Σελίδες

21 Νοεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα της επιδημίας από την Αυστραλία αποκαλύπτουν…

Γράφει ο Δημήτριος Γάκης, πρ. Διοικητής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
 
Τα επιδημιολογικά στοιχεία της εβδομαδος που έληξε την 29 Οκτωβρίου από το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας θα πρέπει να τα δει ο κ. Πλεύρης και να αλλάξει άποψη.
Συνοπτικά είχαν 227 εισαγωγές σε νοσοκομείο από τις οποίες στις 180 ήταν γνωστό το εμβολιαστικό status.  
 
Οι 180 από τους 180 (ποσοστό 100%) ήταν εμβολιασμένοι με 2 έως 4 δόσεις. Ανεμβολίαστοι ήταν 0 (Μηδέν), όπως και εμβολιασμένοι με μία δόση.  
Εισήχθησαν στην ΜΕΘ 12, ήτοι 4 με τέσσερις δόσεις (33%), 6 με τρεις δόσεις (50%) και 2 με δύο δόσεις (17%). Μηδέν ανεμβολίαστοι και μονο-εμβολιασμένοι.  
Πέθαναν 15, εκ των οποίων 8 με τέσσερις δόσεις, 3 με δύο και 4 με δύο δόσεις αντίστοιχα.  
Παρατηρούμε ότι οι τετράκις εμβολιασμένοι είχαν θνητότητα ήτοι 8/105 εισαχθέντες (7,5%), οι τριπλοεμβολιασμένοι ήταν 3/53 (5,6%) και οι διπλοεμβολιασμένοι 4/22 (8.1%)  
Εντυπωσιακή ήταν η απουσία θνητότητος των ανεμβολίαστων.  
 
Για την αξιοπιστία των όσων γράφω θα πρέπει να αναφέρω ότι τα ανωτέρω ποσοστά θα άλλαζαν αν ξέραμε το εμβολιαστικό status των υπολοίπων 47 που είχαν 6 εισαγωγές στις ΜΕΘ (12,7%) και 2 θανάτους (4,2%)   
 
Ακόμη και αν οι ανωτέρω ήταν ανεμβολίαστοι, πάλι οι εμβολιασμένοι εισαχθέντες εμφάνισαν μεγαλύτερο κίνδυνο διασωλήνωσης και θανάτου.  
Όλα τα ανωτέρω ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΛΕΥΡΗ.
Θα παρακολουθώ το θέμα.  
 
Πηγή: Australian, NSW Respiratory Surveillance Report – week ending 29 October 2022 COVID-19 Summary. σελίς 4 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.