Σελίδες

26 Σεπτεμβρίου 2022

Η σημασία των ορυκτών καυσίμων

23 Σεπτεμβρίου 2022, Jim Hollingsworth Διάβαστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος  
 
Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες ορυκτών καυσίμων λόγω της κλιματικής αλλαγής ή της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ειδικά, δεν φαίνεται να κατανοεί καθόλου κάποια βασικά γεγονότα σχετικά με την ενέργεια. 
 
Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη : 
 
1. Κανείς δεν έχει αποδείξει ποτέ ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή στη Γη. 
 
2. Όλα τα φυτά χρειάζονται διοξείδιο του άνθρακα για να επιβιώσουν. Όσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα υπάρχει τόσο καλύτερα αναπτύσσονται. Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα που βρίσκεται σήμερα στα 420 μέρη ανά εκατομμύριο είναι στο χαμηλότερο σημείο. Τα φυτά χρειάζονται πραγματικά περισσότερο από αυτό, αλλά πολύ από αυτό είναι κλειδωμένο σε αποθέσεις ασβεστόλιθου και στον ωκεανό. 
 
3. Τα ορυκτά καύσιμα είναι αυτά που έκαναν την Αμερική το σπουδαιότερο έθνος στη Γη για πάνω από 200 χρόνια. 
 
4. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν γύρω στο 1914, αλλά εγκαταλείφθηκαν γρήγορα όταν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα έγιναν δημοφιλή, καθώς είναι πολύ πιο πρακτικά.
 
5. Όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξαρτώνται από το δίκτυο ηλεκτροδότησης για την ηλεκτρική τους ενέργεια. Αυτό μπορεί να είναι αιολική και ηλιακή, ή υδροηλεκτρική ή ακόμη και πυρηνική, η οποία δεν παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Το πιο πιθανό είναι να τροφοδοτούνται από την παραγωγή φυσικού αερίου ή ακόμη και άνθρακα, ο οποίος παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι, δεν κερδίζεται τίποτα από τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 
 
6. Μεγάλο μέρος του βάρους ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η μπαταρία. Οι μπαταρίες απαιτούν πολλά σπάνια υλικά. Είναι αδύνατο να παραχθεί αρκετό υλικό ώστε όλα τα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικά. 
 
7. Μεγάλο μέρος αυτών των σπάνιων γαιών εξορύσσεται σε ξένες χώρες και σε ορισμένες περιπτώσεις από παιδιά. 
 
8. Όταν οι μπαταρίες φθείρονται πρέπει να αντικαθίστανται. Μια νέα μπαταρία κοστίζει περισσότερο από την αξία του αυτοκινήτου, οπότε τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν μικρή χρηματική αξία 
 
9. Οι ανεμογεννήτριες και τα ηλιακά πάνελ τελικά φθείρονται και πρέπει να αφαιρεθούν. Είναι σχεδόν αδύνατο να ανακυκλωθούν αυτές οι συσκευές. 
 
10. Η εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων, ιδίως του πετρελαίου, θα έβαζε τέλος στη ζωή όπως την ξέρουμε σήμερα. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Η λειτουργία πολλών χαλυβουργείων χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα. Το φυσικό αέριο είναι η κύρια πηγή για την παραγωγή λιπασμάτων. Το πετρέλαιο διυλίζεται για τη βενζίνη, το ντίζελ, την κηροζίνη και άλλα εύφλεκτα προϊόντα. Είναι επίσης η πρώτη ύλη για όλα τα πλαστικά. Έτσι, τα ακόλουθα προϊόντα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα:
  • Δεν θα υπάρχουν νάυλον  
  • Δεν θα υπάρχουν οδοντόβουρτσες 
  • Δεν θα υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι με πεζοδρόμια 
  • Δεν θα υπάρχουν φράχτες από βινύλιο 
  • Δεν θα υπάρχουν βινυλικές επενδύσεις σπιτιών 
  • Πολλά αμαξώματα αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένα από πλαστικό 
  • Δεν θα υπάρχουν χρώματα. 
  • Δεν θα υπάρχει διαλυτικό μπογιάς 
  • Καμία μόνωση ηλεκτρικών καλωδίων 
  • Δεν θα υπάρχουν τηλέφωνα 
  • Δεν θα υπάρχουν υπολογιστές 
  • Δεν θα υπάρχουν βιβλιάρια επιταγών
11. Υπάρχουν πάνω από 6.000 πράγματα που κατασκευάζονται από πετρέλαιο- τα περισσότερα από αυτά τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. 
 
Σίγουρα υπάρχουν μερικοί Αριστεροί που κατανοούν τις βασικές επιστήμες. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι κανένας από αυτούς δεν λέει στους πολιτικούς ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν θα καταστρέψει την Αμερική όπως την ξέρουμε. 
 
Πρέπει να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλη αυτή η πίεση κατά των ορυκτών καυσίμων δεν έχει καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή. Εξάλλου, προβλέπουν το τέλος του κόσμου σε δέκα χρόνια για πάνω από 30 χρόνια, και η ζωή απλά συνεχίζεται κανονικά. 
 
Όχι, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή, αλλά έχει πολύ μεγάλη σχέση με τον έλεγχο. Αυτό είναι μέρος των αριστερών σχεδίων για παγκόσμια τυραννία, για να πάρουν τον έλεγχο κάθε ζωής στον πλανήτη. 
 
Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας και να διώξουμε αυτούς τους παράφρονες από τα αξιώματά τους.
*********** 
 
Δικτυογραφία
The Importance Of Fossil Fuels - Climate Change Dispatch
https://climatechangedispatch.com/the-importance-of-fossil-fuels/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.