Σελίδες

11 Σεπτεμβρίου 2022

Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται λόγω της Ευθανασίας και των Αμβλώσεων

C-Fam, Center for the Family and Human Rights 
Του Stefano Gennarini, J.D. - 22 Ιουλίου 2022
 
Η «ανεκτική στη διαφορετικότητα» κοινωνία της Ολλανδίας, θανατώνει τους «διαφορετικούς» αν είναι ανάπηροι, ηλικιωμένοι και αγέννητα παιδιά. Δεν δεχόμαστε να μας δίνουν «πολύχρωμα» ψευτοχαρούμενα οικογενειακά πρότυπα χώρες που αναγνωρίζουν δικαιώματα σε επιλεγμένες διαφορετικότητες και στερούν το δικαίωμα της ζωής από όσους βρίσκονται σε απόλυτη ανάγκη, τα αγέννητα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους αναπήρους.
 
ΓΕΝΕΥΗ, 22 Ιουλίου 
 
Σε μια διαμαρτυρία του προς το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η C-Fam, κατηγόρησε την Ολλανδία για παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και των ηλικιωμένων μέσω των φιλελεύθερων νόμων τους περί αμβλώσεων και ευθανασίας.  
 
Οι Κάτω Χώρες θα πρέπει «να λάβουν μέτρα για να εκπληρώσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για την προστασία του δικαιώματος στη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της προγεννητικής περιόδου, ανεξαρτήτως αναπηρίας ή άλλης διάγνωσης, και να υποστηρίξουν την αξία της ζωής μέχρι τον φυσικό θάνατο, αποφεύγοντας τις παρεμβάσεις που προκαλούν τεχνητά θάνατο.  
 
Η C-Fam προτρέπει την Ολλανδία να καταργήσει τον νόμο περί ευθανασίας και να περιορίσει τους προγεννητικούς ελέγχους όταν ως μόνο στόχο έχουν την ευγονική άμβλωση. Η σύσταση έγινε καθώς το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ολλανδία θα ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης τον Νοέμβριο. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις επιτρέπεται να υποβάλλουν τα δικά τους σχόλια στα πλαίσια της προετοιμασίας αυτής της αναθεώρησης.  
 
«Αντί να προωθεί το θάνατο των πιο ευάλωτων στην κοινωνία η Ολλανδία θα πρέπει να αυξήσει την πρόσβαση στην ποιοτική ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της ποιοτικής παρηγορητικής φροντίδας για τον έλεγχο του πόνου και των άλλων οδυνηρών συμπτωμάτων και στην παροχή ψυχολογικής, κοινωνικής και θρησκευτικής βοήθειας» προς τους αδύναμους, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση προς το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
 
Ακόμη και φιλελεύθεροι φορείς και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν εφιστήσει την προσοχή στον εξαιρετικά υψηλό αριθμό περιπτώσεων ευθανασίας στην Ολλανδία και τη συνεχή αύξηση τους κάθε χρόνο. Στην Ολλανδία, είναι εύκολο για ένα άτομο να υποβληθεί σε ευθανασία, τόσο εκούσια όσο και ακούσια. 
 
Οι γιατροί μπορούν να τερματίσουν τη ζωή ενός ασθενούς χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη κάποιου δικαστή, απλώς λαμβάνοντας την έγκριση από μια κυβερνητική τηλεφωνική γραμμή. Η ευθανασία πραγματοποιείται σε παιδιά, σε ασθενείς με άνοια και άλλες ψυχικές αναπηρίες, ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχει μόνο κατάθλιψη. Οι ασθενείς μπορεί να υποβληθούν σε καταστολή πριν από τη χορήγηση των θανατηφόρων φαρμάκων.  
 
Οι ασαφείς νόμοι, σε συνδυασμό με την απουσία αποτελεσματικών μηχανισμών λογοδοσίας και επανελέγχου από κυβερνητικές επιτροπές και δικαστήρια, έχουν δημιουργήσει ένα χαλαρό περιβάλλον που προσφέρεται για καταχρήσεις. Εξαιτίας αυτού του υπερβολικά ανεκτικού περιβάλλοντος, οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας μπορεί συχνά να λαμβάνουν αποφάσεις για την ευθανασία ενός ατόμου χωρίς να του προσφέρουν εναλλακτική θεραπεία και υποστήριξη, ενώ μερικές φορές λαμβάνουν οι ίδιοι την απόφαση για λογαριασμό των ασθενών τους.  
 
Το υπόμνημα επικρίνει επίσης την ευρεία πρακτική της ευγονικής άμβλωσης στην Ολλανδία. Η χώρα έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια επειδή οι έγκυες γυναίκες αναφέρουν ότι αισθάνονται πιέσεις να υποβληθούν σε άμβλωση των παιδιών τους με αναπηρία. Οι συνδυασμοί των «πολιτικών υγείας» και της κοινωνικής πίεσης για έκτρωση οδηγούν ώστε η κατάσταση να συγκρίνεται από κάποιους με την περίοδο που η μικρή αυτή χώρα βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.