Σελίδες

19 Δεκεμβρίου 2022

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Ο «σουλτάνος» Ερντογάν είναι εκείνος που είπε το «Μητσοτάκης γιόκ» και καθημερινά αυτός και η παρέα του επαναλαμβάνει: «θα έλθουν κάποιο βράδυ», ζητούν καθημερινώς «αποστρατικοποίηση των νησιών μας» και άλλα πολλά.
 
Μόνο το Καρπενήσι δεν ζήτησαν προς το παρόν 
 
Στα ίδια μήκη κύματος και τα Τουρκικά ΜΜΕ. Η Αθήνα ως συνήθως τηρεί στάση «ευγενή» με τις γνωστές δηλώσεις «περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας και ετοιμότητος των Ε. Δ να αποκρούσουν…». 
 
Οι παραβιάσεις πήραν φωτιά 
 
Στο μεταξύ έχουν πολλαπλασιαστεί κατακόρυφα οι παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ οι παραβάσεις του FIR Αθηνών αλλά και των Ε.Χ.Υ και αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές. Κατά πληροφορίες, η Κυβέρνηση πιεσθείσα από τις ΗΠΑ ήλθε σε διάλογο ο πρεσβευτή μας κ. Μπούρας με τον πολιτικό σύμβουλο του Τούρκου προέδρου κ. Καλίν στο Βερολίνο υπό την επιδιαιτησία του διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελαρίου κ. Σολτς. Θέμα της συνάντησης η επανέναρξη του διακοπέντος λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας διαλόγου. 
 
Λογικό και πρέπον τα κράτη- και δή τα γειτονικά- να κάνουν διάλογο σε όλα τα επίπεδα όχι όμως με το μπιστόλι στον κρόταφο. Η Τουρκία δεν σταμάτησε να μας απειλεί καθημερινώς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω- ούτε τις ημέρες που διεξήγετο ο διάλογος.  
 
Η Ελληνική ηγεσία κάτω από την απειλή των «Ταϊφούν» του κ. Ερντογάν , ως συνήθως, προσήλθε σε διάλογο. Και δυστυχώς, είχαμε πιστέψει ότι η επιτευχθείσα ισορροπία στο Αιγαίο λόγω των «Rafale» και των λοιπών οπλικών συστημάτων θα μας έσωζε από τους εκβιασμούς. Αλλά φευ! 
 
Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις το έχουν στο DNA τους. Στερούνται πολιτικής βουλήσεως και είναι επιδεκτικές σε πιέσεις. Επομένως, ότι εξοπλισμούς και να κάνουμε, όσο ισχυροί και να γίνουμε, όταν έχουμε ηττοπαθείς και φοβικούς ηγέτες οι εξοπλισμοί μας είναι απώλεια χρημάτων. Προτιμούν τα ζεϊμπέκικα, τις κουμπαριές, τις ψευτομαγκιές και τα παίγνια σε τούρκικη ρουλέτα με το μπιστόλι στον κρόταφο. 
 
«Κάλλιο λέοντας να κυβερνά τα πρόβατα παρά πρόβατο τους λέοντες» είχε πει ένας Γάλλος στρατηγός
 
(18/12/22)
Αμφικτύων 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.