Σελίδες

2 Δεκεμβρίου 2022

Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς προς τιμήν του εορτάζοντα Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής
 
Με θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε, χθες το βράδυ στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά, αγρυπνία προς τιμήν ενός σύγχρονου Αγίου του Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη επί ευκαιρία της σημερινής εορτής του! Ο εν λόγω Άγιος ανήκει στη χορεία των σύγχρονων Αγίων της ορθόδοξης εκκλησίας μας στην οποία συγκαταλέγονται ο Άγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης , ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, ο Άγιος Σάββας της Καλύμνου, ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος Ευμένιος ο Σαριδάκης, ο Άγιος Δανιήλ ο Κατουνακιώτης, η Αγία Σοφία της Κλεισούρα, ο Άγιος Άνθιμος της Χίου, ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός, ο Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης, ο Άγιος Λουκάς, ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ και άλλοι!
 
Κύρια γνώρίσματα αυτών των Αγίων ήταν η αφοσίωση, η απεριόριστη αγάπη και η πίστη τους στο Θεό, καθώς και η έμπρακτη αγάπη τους στους συνανθρώπους τους μέσω ανώνυμων φιλανθρωπιών προς δόξα Κυρίου!  
 
Ας προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε στο ελάχιστο. Άγιε του Θεού Πορφύριε Πρέβευε υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων δούλων του Θεού Ευαγγέλου, Τριγώνας, Θωμά, Φανής, Βασιλείου, Στυλιανής, Βασιλείου και όλων των αποβιωσάντων από αρχής κόσμου και υπέρ υγείας της δούλης του Θεού Μαρίας και υπέρ υγείας ημών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.