Σελίδες

24 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής ακυρώνει τις εντολές €μβολιασμού και μάσκας, τις αποκαλεί "τυραννία”

22 Νοεμβρίου 2020 | Clair McFarland | Διαβάστε το εδώ 
 
 
Δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ακύρωσε την εντολή εμβολιασμού για τους ομοσπονδιακά απασχολούμενους εργαζόμενους προσχολικής ηλικίας και την απαίτηση μάσκας για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε 24 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Γουαϊόμινγκ. 
 
Ο δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ Terry A. Doughty συνέκρινε την εντολή εμβολίων και μάσκας με "τυραννία". 
 
"Η συσσώρευση όλων των εξουσιών, νομοθετικών, εκτελεστικών και δικαστικών, στα ίδια χέρια, είτε ενός, είτε λίγων, είτε πολλών ... μπορεί δικαίως να χαρακτηριστεί ως ο ορισμός της τυραννίας", έγραψε ο Doughty, παραθέτοντας τον James Madison στην απόφασή του κατά της εντολής. 
 
Η Απόφαση του Doughty, που κατατέθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, απαγορεύει στο υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ να απαιτεί από τους υπαλλήλους προσχολικής εκπαίδευσης Head Start, τους εθελοντές στις τάξεις και τους εργολάβους που εργάζονται με παιδιά και οικογένειες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για το COVID-19. Η εντολή απαιτούσε επίσης από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 2-4 ετών να φορούν μάσκες στα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα. 
 
Όμως η απαγόρευση του νόμου από τον Doughty ισχύει μόνο σε 24 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Wyoming, το οποίο ήταν μεταξύ των πολιτειών που μήνυσαν το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ για την αποστολή του κανόνα. 
 
“Εξαντλείται η υπομονή” (του Biden) 
 
Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) στις 30 Νοεμβρίου 2021 διέταξε τους εργαζόμενους, εθελοντές και εργολάβους της προσχολικής εκπαίδευσης Head Start να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για το COVID-19 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022. 
 
Ο κανόνας απαιτούσε επίσης τα παιδιά ηλικίας 2-4 ετών να φορούν μάσκες στο σχολείο και στα οχήματα του Head Start. 
 
Ο Doughty ανέστειλε αυτή την απαίτηση την 1η Ιανουαρίου και εξέτασε την υπόθεση μέχρι την έκδοση της προσωρινής διαταγής τον Σεπτέμβριο. 
 
Το Head Start είναι ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης για παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα. Έχει περίπου 273.600 υπαλλήλους, 864.000 μαθητές και περίπου ένα εκατομμύριο εθελοντές. 
 
Ο Doughty σημείωσε στην απόφασή του ότι η εντολή ήρθε 82 ημέρες αφότου ο πρόεδρος Joe Biden στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 δήλωσε ότι η υπομονή του "λιγοστεύει" με τους ανθρώπους "που δεν έχουν εμβολιαστεί". 
 
Η Ομοβροντία 
 
Το Ουαϊόμινγκ και άλλες 23 πολιτείες, μαζί με τη μεμονωμένη ενάγουσα νηπιαγωγό Sandy Brick, μήνυσαν το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, τη Διοίκηση για τα Παιδιά και τις Οικογένειες, τους επικεφαλής των δύο οργανισμών και τον διευθυντή της Head Start στις 21 Δεκεμβρίου 2021. 
 
Η Brick και οι πολιτείες υποστήριξαν ότι η εντολή ήταν παρεμβατική, ότι παρενέβαινε στην "οιονεί κυριαρχία" των πολιτειών και ότι θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στους εργαζόμενους στην προσχολική εκπαίδευση όσο και στη νομοθετική εξουσία των πολιτειών. 
 
Τα ομοσπονδιακά γραφεία υποστήριξαν, αντίθετα, ότι είχαν το δικαίωμα να επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τη μάσκα, επειδή το HHS επιτρέπεται να "τροποποιεί" τα δικά του προγράμματα, επειδή οι υπάλληλοι του Head Start ελέγχουν την υγεία των παιδιών προσχολικής ηλικίας κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους και επειδή ο υπουργός HHS μπορεί να εφαρμόζει πρότυπα που "θεωρεί κατάλληλα". 
Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα των υπηρεσιών. 
 
Ο Doughty έγραψε ότι το Κογκρέσο έδωσε στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών το δικαίωμα να τροποποιεί τα προγράμματά του, αλλά όχι να προβαίνει σε αλλαγές "τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας". 
 
"Δεν υπάρχει τίποτα (στους νόμους που οριοθετούν τις υπηρεσίες) που θα επέτρεπε στους εναγόμενους της Υπηρεσίας να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για τους υπαλλήλους και τους εθελοντές και/ή να απαιτούν από τους μαθητές 2, 3 και 4 ετών να φορούν μάσκες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας", έγραψε ο Doughty. 
 
Σημείωσε επίσης ότι, δεδομένου ότι δεν δόθηκαν πρόσθετα κονδύλια για την εβδομαδιαία εξέταση των εξαιρούμενων εργαζομένων, μια απαιτούμενη διάταξη σύμφωνα με τον κανόνα της υπηρεσίας, οι πολιτείες ή οι τοπικοί εργαζόμενοι θα έπρεπε να καλύψουν το κόστος αυτής της απαίτησης. 
 
Δείτε περισσότερα εδώ cowboystatedaily.com 
 
--- 
Δικτυογραφία:
Fed Judge Strikes Down Vax & Mask Mandates, Calls It ‘Tyranny’ | Principia Scientific Intl.
https://principia-scientific.com/fed-judge-strikes-down-vax-mask-mandates-calls-it-tyranny/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.