Σελίδες

1 Οκτωβρίου 2022

Με μια μεγαλειώδη εκδήλωση γυρίσαμε στο σπίτι μας οι ΑΕΚτζήδες.

Το νέο σπίτι της ΑΕΚ είναι εδώ! Η OPAP Arena άνοιξε κι επίσημα τις πύλες της με μία φαντασμαγορική εκδήλωση που καθήλωσε τους περισσότερους από 32.000 οπαδούς της Ένωσης που έδωσαν βροντερό “παρών” στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και όσους την παρακολούθησαν τηλεοπτικά. 
 
 
Η ΑΕΚ είχε προετοιμάσει μία τρομερή “γιορτή” για τα εγκαίνια του νέο γηπέδου της ομάδας, το οποίο και είναι πλέον γεγονός, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια “ξεριζωμού” για τον “Δικέφαλο”.
 
 

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (30/09) οι φίλοι της Ένωσης είχαν κατακλύσει την OPAP Arena, δημιουργώντας “κλίμα” γηπέδου για το νέο “σπίτι” της ομάδας τους.  
 
 
Δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν όμως και οι θρύλοι της ΑΕΚ, με πλήθος παλαιμάχων να παίρνει θέση μέσα στο γήπεδο για να αποθεωθεί στη συνέχεια και από τον κόσμο της Ένωσης. 
 
 
 
Κεντρικό πρόσωπο ήταν φυσικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος και ξέσπασε σε κλάματα από την αναγνώριση των οπαδών για τη “μάχη” που έδωσε για τη δημιουργία του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομιλία του στη συνέχεια έδωσε το… έναυσμα για τον παροξυσμό της κερκίδας, αλλά και για το θέαμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.  
 
H γιορτή για τα εγκαίνια της OPAP Arena διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες, με την παρουσίαση να αναλαμβάνουν οι ηθοποιοί Αντώνης Αντωνίου και Ναταλία Δραγούμη.  
 
 
 
 
 
 
 

 
 


 
Δείτε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του Σάββας Καλεντερίδης 
 
 
Δείτε πολλά μικρά βίντεο από την εκδήλωση
 
Η ομιλία του Μελισσανίδη
 

Οι παλαίμαχοι


Ο Υμνος της ΑΕΚ


Ο εθνικός μας ύμνος


Η ΑΕΚ τίμησε όσους διάσημων αλλά και άσημων οπαδών μας που δεν μπόρεσαν να δουν το γήπεδο ολοκληρωμένο
 
 
Η αμαζόνες της ΑΕΚ


Ο αγιασμός


Πανζουρλισμός


Το "πρώτο γκολ"
 

Ο Πόντος γιόρτασε μαζί μας


Το φαντασμαγορικό τέλος
 
 
Και ένα όμορφο βίντεο από την κατασκευή του νέου μας γηπέδου


Και τέλος ένα επετειακό ιστορικό βίντεο της ιστορίας της ΑΕΚ


ΣΧΟΛΙΟ

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η αγαπημένη μας ομάδα να ζήσει στιγμές δόξας στο νέο της γήπεδο και να μας κάνει όλους περήφανους.

3 σχόλια:

  1. Τιμώ ιδιαίτερα την ΑΕΚ ( Πατριωτική ΑΕΚ έχουμε και στην Λάρνακα).
    Τιμώ ιδιαίτερα τους Μικρασιάτες αδελφούς μας. Δεν λησμονώ τα ιερά μας πάτρια εδάφη, την Αγιά Σοφιά..., αλλά νομίζω ότι μη ηθελημένη παράλειψη ήταν που δεν αναφέρθηκε, ούτε τιμήθηκε η πολύπαθη Κύπρος έστω με μια απλή αναφορά....και θα επισημάνω σαν Μικρασιάτισσα, ότι οι λιγοστοί επιζήσαντες πρόγονοι μου, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, πρόσφυγες φιλοξενηθήκαν στην Ελληνική Κύπρο με αγάπη και στοργή. Περί τις 20-25000 Έλληνες Μικρασιάτες κατέφυγαν στο Ελληνικό νησί ....και οι Κύπριοι από το υστέρημα τους, τους πρόσφεραν στέγη και τους συντήρησαν για πολλά χρόνια, μέχρι που ενσωματώθηκαν στην Κυπριακή κοινωνία και από πλευράς τους προόδευσαν ...
    Παρακολούθησα την εκδήλωση από αρχή και ρίγη συγκίνησης με κυρίευσαν πραγματικά αλλά και μια μικρή πικρία, που κάποιοι σήμερα ξέχασαν το δράμα της Κύπρου... με τους 350000 πρόσφυγες, τις 6000 αμάχους δολοφονημένους από τους Τούρκους, με τις 550 συλημένες εκκλησιές, με τις 850 ομήρους γυναίκες, που κακοποιήθηκαν βάναυσα, με 38% των κυπριακών εδαφών κατεχόμενα.

