Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
 
Το Σύνταγμά μας στο άρθρο 16 παρ. 2 ορίζει:
«Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες»! 
 
Επί ημερών κυβέρνησης της ΝΔ, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η Νίκη Κεραμέως! Αλήθεια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τηρούν επί των ημερών τους το Σύνταγμα των Ελλήνων! 
 
Όχι μόνο δεν τηρούν το Σύνταγμα των Ελλήνων αλλά συνεχώς το παραβιάζουν, βιάζοντας βασικές του αρχές!  
 
Σε αυτό το άρθρο, σε αυτήν την παράγραφο το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο! Μιλάει για την “ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης” των Ελλήνων! Βιώνουν σήμερα οι Έλληνες αυτήν την “εθνική και θρησκευτική συνείδηση”; 
 
Από τη στιγμή μάλιστα που από το 1955 έως το 2009, επί 54 συναπτά έτη, το εν λόγω Υπουργείο λεγόταν Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων! Για να έλθουν οι “εκσυγχρονιστές” και οι μετέπειτα αυτών και να του αλλάξουν όνομα έξη φορές και μη υπάρχοντος το “Εθνικής”! Η δε κυβέρνηση Μητσοτάκη του αλλάζει όνομα για άλλη μια φορά, ονομάζοντάς το “Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων”!  
 
Γιάφκα παρανομίας έχουν μετατρέψει την Αθήνα οι Αλβανοί κακοποιοί…
 
Αλλά επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη στα Πανεπιστήμιά μας κυριαρχεί η ανομία και η παραβατικότητα! Κατά παράβαση του Συντάγματος, που ορθά κοφτά ορίζει πως, “βασική αποστολή του Κράτους είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και η διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες”! 
 
Ωστόσο τα σημερινά γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη μας ξεπερνούν! 
Όταν ο πανεπιστημιακός χώρος στου Ζωγράφου έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι κακοποιών! Όταν διαβιούσαν μαζί με τα Ελληνόπουλα στην στέγη των φοιτητών! Που από την συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη, οι αποκαλύψεις ήταν συγκλονιστικές!  
 
Σε αυτό το ορμητήριο των κακοποιών κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, μάσκες full face καθώς και αλεξίσφαιρα γιλέκα!  
 
Ναι, σε αυτήν την φοιτητική εστία που ζουν τα Ελληνόπουλα και ο κάθε γονιός από την ελληνική Επικράτεια , θεωρεί πως το παιδί του έχει ασφάλεια, αποκαλύφθηκε η δράση 13 κακοποιών!  
 
Οι οποίοι διαφήμιζαν μέσω των social media την παράνομη δράση τους!  
 
Και ωραία! Έδρασε η ΕΛΑΣ! Τι όμως έκανε όλα αυτά τα χρόνια που αυτοί οι κακοποιοί είχαν μετατρέψει σε γιάφκα την φοιτητική στέγη; Πόση ευθύνη έχει η ηγεσία της ΕΛΑΣ, όταν αποκαλύπτεται, ότι είχαν εσωτερικό πληροφοριοδότη μέσα στο Α.Τ. Ζωγράφου; Πού ήταν οι πρυτανικές Αρχές;  
 
Βέβαια δεν μας δημιουργεί καμιά εντύπωση, η αποκάλυψη ότι αρχηγός των συμμοριών που δρούσαν στην Πολυτεχνειούπολη, ήταν ένας 30χρονος σεσημασμένος κακοποιός από την Αλβανία με το όνομα Έσκο! 
 
Ο οποίος το 2019 είχε πάρει μέρος στην απαγωγή του τότε 17χρονου γιου δημοσιογράφου και ο οποίος στην αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη δεν δίστασε να επιτεθεί με κατσαβίδι κατά 35χρονης ανθυπαστυνόμου!  
 
