Σελίδες

19 Δεκεμβρίου 2022

Κύπρος: Πρώτος ο Μητροπολίτης Λεμεσού στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Ξεκαθαρίζει η εικόνα σε σχέση με το «τριπρόσωπο» στις αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κύπρου. Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των αρχιεπισκοπικών εκλογών στη Κύπρο. Σύμφωνα με αυτά, ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος εκλέχθηκε πρώτος.
 
Πιο αναλυτικά:  
 
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος 35,68%
Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος 18,39%
Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας 18,10%,
Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος 14,79%
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος 9,80%
Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,24% 
 
Οι τρεις πρώτοι αποτελούν το τριπρόσωπο το οποίο θα παρουσιαστεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου για να επιλέξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο, χωρίς να έχει σημασία η κατάταξη τους στις σημερινές εκλογές. 
 
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κάλεσε την Ιερά Σύνοδο να σεβαστεί την ετυμηγορία του λαού, ενώ ο Μητροπολίτης Πάφου, είπε πως δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος καθώς άλλα είναι τα κριτήρια του λαού και άλλα της Ιεράς Συνόδου. Ο Μητροπολίτης Ταμασού εξέφρασε ικανοποίηση για την εκλογή του στο τριπρόσωπο λέγοντας πως ακούστηκε η φωνή των νέων, καθώς είναι ο νεότερος εκ των υποψηφίων.
 

Δείτε σχετικό βίντεο:

1 σχόλιο:

  1. ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ.
    ΜΕΤΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΗ ΤΟΝ ΕΝΑ .... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ; ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΡΙΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΑΞΙΟΣ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΤΟΥΣ *ΤΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΞΙΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Ι.Σ. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. ΔΙΕΥΡΥΝΕ ΤΗΝ Ι.Σ. ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΡΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Δ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟ. ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΕΧΟΝΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟ ΜΙΧΑΗΛ ΜΟΥΣΚΟΥ ...
    ΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΟΡΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ (ΕΘΝΑΡΧΗ) ΜΑΚΑΡΙΟΥ.

    *ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΛΟΙΔΩΡΗΘΗΚΑΝ, ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΚΟΠΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ. ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΤΟΤΕ ΔΙΑΙΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΚΑΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.