    Αποτίω φόρο τιμής και στους Μικρασιάτες αδελφούς, αλλά και στην Ελληνική Κύπρο ευγνωμοσύνη, που φιλοξένησε την μητέρα και γιαγιά μου, που μόνο αυτές διασώθηκαν από την πολυμελή μου οικογένεια ...
    Ηθική και εθνική υποχρέωση είχα καλοπροαίρετα να αναφέρω τα πιο πάνω ....
    Π.Β. ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΑ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΠΡΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε με την κ. Π.Β. και εκφράζουμε και εμείς την πικρία μας. Πιστεύουμε ότι ήταν μια μη ηθελημένη εθνική παράλειψη. Ας ξεχαστεί.
    Να ζήσει η ΑΕΚ, καλορίζικο το νέο γήπεδο, σύντομα και στην Κωνσταντινούπολη μας και οι Κύπριοι αδελφοί πρόσφυγες στις κατεχόμενες πατρογονικές τους εστίες.

    Έλληνες με καταγωγή από Μικρά Ασία, που ζούμε στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπόσπασμα από συλλογή Ι. Ιακωβίδη με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια.

    Οικογένεια του Μικρασιάτη πρόσφυγα Ιωάννη Σαπαρίλα (συλλογή Ι. Ιακωβίδη)
    Η ανάλγητη και απάνθρωπη στάση των Βρετανών έναντι των αδελφών Μκρασιατών προσφύγων, ανάγκασε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να αποστείλει επιστολή προς τη διεθνή κοινότητα και τη βρετανική κυβέρνηση όπου περιγράφει την τραγική κατάσταση: «Χριστιανοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία καταφθάνουν καθημερινά στις Κυπριακές ακτές με ιστιοφόρα. Η Κυβέρνηση αρνείται να επιτρέψει έστω και την πρόσκαιρη αποβίβασή τους υποχρεώνοντάς τους να συνεχίσουν τις περιπλανήσεις τους στη θάλασσα μέσα σε μικρά πλοία και σε καιρό τρικυμίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εχουν σημειωθεί ναυάγια και θάνατοι προσφύγων λόγω συνωστισμού και κακουχιών. Παρακαλώ ενεργήστε έτσι που να τερματιστεί το μαρτύριο χριστιανών και επιτραπεί η αποβίβαση των προσφύγων στην Κύπρο και όπως η Κυπριακή Κυβέρνηση παράσχει σε αυτούς την απόλυτα αναγκαία βοήθεια».
    Υπό την πίεση της Κυπριακής εκκλησίας και σύσσωμου του Ελληνικού Κυπριακού λαού τελικά η τότε Αγγλική κυβέρνηση υπέκυψε και λόγω αποφυγής επεισοδίων.
    Ήδη πολλοί Μικρασιάτεςς αποβιβάστηκαν και κρυφά και φιλοξενήθηκαν σε παράκτια χωριά και μοναστήρια της Κύπρου, παρ όλον ότι οι Άγγλοι το απαγόρευσαν και οι ποινές ήταν αυστηρές.
    Η δημιουργία του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου το 2009 έδωσε μια νέα διάσταση στις προσπάθειες καταγραφής. Εκθέσεις, συλλογές, λογοτεχνήματα αλλά και επιστημονικά συνέδρια επιτρέπουν σήμερα την καλύτερη εποπτεία στο θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων του 1922 στην Κύπρο.
    Ο Σύνδεσμος περιγράφει ως εξής την έκθεση: «Τα έγγραφα και τα φωτογραφικά τεκμήρια της έκθεσης πιστοποιούν την άφιξη χιλιάδων Μικρασιατών στην Κύπρο, παρά τις απαγορεύσεις των Αγγλων, την απομόνωση, τα λοιμοκαθαρτήρια, οι οποίοι όμως βρήκαν από τους Ελληνες της Κύπρου θερμή φιλοξενία.

    Αυτοί οι πρόσφυγες με την εργατικότητα και το φιλοπρόοδο πνεύμα τους και βοηθούμενοι από τους αδελφούς τους ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρου, δραστηριοποιήθηκαν σύντομα στην Κύπρο και ρίζωσαν στη νέα τους πατρίδα συμμετέχοντας στους αγώνες του έθνους το 1940, στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59 και τέλος, ορισμένοι απ' αυτούς που ζούσαν στις βόρειες περιοχές της πατρίδας μας υπέστησαν το 1974 τον ξεριζωμό και την προσφυγιά για δεύτερη φορά»....

    Ο προπαππούς μου προύχοντας της περιοχής Κερύνειας - Μύρτου - Πανάγρων δεκάδες Μικρασιάτες φιλοξένησε μαζί με τους συγχωριανούς του. Έχω φώτο.

    Μ.Ρ. Ερευνήτρια από ημικατεχόμενη Ελληνική Κύπρο.

    Καλορίζικο το νέο γήπεδο και ας είναι φάρος, που θα μας φωτίζει και αφυπνίζει, για να μην λησμονούμε κανένα κατεχόμενο Ελληνικό έδαφος, κανένα εθνομάρτυρα, κανένα πρόσφυγα...
    Να ζήσει η ΑΕΚ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.