Σελίδες

22 Οκτωβρίου 2022

Διορίστηκε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της NetDragon Websoft που είναι… ρομπότ!

Η Tang Yu διορίστηκε τον Σεπτέμβριο διευθύνουσα σύμβουλος της NetDragon Websoft, της κορυφαίας κινεζικής εταιρείας υπηρεσιών βιντεοπαιχνιδιών και διαδικτυακής εκπαίδευσης με έδρα την επαρχία Fujian (απέναντι από την Ταϊβάν). 
 
Τίποτα πιο κοινότυπο, εκτός από το ότι αυτή η “γυναίκα”, από την οποία εξαρτώνται τώρα οι 6.000 εργαζόμενοι της κινεζικής πολυεθνικής, είναι ένα ρομπότ.
 
Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς τα ρομπότ μπορεί να είναι πανταχού παρόντα , αλλά δεν είχαν ποτέ πριν παρουσία ή συμμετοχή σε διοικητικό συμβούλιο οποιασδήποτε εταιρείας.  
 
Η νέα πρόεδρος δεν θα λαμβάνει μισθό ή μετοχές. Αντ’ αυτού, θα είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα κάθε μέρα του χρόνου και θα λαμβάνει συνεχή εκπαίδευση -updates- που θα τη βοηθούν να βελτιώσει τις δεξιότητες της και την άσκηση των καθηκόντων της.  
 
Και το ερώτημα που τίθεται ολοένα και πιο επιτακτικά: Η τεχνολογία αποτελεί κίνδυνο για τις θέσεις εργασίας;  
 
Στη δεκαετία του 1930, κατά την εποχή της εκβιομηχάνισης, τα εργατικά συνδικάτα διαφωνούσαν επί μακρόν με την αυτοματοποίηση των εργοστασίων και οι κυβερνήσεις αντιστάθηκαν στην τεχνολογία για να διατηρήσουν υψηλότερα επίπεδα απασχόλησης.  
 
Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford, το ερώτημα ήταν αν οι έξυπνες μηχανές και η φύση της μελλοντικής τεχνολογίας, θα επισκιάσουν κάποτε την ικανότητα των απλών ανθρώπων να κάνουν μεγάλο μέρος της εργασίας τους  
 
Σήμερα, πολλοί τομείς επηρεάζονται από την αυτοματοποίηση. Πρόκειται για μια θεμελιώδη αλλαγή που απαιτεί σκέψη και προβληματισμό για το που οδηγούνται οι κοινωνίες μας.  
 
Κατά την άποψη πολλών, όσο ισχυρά κι αν είναι η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ, “ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο, διότι είναι ο άνθρωπος που τα δημιούργησε και ποτέ η δημιουργία δεν υπήρξε σημαντικότερη από τον δημιουργό” .  
 
Τα ρομπότ, η τεχνητή νοημοσύνη, η εξέλιξη της επιστήμης πρέπει να παραμείνουν υπο την εποπτεία του ανθρώπου και με καλή πρόθεση κι όχι το αντίθετο.
 
το είδαμε ΕΔΩ 

1 σχόλιο:

  1. ΩΧ !!! ΑΝ ΚΑΝΕΙ Κ ΠΑΙΔΟΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΤΗΝ ΒΑΨΑΜΕ ....ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΛΥΣΣΑΡΑ. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.