Σελίδες

23 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΙΑΛΕΞΗ: “ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Ομόγλωσσον.
Γλώσσα και Έθνος.
Γλώσσα-διάλεκτος-ιδίωμα-βοηθητική γλώσσα-ντοπολαλιά.
Σλαβικές γλώσσες.
Σλαβόφωνοι.
Ιδίωμα και σκοπιανή προπαγάνδα.
Η σκοπιανή γλώσσα στη συνθήκη των Πρεσπών.
Διαδικτυακή διδασκαλία της σκοπιανής γλώσσας στην Ελλάδα.
 
Επίλογος-Συμπεράσματα
 
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
 
Δημήτριος Βαλασίδης, Συνταγματάρχης εα-Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας.
 
ΧΩΡΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ
 
Γραφεία ΕΛΛΗΝΩΝ, Κουντουριώτου 13-1ος όροφος, έναντι λιμανιού.
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου-ώρα 20.00
 
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί περίληψη της διάλεξης. 
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΟΥ 
 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε το Β’ Εξατάξιο Γυμνάσιο. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, άλλες στρατιωτικές σχολές και την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με κατεύθυνση την διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων του Nottingham Trent University, UK και πιστοποιητικού εξειδίκευσης στο Μάρκετινγκ του ΠΑΜΑΚ. 
 
Υπηρέτησε σε διάφορες διοικητικές και επιτελικές θέσεις του Στρατού και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Συνταγματάρχη με αίτησή του. Διετέλεσε διευθυντής του MACEDONIAN BUSINESS SCHOOL και του ΚΟΛΕΓΙΟΥ ATHENS GSM. Διηύθυνε το επιστημονικό περιοδικό ¨Επιθεώρηση της ΕΑΔΕ¨. Εξωτερικός συνεργάτης της RTV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της INTERACT BUSINESS RELATIONS. Σύμβουλος ακαδημαϊκής εκπαίδευσης του NEW YORK COLLEGE. Διετέλεσε επίσης μέλος των ΔΣ Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Δήμου Καλαμαριάς. Πρόεδρος Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίων και Forum. Έχει άδεια ασκήσεως Οικονομολογικού επαγγέλματος από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), του οποίου είναι μέλος.  
 
Δίδαξε σε στρατιωτικές και αστυνομικές Σχολές και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Nottingham Trent University. Εισηγητής σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια. Συνέγραψε τα βιβλία: «Ξενοφώντος Μάνατζμέντ. Σύγχρονες Απόψεις από την Αρχαιότητα» (1η και 2η έκδοση) , «Η Ναπολεόντειος Στρατηγική για της Επιχειρήσεις», «Οι Αρχές του Πολέμου της Επιχειρήσεις» και «Μαθήματα Πολιτικού Μάρκετινγκ». Πολλά άρθρα του για την στρατηγική, την ηγεσία, το management και το marketing δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.  
 
Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Πεζικού (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και μέλος της ΕΑΑΣ. Τακτικό μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Μακεδονίας-Θράκης. Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών ΕΔ-ΣΑ (Παράρτημα Θεσσαλονίκης). Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης (α’ επιλαχών) και για την Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ.  
Είναι παντρεμένος με την Υποστράτηγο εα Θεοδώρα Σέμπρου και έχει δύο κόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.