Σελίδες

18 Νοεμβρίου 2022

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ανακοινώνει τη δοκιμή του Ψηφιακού Δολαρίου με μεγάλες τράπεζες

15 Nοεμβρίου 2022 | Zachary Halaschak | Διάβαστε το εδώ.
 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος 
 
Σχόλιο από τον Brian Shilhavy, εκδότη των Health Impact News
 
Εδώ είμαστε. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την πτώση του FTX και την αναστάτωση του κόσμου των ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μια δοκιμαστική λειτουργία ενός "ψηφιακού δολαρίου" με αρκετές μεγάλες τράπεζες.
 
Αναμένω ότι τα σχέδια για την πορεία προς ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας θα επιταχυνθούν τώρα, χρησιμοποιώντας το σκάνδαλο της FTX ως δικαιολογία για να αρχίσουν να ρυθμίζουν όλα τα ψηφιακά νομίσματα. 
 
Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τη Μεγάλη Επανεκκίνηση. 
 
Η Fed της Νέας Υόρκης ανακοινώνει δοκιμή ψηφιακού δολαρίου με μεγάλες τράπεζες από τον Zachary Halaschak, The Washington Examiner 
 
Αποσπάσματα:  
 
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης και μεγάλες τράπεζες θα ξεκινήσουν μια τρίμηνη δοκιμή ενός ψηφιακού δολαρίου με την ελπίδα να μελετήσουν τη σκοπιμότητά του. 
 
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από την περιφερειακή Ομοσπονδιακή Τράπεζα ( Federal Reserve ) και σχεδόν δώδεκα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την Τρίτη. Ένα δελτίο τύπου αναφερόταν στο πείραμα ως ένα "proof-of-concept project" στο οποίο οι τράπεζες θα συνεργαστούν με το Κέντρο Καινοτομίας της Fed στη Νέα Υόρκη για να προσομοιώσουν ψηφιακό χρήμα που αντιπροσωπεύει τις καταθέσεις των δικών τους πελατών και να το διακανονίσουν μέσω προσομοιωμένων αποθεματικών της Fed σε ένα κατανεμημένο λογιστικό βιβλίο. 
 
"Το [έργο] θα δοκιμάσει επίσης τη σκοπιμότητα ενός προγραμματιζόμενου σχεδιασμού ψηφιακού χρήματος που είναι δυνητικά επεκτάσιμο σε άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και τη βιωσιμότητα του προτεινόμενου συστήματος στο πλαίσιο των υφιστάμενων νόμων και κανονισμών", σύμφωνα με την ανακοίνωση. 
 
Η είδηση έρχεται καθώς τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain έχουν εκτοξευθεί σε σημαντικό ρόλο στον κυρίαρχο οικονομικό κόσμο. Ενώ η ναυαρχίδα του κρυπτονομίσματος bitcoin έφτασε στο αποκορύφωμά της πριν από ένα χρόνο και έκτοτε βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση, η τεχνολογία πίσω από τέτοιου είδους μάρκες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο. 
 
Τον Ιανουάριο, η Fed έκανε ένα πρώτο βήμα προς τη στάθμιση της χρήσης ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας, όταν δημοσίευσε το πολυαναμενόμενο έγγραφο συζήτησης και άνοιξε μια τετράμηνη περίοδο δημόσιων σχολίων για να λάβει πληροφορίες. 
 
Το έγγραφο ανέφερε ότι ένα CBDC θα μπορούσε να εξορθολογήσει τις διασυνοριακές πληρωμές και θα μπορούσε να κατοχυρώσει και να διατηρήσει περαιτέρω την κυριαρχία του διεθνούς ρόλου του δολαρίου, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. 
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο The Washington Examiner. 
 
***
Δικτυογραφία:
New York Federal Reserve Bank Announces Test of Digital Dollar with Major Banks
https://healthimpactnews.com/2022/new-york-federal-reserve-bank-announces-test-of-digital-dollar-with-major-banks/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.