Σελίδες

22 Δεκεμβρίου 2022

Οργή για την υποστολή της σημαίας στο μνημείο των δολοφονημένων Βορειοηπειρωτών μετά απο εντολή του Αλβανού Προέδρου

Οργή έχει προκαλέσει στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, η προκλητική απαίτηση του Αλβανού Προέδρου να κατέβει η ελληνική σημαία από το Δημαρχείο Φοινίκης.
 
Μόλις λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ελληνικά χωριά της Αλβανίας, ο Μπαϊράμ Μπεγκάι επισκέφθηκε τον Δήμο Φοινίκης και αρνήθηκε να μπει στο κτίριο του δημαρχείου αν δεν κατέβαινε η ελληνική σημαία που κυματίζει δίπλα από την αλβανική, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες.
 
Όπως μεταδίδει το Epirus Post, ο πρόεδρος αποχώρησε τελικά χωρίς να συναντήσει τον Δήμαρχο Φοινίκης. 
 
Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε βρεθεί στο Αλύκο, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των τεσσάρων Βορειοηπειρωτών που δολοφονήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα. Ένα μνημείο, το οποίο αποκαταστάθηκε με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλβανός Πρόεδρος είχε και εκεί την ίδια απαίτηση, ζητώντας να γίνει υποστολή της ελληνικής σημαίας, με τις τοπικές αρχές να ικανοποιούν το αίτημά του. 
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρωτοφανής και προκλητική κίνηση αυτή του Προέδρου της Αλβανίας, έχει ανάψει «φωτιές» και έχει προκαλέσει σχόλια και συζητήσεις.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Κανονικά μια πατριωτική κυβέρνηση όφειλε να δώσει πολύ ηχηρή απάντηση στην πρόκληση αυτή των Αλβανών που έγινε μάλιστα από πολύ υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Αλβανίας...
Εδώ χρειάζονται διαβήματα, διαμαρτυρίες και σίγουρα μια δυσμενής αναφορά (το λιγότερο) από τον Πρωθυπουργό δημοσίως.... 

3 σχόλια:

  1. ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ22 Δεκεμβρίου, 2022 11:02

    Εν συνεχεία σχολίου του αγαπητού Θάνου...

    Quo usque tandem abutere, Mitsotakis, patientia nostra?
    Μέχρι πότε, Μητσοτάκη , θα κάνεις κατάχρηση της υπομονής μας;

    Qui tacet consentit.
    Ο σιωπών συναινεί.

    Αν εσύ κύριε Μητσοτάκη επιθυμείς να συνεχίσεις τις λυκοφιλίες με τους Αλβανούς σημείωσε ότι ...Τα φίδια, η Αλβανιτιά και η Τουρκιά δεν έχουνε μπιστιά και ο Ελληνικός λαός καμία εθνική υποχρέωση, δεν έχει να ανεχθεί και αυτούς και όλους τους εντός των τειχών της Ελλάδας, που ανοίγουν κερκόπορτες ή ως Εφιάλτες μας προδίδουν. Η υπομονή έχει και ημερομηνία λήξης.

