Σελίδες

4 Οκτωβρίου 2022

Οι πρώην αυτοκρατορικές χώρες της Ευρώπης είναι τώρα απελπισμένες αποικίες των ΗΠΑ.

Φωτογραφία από moldy vintages
 
Γράφει ο Eric Zuesse 
 
Η Ινδία δεν είναι πια αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει – τώρα πια προφανώς – αποικίες των Ηνωμένων Πολιτειών, και οι οικονομίες τους θα αιμορραγούν οικονομικά από το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό κέντρο των ΗΠΑ, όπως ακριβώς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα ευρωπαϊκά έθνη είχαν προηγουμένως (και επαίσχυντα) εκμεταλλευτεί την Ινδία και τις άλλες αποικίες τους.
 
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανατίναξε τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream από τη Ρωσία προς την Ευρώπη – μετά από χρόνια προσπαθειών να τους σαμποτάρει πιο διακριτικά με άλλα, πιο «διπλωματικά» (αλλά λιγότερο μόνιμα), μέσα – θα αφήσει την Ευρώπη μόνιμα αναγκασμένη να πληρώνει πολύ υψηλότερες τιμές στην Αμερική και σε άλλους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), και να μην έχει πλέον ούτε καν την ελπίδα να λαμβάνει το πολύ λιγότερο ακριβό ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο, μέχρι πρόσφατα, τροφοδοτούσε τόσες πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε διεθνή ανταγωνιστικότητα. Τώρα, δεν υπάρχει πια ούτε καν ελπίδα για την Ευρώπη να αποφύγει να διολισθήσει στο συνηθισμένο μοντέλο των αποικιών, ως μπανανίες, του ενός ή του άλλου είδους.  
 
Ήταν τόσο φυσικό για τη Ρωσία να είναι ο κύριος προμηθευτής ενέργειας της Ευρώπης, επειδή η Ρωσία είναι μέρος της Ευρώπης, στην ίδια ήπειρο με τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη, και ως εκ τούτου μπορούσε να διοχετεύει την ενέργειά της σε αυτά, και η Ρωσία είχε περίσσευμα ενέργειας, ενώ τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη είχαν περίσσευμα ανάγκης για αυτήν. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι λειτουργεί ο διεθνής καπιταλισμός, αλλά ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός είναι αντίθετα διεθνής φασισμός, και επιβιώνει και αναπτύσσεται μόνο με την εκμετάλλευση άλλων εθνών.  
 
Από τώρα και στο εξής, τα ευρωπαϊκά έθνη, εκτός από τη Ρωσία, θα πληρώνουν, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (επειδή αυτοί οι γιγάντιοι αγωγοί φυσικού αερίου έχουν καταστραφεί), τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια (σε εμπορευματοκιβώτια και με πλοία, αντί απλά με αγωγούς), και θα αγοράζουν μεγάλο μέρος της από το αυτοκρατορικό κέντρο της Ευρώπης, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον όλο και περισσότερο ως ο πραγματικός εχθρός της Ευρώπης: η Αμερική.  
 
Θα πληρώνουν φόρο τιμής στον αυτοκράτορα – τους δισεκατομμυριούχους που ελέγχουν τις ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι μαριονετοπατέρες πίσω από τον «ελεύθερο κόσμο» (όπως τον αποκαλούν τα «ειδησεογραφικά» τους μέσα), που στην πραγματικότητα είναι η νέα διεθνής-φασιστική αυτοκρατορία.  
 
Όπως το αποκάλεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, η Αμερική είναι «το ένα αναντικατάστατο έθνος», πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα άλλα έθνη (στην προκειμένη περίπτωση, αυτά της Ευρώπης) είναι «αναλώσιμα». Τώρα, αυτά τα πρώην αυτοκρατορικά έθνη θα πάρουν επιτέλους μια γεύση του πώς είναι να είσαι «αναλώσιμο έθνος».
 
Εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς πράκτορες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν αυτή την κατάσταση, για τους ιδιοκτήτες των ΗΠΑ – έφεραν αυτή την κατάσταση (πριν οι πράκτορες του Joe Biden τελικά απλά τραβήξουν την πρίζα στην όλη επιχείρηση):  
 
Boris Johnson, Olaf Schulz, Annalena Baerbock, Robert Habeck, Ursula von der Leyen, Josep Borrell, Anders Fogh Rasmussen, Jens Stoltenberg, Emmanuel Macron, Mario Draghi , (σημ. μεταφραστή: και Μητσοτάκης εννοείται)- και, φυσικά, στο παρασκήνιο, οι δισεκατομμυριούχοι που χρηματοδότησαν τις πολιτικές καριέρες αυτών των ηγετών (μέσω πολιτικών δωρεών, συν τα ΜΜΕ αυτών των δισεκατομμυριούχων και τους άλλους οργανισμούς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης των μαζών). Αυτοί οι βασικοί παράγοντες θα πληρωθούν αναμφίβολα καλά, κατά τη συνταξιοδότησή τους, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σκέφτεται το κοινό γι’ αυτούς μετά το τέλος της «υπηρεσίας τους στο κοινό».  
 
Μετάφραση: Con
Πηγή: the Duran 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.