Όπως δεν μας προξενεί εντύπωση, πως τρεις Αλβανοί κακοποιοί ήταν πέριξ του Έσξο και οι οποίοι είχαν αποφυλακιστεί πριν από ένα χρόνο, αφού είχαν εκτίσει περί τα δέκα χρόνια κάθειρξη, για συμμετοχή στην άγρια συμμορία εισβολέων – βιαστών που δρούσαν στα νότια προάστια!  
 
Όπως επίσης δεν μας προξενεί εντύπωση, πως ο 30χρονος Αλβανός, ενδεχομένως να είναι ιδιοκτήτης τριών τουλάχιστον επιχειρήσεων στην Αθήνα! Κάτι που ερευνάται από της ελληνικές διωκτικές αρχές!  
 
“Αλβανολάγνος” Δήμαρχος…
 
Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες! Τεράστιες οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πανεπιστημιακών Αρχών!  
 
Αλλά τι τα θες και τι τα γυρεύεις, όταν ο Δήμαρχος της Αθήνας, της Πρωτεύουσας της Ελλάδας, που δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι την Αθήνα λυμαίνεται η αλβανική Μαφία, εκείνος προσπαθεί να συνάψει “αδελφικές σχέσεις” με τα Τίρανα! Όπου στα τέλη του Ιουνίου 2021 στην αλβανική Πρωτεύουσα ο κ. Κώστας Μπακογιάννης εγκαινίασε το Ελληνικό Πάρκο, έργο έκτασης έξι στρεμμάτων, που χρηματοδοτήθηκε από ελληνικές επιχειρήσεις της Αλβανίας. Αφού ως γνωστόν, την οικονομία της Αλβανίας και των Σκοπίων τις στήριξαν οικονομικά ελληνικές επιχειρήσεις! 
 
Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης βεβαίως παρέλαβε και το κλειδί της πόλης των Τιράνων! Σε συνέντευξη που παραχώρησε δε, στο Euronews Albania, μίλησε για όσα “ενώνουν” τους Έλληνες και τους Αλβανούς και δεν δίστασε να πει πως: 
 
«Οι Αλβανοί της Αθήνας είναι τόσο “Αθηναίοι” όσο κι εγώ»! 
 
Πάντως εμείς έχουμε την αίσθηση, πως άλλα θα του έλεγαν οι Αθηναίοι, που καθημερινά βιάζεται η ζωή τους, νοιώθοντας ανασφάλεια στην Πόλη τους, και μερίδιο ευθύνης έχουν και οι “αγαπημένοι Αλβανοί” του κ. Μπακογιάννη! 
 
Βέβαια δεν θα περιμέναμε να γνωρίζει ο γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, το οποίο υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 1914 από την Αλβανία και την Ελλάδα και στο οποίο αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, μαζί με μια σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό! Ένα πρωτόκολλο το οποίο βρίσκεται εν ισχύ και κανένας πολιτικός της Ελλάδος δεν το υπενθυμίζει στις συναντήσεις του με Αλβανούς αξιωματούχους! Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα που απορρέουν από το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”! Ούτε φυσικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, που για μερικά ψηφαλάκια αγνοεί τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας!
 
Υπό της σκέπης του ΝΑΤΟ η παραβατικότητα της Αλβανίας…
 
Ωστόσο δεν είναι τυχαία τα γεγονότα της Πολυτεχνειούπολης! Αφού σε παλαιότερο άρθρο μου είχα αναφερθεί σε μια απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί τεράστιο ντοκουμέντο, του ρόλου που πάντα έπαιζε το ΝΑΤΟ εναντίον της Ελλάδος, καλλιεργώντας και καλύπτοντας τις έκνομες και παράνομες δραστηριότητες της γείτονας Αλβανίας! 
 
Σε αυτό το απόσπασμα (9 Αυγούστου 1999), σε χάρτη καταδεικνύονταν οι περιοχές ελέγχου που δραστηριοποιείτο η αλβανική Μαφία και αποδεικνυόταν ότι, η Μαφία “κυβερνούσε και κυβερνά” την Αλβανία! 
 
