Σελίδες

2 Οκτωβρίου 2022

Οι ηλίθιοι ανακαλύπτουν ότι αυτός ο πόλεμος είναι επικίνδυνος

Γράφει η Caitline Johnstone 
 
Όλοι αυτοί που συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται για κάποια νέα και πρωτοφανή φρίκη κάθε φορά που ο Πούτιν υπενθυμίζει στη Δύση ότι η αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή εξακολουθεί να είναι η ημερήσια διάταξη, απλώς παραδέχονται ότι ποτέ δεν κατάλαβαν τι διακυβεύεται σε αυτόν τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων και πάντα πίστευαν ότι πρόκειται για κάποιο είδος παιχνιδιού.
 
«Θεέ μου, λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα!» Ναι, αυτό συμβαίνει όταν ξεκινάς πόλεμο με ένα πυρηνικά εξοπλισμένο έθνος, ηλίθιε. Γι’ αυτό είσαι ηλίθιος που φωνάζεις σε όσους από εμάς ζητούν αποκλιμάκωση και ύφεση. Αλλάξτε τους τρόπους σας. Σταματήστε να ενθαρρύνετε αυτό το παράλογο παιχνίδι πυρηνικής κλιμάκωσης και αρχίστε να ζητάτε αποκλιμάκωση.  
 
Είναι τρελό πώς οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιούσαν πυρηνικά όπλα ως απάντηση στο ίδιο είδος επιθέσεων για το οποίο προειδοποιεί ο Πούτιν. Όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια περίεργη νέα απειλή που επινόησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σωστά; Καταλαβαίνουμε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αντιπολεμικοί ακτιβιστές έχουν περάσει χρόνια προειδοποιώντας για αυτή την αντιπαράθεση και ζητώντας εκτόνωση;  
 
Αυτό δεν θα πρέπει να σας είναι νέο. Αν η επανάληψη της μακροχρόνιας αρχής της αμοιβαία εξασφαλισμένης καταστροφής από τον Πούτιν σας κάνει να πανικοβάλλεστε σαν να λέγεται κάτι καινούργιο, τότε δεν έχετε δώσει προσοχή στο μάθημα της ιστορίας. Εάν δεν γνωρίζατε ότι η απειλή της πυρηνικής καταστροφής ήταν ενσωματωμένη σε αυτόν τον πόλεμο με αντιπροσώπους από την αρχή, αυτό σημαίνει απλώς ότι ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσετε την υποστήριξή σας σε αυτόν τον πόλεμο με αντιπροσώπους. Ναι, αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όχι, δεν είναι εξαιτίας αυτών που είπε ο Πούτιν.  
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.