδος 31-12-2022

1 σχόλιο:

  1. Καλη χρονια να εχουμε..και καλη λευτερια απο τους δυναστες μας.Εχει πεσει μεγαλη κατηφια στον κοσμο...δυστυχως δεν σηκωνει κανεις αναστημα..ολοι εχουν χεστει πανω τους μηπως πεθανουν απο τον ιο και δεν πα να καιγεται ολος ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.