Από αυτόν τον χάρτη στην απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ, αποδεικνύεται πως το ΝΑΤΟ γνώριζε από τότε ότι υπήρχε αλβανική Μαφία και σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείτο! Καταγράφονταν δηλαδή οι αλβανικές εγκληματικές δραστηριότητες κατά περιοχή! 
 
Παρακάτω, αυτός ο χάρης ανέφερε ακριβώς τα σημεία στην αλβανική επικράτεια, όπου γινόταν:
 
Λαθρεμπόριο τσιγάρων
Παράνομη μετανάστευση 
Λαθρεμπόριο καυσίμων
Κυκλοφορία κλεμμένων αυτοκινήτων 
Χημικά απόβλητα
Λαθρεμπόριο όπλων 
Διακίνηση πορνείας
Διακίνηση ναρκωτικών 
 
Άρα εξάγεται το συμπέρασμα, ότι το ΝΑΤΟ γνώριζε με το νι και με το σίγμα όλες τις έκνομες – παράνομες – εγκληματικές πράξεις της Αλβανίας και όμως σιωπούσε και εξακολουθεί και σιωπά!  
 
Πράξεις που εμμέσως πλην σαφώς, δρούσαν κατά των συμφερόντων της Ελλάδος, χώρας του ΝΑΤΟ που από το 1952 – επί κυβερνήσεως Νικολάου Πλαστήρα – αποτελεί μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας! 
 
Ωστόσο, αξίζει πάλι να θυμηθούμε, τι έλεγε στην επιστολή του τότε ο Πρέσβης μας στο Βελιγράδι: 
 
“Τα έσοδα του ταμείου προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία, το εμπόριο λευκής σάρκας και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Μόνο το εμπόριο ναρκωτικών αποδίδει ετησίως περισσότερα από 1 δις δολάρια στην Αλβανία”! 
 
Έτσι αναρωτιέμαι, μέχρι πότε οι κυβερνήσεις μας θα εθελοτυφλούν και θα θεωρούν ότι το ΝΑΤΟ δρα – τουλάχιστον – υπέρ του δόγματος των “ίσων αποστάσεων” για τα μέλη – κράτη του;
 
Τουρκικό μόρφωμα η Αλβανία…
 
Αλλά η Αλβανία δεν άλλαξε από την εποχή του Χότζα και ούτε ποτέ θα αλλάξει. Θα παραμένει ένα φασιστικό κράτος, που θεωρεί ότι είναι τουρκικό δημιούργημα! Και δεν το λέμε εμείς! Το λέει ο ιστορικός με διδακτορικό δίπλωμα στη Φλωρεντία της Ιταλίας, Όλσι Γιαζέτζι!
 
Δηλώσεις, όπως αυτές που είχαν γίνει κατά το παρελθόν σε κανάλι των Σκοπίων:
“Οι Αλβανοί είναι ένα έθνος που εφευρέθηκε από τους Τούρκους, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο κατοικούσαν Σέρβοι Ορθόδοξοι, πριν έρθουν σε αυτό οι Οθωμανοί”! 
 
Γι΄ αυτό η Αλβανία, παρ΄ ότι η οικονομική της ανάπτυξη οφείλεται στην Ελλάδα, μισεί την Ελλάδα, τόσο όσο και η Τουρκία, αφού αποτελεί δικό της τέκνο! 
 
Τούτο αποδείχθηκε και από συνεχείς τοποθετήσεις Αλβανού Στρατηγού ονόματι Piro Ahmetaj (Πίρο Αχμετάι), ο οποίος ενοχλήθηκε βαθύτατα από το γεγονός της δημιουργίας στρατιωτικού φυλακίου στους Οθωνούς της Κέρκυρας! Στους Οθωνούς, που είναι κομβικό εθνικό – στρατηγικό σημείο για την Ελλάδα, αφού κόβει την όρεξη κάθε αλβανικής και τουρκικής φιλοδοξίας στην περιοχή! Γι΄ αυτό, αυτό το αλβανικό σκύβαλο χαρακτηρίζει ως ανοησία τη δημιουργία αυτού του φυλακίου, λέγοντας, πως τάχατες υποβαθμίζει την εμπιστοσύνη (;;;) και την αμοιβαιότητα (;;;) των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας! Πως δυναμιτίζει το πνεύμα της προσπάθειας οριοθέτησης των υδάτινων χώρων των δυο κρατών! 
 
