Σελίδες

10 Νοεμβρίου 2022

Αίγυπτος: Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη γεννά ελπίδες για τον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας

Φωτογραφία: Facebook / Ministry of Tourism and Antiquities
 
Μία σήραγγα λαξευμένη στο βράχο, που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο και θεωρείται «γεωμετρικό θαύμα», κάνει μια ομάδα επιστημόνων να πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγεί στον χαμένο τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας. 
 
Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας; Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται σε μια τοποθεσία στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι βρήκαν – μέσω μιας σήραγγας- τον… δρόμο για τον τάφο της τελευταίας Φαραώ της Αιγύπτου και συντρόφου του Ρωμαίου στρατηγού Μάρκου Αντώνιου.
 
Οι νέες αυτές θεωρίες αναφέρουν ότι η Κλεοπάτρα θάφτηκε κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου, κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα Αλεξάνδρεια. Η σήραγγα είναι λαξευμένη μέσα από στρώματα βράχων και εκτείνεται για περισσότερα από 4.800 πόδια και έχει ύψος έξι πόδια.  
 
Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez του Πανεπιστημίου του Σαν Ντομίνγκο είναι πεπεισμένη εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία ότι η τελευταία φαραώ της Αιγύπτου Κλεοπάτρα και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος «αναπαύθηκαν» μέσα στο ναό ενώ είναι σίγουρη ότι η σήραγγα θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτή την ανακάλυψη.  
 
Ο ναός Taposiris Magna, το όνομα του οποίου σημαίνει «μεγάλος τάφος του Όσιρι», βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αλεξάνδρειας, που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της χώρας.  
 
Η Martinez δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η βασίλισσα να είναι θαμμένη εκεί και αν είναι, η εύρεση των λειψάνων του τελευταίου φαραώ της Αιγύπτου θα ήταν «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα», σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Daily Mail.  
 
Oι ομάδες των αρχαιολόγων που εργάζονταν στην περιοχή βρήκαν ένα τμήμα της σήραγγας που ήταν βυθισμένο κάτω από τη Μεσόγειο. Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez ανακάλυψε επίσης αρκετά σημαντικά αντικείμενα μέσα στο ναό, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων που έφεραν τις εικόνες και τα ονόματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολλών αποκεφαλισμένων αγαλμάτων, καθώς και αγάλματα της θεάς Ίσιδας.  
 
dikaiologitika.gr
το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.