Σελίδες

8 Νοεμβρίου 2022

100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Αυτόν τον μήνα υπάρχει Έκθεσις Φωτογραφίας από τον θρίαμβο ως την Καταστροφή της Μικρασίας και της Σμύρνης, στην Νέα Αίθουσα του Νεστοριδείου Μελάθρου Ρόδου, ως επετειακή εκδήλωσις και μνήμη για τα 100 χρόνια από την τελευταία τραγωδία του Ελληνισμού (από εκεί και οι φωτογραφίες). 
 
Μια τραγωδία που δεν μας την προξένησαν οι προαιώνιοι εχθροί μας οι Τούρκοι, ως καυχώνται ανοήτως, αλλά η ΔΙΧΟΝΟΙΑ των δικών μας (Βενιζέλλος-Κων/νος) και το παιγνίδι των Μεγάλων Δυνάμεων, που δεν ήθελαν να ξαναδούν μια Μεγάλη Ελλάδα να ξαναγεννιέται. Μια Ελλάδα των 3 Ηπείρων και των 5 θαλασσών. 
 
 
Κι ως τα τώρα όλοι οι "φίλοι" μας μάχονται να μας κρατήσουν μικρούς και φτωχούς, ο δε γενίτσαρος μογγόλος σουλτάν θέλει να μας καταβροχθήσει! Οι δε άψυχοι και τουρκοδεείς ελληνόφωνες κυβερνώντες, δεν έχουν τα απαραίτητα ..."βαρίδια" να πουν ορθά και σταράτα, ήτοι Λεωνίδεια, "Μολών Λαβέ". Και όχι μόνον. Να βροντοφωνάξουν ότι: Σμύρνη και Μικρασία, Πόντος, Θράκη και Κύπρος είναι Ελληνικά, δικά μας. Και τα θέλουμε πίσω. Μόνο αφήνουν αυτούς τους αιμοσταγείς και την "κατάρα των λαών της γης", όπως τους χαρακτήρισε ο Β.Ουγκώ, να θέλουν Γαλάζια Πατρίδα (Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο), και να σκύβουνε ακόμα πιο πολύ το κεφάλι! 
 

Ξυπνάτε ωρέ Έλληνες! Πού είναι η ψυχή και το πνεύμα των Ελλήνων προγόνων σας??!?! Αναμνησθείτε τα: 1) πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων, απάντων, τιμιώτερον και αγιώτερον εστιν η πατρίς. 2) Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης 3) Ίτε παίδες Ελλήνων. Ελευθερούτε δε παίδας, οικίας..... έδυ θήκας τε προγόνων, νύν υπερ πάντων ο αγών.
 
 
Δεν ξέρω τι σκέφτεσθε κι αν συμφωνείτε ή όχι μαζί μου, αλλ εγώ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. Γιατί αυτοί που ξέχασαν και τώρα υπηρετούν υπάκουα ξένα συμφέροντα, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες εθνικές μας τραγωδίες. Γρηγορείτε όθεν Ελληνες. Όσοι ακόμα πιστεύετε στην πατρίδα και στον Ελληνισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.