Σελίδες

15 Σεπτεμβρίου 2022

Να τα αφοπλίσουν εκείνοι

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
 
Γιατί οι Τούρκοι δεν αφοπλίζουν τα νησιά του Αιγαίου, αφού είναι δικά τους;
 
Εμείς τα εξοπλίσαμε επειδή σεβόμαστε τους εν ΝΑΤΟ αδελφούς μας (όπως πχ τη πεφιλημένη μας Τουρκία) και τα οικονομικά τους προβλήματα, γι αυτό και αναλάβαμε –ιδίοις εξόδοις –τον εξοπλισμό τους. Βάσει χαρτών, εκβιασμών, τάσεων αρπαγής και αταβισμού, οι γείτονες δεν εννοούν να αρκεστούν και να λογικευτούν. Να τους προτείνουμε λοιπόν: Αφού είναι δικά σας, δώστε μας όσα ξοδέψαμε για τον εξοπλισμό τους, πάρτε τα και αφοπλίστε τα.  
 
Δεν είμαι βέβαιος πως το χιούμορ δύναται να θεραπεύσει τον παραλογισμό και τις ιδέες μεγαλείου. Σίγουρα όμως θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων επηρμένων και αλλοπαρμένων τύπων, οι οποίοι ψάλλουν τελευταία νέο τροπάριο: «Τα νησιά μας είναι υπό ελληνική κατοχή». Υποθέτω και το …. Δαφνί!... 
 
Το ξαναέγραψα –και θα το επαναλάβω- αν πάρουμε τους σαλεμένους γείτονες στα σοβαρά , αναλισκόμενοι σε φραστικούς διαξιφισμούς μαζί τους, τότε θα επισυμβεί το εξής: Οι γελοίοι (εκείνοι) Κλαυσιγελωτοποιοί θα συνεχίσουν το βιολί τους, ενώ εμείς θα καταντήσουμε γραφικοί, ασχολούμενοι με αυτούς. Ας τους αφήσουμε στην αυτοέκθεση και αυτογελοιοποίησή τους και ας τους αγνοήσουμε πλήρως.  
 
Ας επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην ενημέρωση του Διεθνούς παράγοντα, στην επιστράτευση κειμένων ιστορικών Ελλήνων, αλλά και ξένων, και ας εξοπλιστούμε αναπτύσσοντας παράλληλα την πολεμική μας βιομηχανία για συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων.  
 
ΥΓ Οι Μεμέτιδες επιμένουν τελευταία πως θέλουν να έρθουν βράδυ.
Καλό θα είναι να έχουν προηγουμένως καταναλώσει λάδι. Γιατί στον τόπο μας ισχύει το «φάε λάδι και έλα βράδυ», για μεγαλύτερη απόλαυσή τους κατά την συνάντηση /συνεύρεσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.