Ωστόσο αυτή η στοχευμένη κίνηση, είναι σίγουρα εις γνώση του ΝΑΤΟ, αλλά και υπό των ευλογιών της Τουρκίας! 
 
Βέβαια ο Αλβανός Στρατηγός, πολλές φορές με ακραίες θέσεις του έχει εκφραστεί ανθελληνικά και κατά το παρελθόν! Ταχθείς και κατά της της απόφασης της ελληνικής κυβερνήσεως στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν. μ. στο Ιόνιο Πέλαγος! 
 
Αυτό το “παιδί” του δικτάτορα Χότζα, να σας γνωρίσουμε πως από το 2009 έως το 2013 ήταν ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση του ΝΑΤΟ.  
Αν σας λέγει κάτι αυτό!
 
Δεν άκουσα, τι είπατε κύριοι, Μητσοτάκη, Τασούλα, Μπακογιάννη; 
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στον κ. Κώστα Μπακογιάννη, ότι στις 12 Αυγούστου 2010 στη Χιμάρα δολοφονήθηκε ο 37χρόνος Βορειοηπειρώτης Αριστοτέλης Γκούμας, επειδή μίλαγε Ελληνικά! Ναι την μητρική του γλώσσα, όπως μιλάνε όλοι οι εν Αθήναις ευρισκόμενοι Αλβανοί μεταξύ τους, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς! 
 
Εκείνη λοιπόν την μαύρη ημέρα, ο Αριστοτέλης Γκούμας μίλαγε ελληνικά στο εμπορικό του κατάστημα και τρεις Αλβανοί αξίωσαν να σταματήσει! 
 
Εκείνος δεν τους έκανε το χατίρι και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγη ώρα μετά οι Αλβανοί δράστες τον καταπλάκωσαν με το όχημά τους! 
 
Στις 28 Οκτωβρίου 2018 ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αλβανική Αστυνομία στο μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες, κατά τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου! 
 
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γνωρίζουν, αυτό που είναι σε όλη την παγκόσμια κοινότητα γνωστό, πως δηλαδή, ο UCC (Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς) θεωρεί την περιοχή της Ηπείρου, που περιλαμβάνει τις γεωγραφικές ζώνες Ηγουμενίτσας, Πάργας, Παραμυθιάς, Φιλιατών και Μαργαριτίου (σημερινή Θεσπρωτία) υπό διεκδίκηση! Εδαφική και περιουσιακή! 
 
Και αν δεν γνωρίζει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, να τους πούμε εμείς, ότι η λέξη “Τσαμουριά” είναι ο λεγόμενος αλβανικός αναθεωρητισμός! 
Αλλά ο UCC, δεν έχει μόνο επεκτατικές βλέψεις στην Θεσπρωτία, αλλά απλώνεται και στη Δυτική Θράκη! 
 
Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε, αν οι κύριοι Μητσοτάκης και Μπακογιάννης γνωρίζουν τον UCK, δηλαδή τον απελευθερωτικό στρατό του Κοσσυφοπεδίου, που εκπαιδεύεται από τον τουρκικό στρατό, για να υλοποιήσει το μεγάλο αλβανικό όνειρο, περί της “Μεγάλης Αλβανίας”! 
 
Όπως επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε την άποψη περί όλων αυτών, του Ηπειρώτη Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα! Χρήσιμο δεν θα ήταν; 
Ή με την τοποθέτησή του στο Προεδρείο της Βουλής ξέχασε τα όσα έλεγε κατά το παρελθόν σε “πηγαδάκια” συζητήσεων στα Γιάννινα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.