    Οι δόλιοι Αλβανοί δολοφονούν τους ηρωικούς μας Έλληνες Βορειοηπειρώτες, τους συρρικνώνουν, προσβάλλουν και εσένα και τον Ελληνισμό, υποστέλλουν Ελληνικές σημαίες σε μνημεία ένδοξων πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών.
    Πριν και κατά την διάρκεια των εναγκαλισμών σας με τον Αλβανό πρόεδρο, σας είχε προσβάλει αισχρά. Και τι πράξατε εσεί; Σκύψατε το κεφάλι προσβεβλημένος μεν, άφωνος δε ...Λιποψυχίσατε μήπως επειδή βρισκόσασταν στην φωλιά του Κούκου (Τούρκου); Αν ναι ντροπή σας. Αν όχι γιατί δεν σηκωθήκατε να τους διαολοστείλετε και να πάρετε την άγουσα προς Ελλάδα;
    Αλλά και ο Νίκος Δένδιας όταν είχε πατήσει το πόδι του σε αλβανικό έδαφος, τα Τίρανα ολοκλήρωσαν την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα περιβόητα drones Bayraktar, με τον Έντι Ράμα να προειδοποιεί ότι «θα είναι έτοιμα και οπλισμένα για κάθε περίσταση» και να δηλώνει… αιώνια πίστη στην Άγκυρα. Για ποιούς θα είναι έτοιμα;;;;
    Σύμφωνα και με αποκαλύψεις ομογενειακών ιστοσελίδων έχει συμφωνηθεί αρχικά με την Τουρκία η μετεγκατάσταση τουλάχιστον 30-35.000 Σουνιτών Μουσουλμάνων σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου. Εκεί όπου πλειοψηφεί το Ελληνικό στοιχείο και δη κοντά στα Ελληνικά σύνορα. Όπως σήμερα συμβαίνει και στην κατεχόμενη Κύπρο.
    Ένας από τους σημαντικότερους αρωγούς του αλβανικού κράτους τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και σε περιόδους εκτάκτων αναγκών είναι η Τουρκία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Άμυνας με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας.
    Η ιστορία μας με τους Αλβανούς έχει παλιές παρασιτικές ρίζες, αλλά δεν είναι του παρόντος να επεκταθώ. Δυο λόγια μόνο για τον ομφάλιο λώρο, που συνδέει Αλβανούς και Τούρκους...
    Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι επίσης Μωαμεθανοί Αλβανοί, ήταν (και είναι…) αδέλφια και σύμμαχοι με τους βαρβάρους Οθωμανούς. Στα φλάμπουρα τους πάντα τιμούσαν το έμβλημα του μισοφέγγαρου και ουκ ολίγα απεχθή εγκλήματα διέπραξαν κατά των Ελλήνων. ( Ίδε παρομοίως και Αλβανούς Τσάμηδες συμμάχους των Γερμανών ΝΑΖΙ.)
    Με τους αδελφούς τους Τούρκους τους χωρίζει μια μικρή διαφορά μόνο… Οι μεν, μας κατέβηκαν από την βαθύτερη βάρβαρη Ανατολή, οι δε από την τότε επίσης βάρβαρη και απολίτιστη περί την Κασπία περιοχή, το σημερινό Ναγκεστάν και Β. Αζερμπαϊζαν…. Κατά τα άλλα….και αυτοί είναι χωρίς ιστορία, πολιτισμό, φιλοσοφία, αλλά έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο. Όμοιος, ομοίω αεί πελάζει…..
    Δώστε λοιπόν το χέρι σας ξανά και αγκαλιάστε τους και να είστε βέβαιος ότι θα σας το δαγκώσουν κάποια στιγμή και ανάπηρος θα επιστρέψετε στην Ελλάδα, όπου θα σας αναμένει και η κυρίαρχη Αλβανική μαφία της Ελλάδας, για να σας ... ξεπαστρέψει (Μεταφορικά την Ελλάδα.)
    Άνω του ενός εκατομμυρίου οι Αλβανοί στην Ελλάδα σήμερα και άλλοι τόσοι οι Μουσουλμάνοι λαθροεισβολείς, εκτός των Μωαμεθανών της Θράκης, που ήδη κρυφά εξοπλίζονται (Όπως τότε οι Τουρκοκύπριοι στην Ελληνική Κύπρο, που στον ύπνο μας έπιασαν). Φαντασθήκατε τι θα πράξουν σε ένα τυχόν πόλεμο με την βάρβαρη Τουρκία; Και ο νοών νοείτω!
    Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
    Σωκράτης.
    Και σχεδιάζετε να πάτε με τον Αλβανό ανθέλληνα στη Β. Ήπειρο; Καμία Ελληνική σημαία δεν θα δείτε και θα υποκλίνεστε στην Αλβανική την κατοχική σημαία της Ελληνική Βορείας Ηπείρου ...;;;;

    Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος.
    Με τους κακούς η συστολή δεν ωφελεί σε τίποτα. Επειδή η σιωπή είναι σύμμαχος αυτού που μιλάει.
    Αυτά τα ολίγα ... Και εύχομαι η γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού να αναγεννήσει και εμάς, αλλά και τους κυβερνώντες μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσθέτω και εγώ στα συντριπτικά σχόλια του κ. Θάνου και του Μπούμεραγκ ...

    Ο ελληνικός λαός καταλογίζει παθητική στάση απέναντι στις τρομερές προκλήσεις του αλβανού, αναφορικά με την εικόνα της διεφθαρμένης Ελλάδας. που παρουσίασε λίγο πριν την επίσκεψη του Κυριάκου στα Τίρανα, αλλά και για τα δύο μεγάλα «ΝΑΙ» που είχε πει στον Ράμα…

    Το πρώτο «Ναι» ήταν στην απαίτηση του Αλβανού, να μην επισκεφτεί την Βόρειο Ήπειρο. Το Μαξίμου βέβαια κάνει λόγο για «δυσμενείς καιρικές συνθήκες», αλλά αυτό μάλλον γίνεται για να κρύψει την "καλή διάθεση" που επέδειξε ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν ήθελε να προσβάλει τον οικοδεσπότη του. Στην Χειμάρρα άλλωστε όπου τον περίμεναν εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες με παραδοσιακές φορεσιές της Βορείου Ηπείρου, επικρατούσε λιακάδα και θερμοκρασία ήταν πάνω από 13 °C.

    Το δεύτερο «Ναι» ήταν η αποδοχή του πρωθυπουργού να επισκεφθεί εντέλει τις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου παρέα με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

    Άντε, τελικά ας πει και νέο ΝΑΙ στην ευγενή πρόταση του Έντι Ράμα να γυαλίσουν παρέα τα πυραυλάκια. Δηλ. τα τούρκικα Μπαϊρακτάρ, την απόκτηση των οποίων ανακοίνωσε πανηγυρικά ο Αλβανός πρωθυπουργός λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Γιαλλίστε τα ετοιμάστε τα! Ούτως η άλλως σε τυχόν πόλεμο με την Τουρκία, πεσκέσι θα μας τα στείλουν για να συνοδεύουν τιμητικά τους πυραύλους TYPHOON της Τουρκίας, που θα κτυπήσουν την Αθήνα... Χαλασμένη κούνια, που σας κούναγε ...

    «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών»

    Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗ ΑΝΑΚΡΟΥΕΣΘΕ;

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΘΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ; Ή ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ή ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΕ....

    Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΤΥ ΡΑΜΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΥΨΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ... ΗΔΗ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΙ ΟΠΟΙΟ ΤΗΝ ΥΨΩΝΕΙ ...ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΦΙΛΙΑ" ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;
    ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΜΑ.
    ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.