Σελίδες

10 Νοεμβρίου 2022

Γιατροί του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατέγραψαν βαριά επιπλοκή από τον €μβολι@σμό…

Γράφει ο Πάρης Καλοδημίδης
 
Να εδώ στο https://link.springer.com, έναν ιστότοπο με έδρα την Ελβετία όπου ανεβαίνουν επιστημονικά συγγράμματα και μελέτες βρήκαμε την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση.
 
Η δημοσίευση είναι εξειδικευμένη εργασία νευρολόγων ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. 
 
Αφορά έναν άνδρα 59 ετών ο οποίος προσήλθε με σημάδια παραπληγίας στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το νοσοκομείο δεν κατονομάζεται αλλά το υποθέτουμε καθώς η πλειοψηφία των ιατρών που υπογράφουν τη δημοσίευση υπηρετούν σε αυτό. 
 
Παραθέτουμε όλη την δημοσίευση σε μετάφραση για όποιον θελήσει να διαβάσει τις εξειδικευμένες ιατρικές λεπτομέρειες. 
 
Τα σημεία στα οποία εμείς, οι μη ειδικοί, στεκόμαστε και προβληματιζόμαστε είναι τα εξής. 
 
1. Το ιατρικό του ιστορικό ήταν κατά τα άλλα αδιάφορο. Δεν αναφέρθηκαν ούτε παράγοντες αγγειακού κινδύνου ούτε σωματική καταπόνηση ή κινήσεις υπερκάμψης/έκτασης της πλάτης πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων. 
 
2. Τα συμπτώματά του ξεκίνησαν 20 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου mRNA COVID-19.
 
3. Επομένως, υποθέτουμε ότι στον ασθενή μας, ο εμβολιασμός μπορεί να έχει επισπεύσει τη θρομβωτική διαδικασία, οδηγώντας τελικά σε εγκεφαλικό επεισόδιο της σπονδυλικής στήλης. Τα θρομβωτικά επεισόδια μετά την έκθεση στον εμβολιασμό για τον COVID σχετίζονται κυρίως με το εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19 και ο υποτιθέμενος μηχανισμός είναι παρόμοιος με αυτόν της θρομβοπενίας που προκαλείται από ηπαρίνη, με τη συμμετοχή αντισωμάτων κατά του παράγοντα 4 του αιμοπεταλίου. 
 
4. Αντίθετα, στην περίπτωση εμβολίων που βασίζονται σε mRNA, όπως το εμβόλιο mRNA COVID-19, ο υποτιθέμενος μηχανισμός περιλαμβάνει μετάφραση μιας πρωτεΐνης ακίδας που ενισχύει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και την ενεργοποίηση της εναλλακτικής οδού συμπληρώματος [9]. Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη (!!?) αναφερόμενη περίπτωση ισχαιμίας του νωτιαίου μυελού μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Δεδομένου ότι το φάσμα των νευρολογικών συνεπειών σε σχέση με τη μόλυνση και τον εμβολιασμό COVID-19 διευρύνεται συνεχώς, η αυξημένη ευαισθητοποίηση μεταξύ των κλινικών γιατρών θα βοηθήσει στην ακριβή αξιολόγηση του επιπολασμού και τη διεξαγωγή μελετών μεγαλύτερης κλίμακας παρέχοντας εικόνα για τους παθογενετικούς μηχανισμούς. 
 
5. Μας κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός πως αυτού του είδους η δημοσίευση, που ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο παρουσίασης απ τους γιατρούς προς τους συμπολίτες μας στη Θράκη, σε κάποιο τοπικό ή και πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ. 
 
Βάλτε τώρα με το μυαλό σας, όλους αυτούς τους αιφνίδιους θανάτους που βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας, σε πόσους γίνεται τέτοιου είδους ιατρική γνωμάτευση σε σχέση πάντα με τη δράση των εμβολίων και για πόσους έχουμε στέρεα και πειστικά αποτελέσματα αναφορικά με την αιτία θανάτου. 
 
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή με τους εξειδικευμένους ιατρικούς όρους στην πηγή 
 

1 σχόλιο:

  1. ........... Μας κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός πως αυτού του είδους η δημοσίευση, που ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο παρουσίασης από τους γιατρούς προς τους συμπολίτες μας στη Θράκη, σε κάποιο τοπικό ή και πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ. .....
    ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΝΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !!!
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.