Σελίδες

11 Νοεμβρίου 2022

Αίσωπος και Ερντογάν

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
«Αἴλουρος, συλλαβὼν ἀλεκτρυόνα, μετ’ εὐλόγου τοῦτον αἰτίας ἠβουλήθη καταφαγεῖν». Ο γάτος έπιασε έναν κόκορα και ήθελε μια πρόφαση για να τον φάει. Άρχισε λέγοντας:
- «το έχεις παρακάνει! κάθε νύχτα φωνάζεις και χαλάς τον ύπνο των ανθρώπων! Όλοι είναι θυμωμένοι μαζί σου!»
- «Μα, απαντά ο κόκορας, για το καλό τους το κάνω, για να ξυπνάνε την ώρα που πρέπει και να πηγαίνουν στις δουλειές τους. Έτσι γλυτώνουν από την τεμπελιά που είναι το πιο βλαβερό πράγμα!
– «Αλλά εκτός από αυτό, διαπράττεις και αιμομιξία: καβαλάς ακόμα και τις αδελφές σου και τη μάνα σου! Γι’ αυτό σε καταδικάζω σε θάνατο!»
– «Μα κι αυτό το κάνω για το καλό των ανθρώπων, για να αποκτούν τα αφεντικά μου πολλά αυγά και πολλά κλωσσοπουλάκια!».
- Τότε λέει ο γάτος: «δικαιολογίες βλέπω ξέρεις να βρίσκεις, όμως αυτό δεν θα με εμποδίσει να σε φάω!» 
 
Βάλτε στην θέση του αλεκτρύονα (κόκορα) την πατρίδα μας και στην θέση του αίλουρου (γάτου) την Τουρκία. Προσπαθεί η Ελλάδα μας να αποτρέψει το άνοιγμά του φρενοκομείου, παράλληλα όμως προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο. Από την άλλη υπάρχει η Τουρκία, που ότι και να λες, ότι και να επικαλείσαι, φαίνεται ότι έχει πάρει τις όποιες αποφάσεις της. Στο τελευταίο Εθνικό της Συμβούλιο άφησε να φανούν πολλά, θυμίζοντας έντονα τα λόγια του μύθου του Αισώπου για τον «αἴλουρο συλλαβὼν ἀλεκτρυόνα», όπου ο κόκορας του έλεγε τις σωστές πράξεις του, που ωφελούσαν τους γύρω του, αλλά ο γάτος άλλα είχε στο νου του. Έτσι ακριβώς μας αντιμετωπίζει σήμερα και η Τουρκία, η οποία βρίσκεται ελέω πολιτικής της ηγεσίας, σε μια κατάσταση παράκρουσης ή καλύτερα πανικού, ψάχνοντας να βρει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. 
 
Η ηγεσία της γείτονας φρόντισε μόνη της να βάλει απέναντι της ακόμη και τους πιο πιστούς της συνεργάτες και φίλους, η αλλοπρόσαλλη πολιτική της, που λέει «και με τον Θεό και με τον Μαμωνά», φαίνεται ότι πλέον δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και αυτό εκνευρίζει αφάνταστα την πολιτική της ηγεσία, που είχε μάθει επί δεκαετίες να το παίζει ο επιτήδειος ουδέτερος και να καρπώνεται οφέλη από όλους. Κάποτε όμως έρχεται η ώρα που είτε σου αρέσει, είτε όχι, πρέπει να διαλέξεις, με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. 
 
Αυτόν τον καιρό η ηγεσία της πνίγεται και από τα εσωτερικά προβλήματα που είναι πολλά και σημαντικά και από τις θέσεις που πήρε στα της εξωτερικής πολιτικής. Είναι μια από τις λίγες φορές που δείχνει η πολιτική των γειτόνων να βυθίζεται σε τέλμα, αυτό τους οδηγεί σε ανεξέλεγκτους και δυστυχώς επικίνδυνους για την ειρήνη στην περιοχή χειρισμούς.

2 σχόλια:

  1. Γιώργο μου εξαιρετικά συμβολικά αυτά, που γράφεις και συμφωνώ. Ας τους "σατυρίσουμε" λίγο σήμερα όμως, διότι πολλά τους έχω σούρει, από παλαιότερα και σοβαρά και ειρωνικά. Προτιμώ πλέον το δεύτερο.
    Απλά νομίζω σαν φίλοι, πως μου δίνεις το δικαίωμα να προσθέσω...
    ΕΥ...ΘΥΜΟ ...ΓΡΑΦΗΜΑ
    Όσον αφορά τουρκομογγόλο νεουσουλτάνο Ερντογάν, ήδη πατά το προτελευταίο σκαλοπάτι της εισόδου του φρενοκομείου. Στο τελευταίο είναι ο πλέον σχιζοφρενής Μπαχτσελί. Έτοιμη λοιπόν η πόρτα για να ανοίξει. Όταν λοιπόν μέσα μπουν, αν τους δεχτούν και εκεί (Αν δεν τους δεχτούν κατευθείαν ζωντανούς στην Κόλαση), διότι εκτός από την σχιζοφρένεια είναι και επικίνδυνοι μανιοκαταθλιπτικοί επικίνδυνοι ..., εμείς που παρακολουθούμε από κοντά, ας τους κλειδώσουμε μέσα και να κτίσουμε την πόρτα...
    Στον μεν Μπαχτσελί να του αφήσουμε δώρο πάνες ακράτειας ούρησης και πρωκτού, που μπορεί να τις χρησιμοποιεί μετά την χρήση και στο στόμα και μερικούς ζουρλομσνδύες τριπλής επένδυσης μαζί με αρκετά χάπια ανίατης σχιζοφρένειας, Στον δε Ερντογάν εκτός από τους ζουρλομανδύες και τα χάπια και αρκετά φίμωτρα σκύλων, για να τον εμποδίζουν να δαγκώσει κάποιον, αλλά και να κόβει τον οχετό, που βγάζει από το στόμα του και έχει βρωμίσει τον κόσμο όλο.
    Και μην ξεχάσουμε τους ναργιλέδες, που καπνίζουν με χασίς όπιο και μαριχουάνα. Η Τουρκία έχει πλούσια παραγωγή και κατανάλωση, για αυτό έχουν αποτρελαθεί και αυτοί και οι όμοιοι τους ..
    Δεν ξέρω και αναρωτιέμαι αν πρέπει πλέον να σπαταλούμε φαιά ουσία, για τους ανεγκέφαλους βαρβάρους εκ γενετής.
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΙ ΠΙΘΗΚΙΖΟΝΤΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑ, ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙ.
    «Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

    Ένα απόφθεγμα της μακαριστής μάνας μου για τους Τούρκους...
    ΤΟΥΡΚΟ ΠΛΕΝΕΙΣ, ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΖΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ...

    Και ο Αίσωπος
    Όφις το δέρμα αποδύεται, την γνώμην δε ουδαμώς.

    Και εμείς μην ποιούμεθα τα θύματα και τους ατυχείς διότι ...

    Τον ατυχή και πρόβατον δάκνει. Πάλι Αίσωπος.

    Γεια σου φίλε.
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.