Σελίδες

28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πλούτος της οικογένειας Ρότσιλντ είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από αυτόν των οκτώ (8) κορυφαίων δισεκατομμυριούχων του κόσμου μαζί

15 Σεπτεμβρίου 2022, RevealedEye Διάβαστε το εδώ.
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Waking Times - Μια πρόσφατη έκθεση της Oxfam International αναδεικνύει τη δραματική αύξηση της εισοδηματικής ισότητας, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμένος πλούτος των 8 κορυφαίων μεμονωμένων δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι μεγαλύτερος από τον πλούτο του κάτω μισού του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 3,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Πρόθεση της έκθεσης ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την αδικία και την έλλειψη δικαιοσύνης που ενυπάρχει στο παγκόσμιο οικονομικό μας σύστημα. 
 
Παρακάτω παρατίθενται οι 8 δισεκατομμυριούχοι μαζί με τον εκτιμώμενο πλούτο τους, ο οποίος συνολικά ανέρχεται σε 426,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 
 
· Bill Gates - 75 δισεκατομμύρια δολάρια
· Amancio Ortega - 67 δισ. δολάρια
· Warren Buffett - 60,8 δισ. δολάρια
· Carlos Slim Helu - 50 δισ. δολάρια
· Jeff Bezos - 45,2 δισ. δολάρια
· Mark Zuckerberg - $44,6 δισ.
· Larry Ellison - $43,6 δισ.
· Michael Bllomberg - 40 δισ. δολάρια
 
Ο ισχυρισμός της Oxfam είναι ότι οι παγκόσμιες οικονομίες κακοδιαχειρίζονται υπέρ των πλουσίων, κάτι που είναι σε μεγάλο βαθμό αλήθεια, ωστόσο, η έκθεση απέτυχε να πετύχει το στόχο σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, καθώς δεν αναγνώρισε το μεγαλύτερο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας, το οποίο είναι το παγκόσμιο μοντέλο κεντρικής τραπεζικής με τα παραστατικά (χωρίς αντίκρυσμα) νομίσματα που βασίζονται στο Χρέος. 
 
Το σημερινό τραπεζικό μοντέλο είναι το προϊόν εκατοντάδων ετών προγραμματισμένης ανάπτυξης, δόμησης, χειραγώγησης, βίας και εξαπάτησης, το οποίο ξεκίνησε σοβαρά με τον Mayer Amschel Rothschild, ο οποίος ίδρυσε για πρώτη φορά τραπεζικούς και χρηματοπιστωτικούς οίκους στη Γερμανία τον 18ο αιώνα.
 
Η προσεκτική καλλιέργεια του πλούτου του με τη συνδρομή των πέντε γιων του επέτρεψε στον Rothschild να επωφεληθεί σε τεράστιο βαθμό κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, παρέχοντας χρηματοδότηση και πολεμικά υλικά στην Αυστρία, γεγονός που με τη σειρά του επέτρεψε στην εκκολαπτόμενη οικογενειακή αυτοκρατορία να εξελιχθεί σε πολυεθνικό οργανισμό, αποτελώντας εφεξής σημαντικό χρηματοδότη της βιομηχανίας και του πολέμου.
"Περίπου εκείνη την εποχή, ο Rothschild έστειλε τους πέντε γιους του να ζήσουν στις πρωτεύουσες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Στόχος του ήταν να ιδρύσει καθένα από τα παιδιά του μια τραπεζική επιχείρηση στη Φρανκφούρτη, τη Νάπολη, τη Βιέννη, το Παρίσι και το Λονδίνο, και καθ' όλη τη διάρκεια του 1800 το έκαναν. Με τα παιδιά του Μάγιερ Ρότσιλντ να εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη, οι Rothschild έγιναν η πρώτη τράπεζα που ξεπέρασε τα σύνορα. Ο δανεισμός σε κυβερνήσεις για τη χρηματοδότηση πολεμικών επιχειρήσεων τους τελευταίους αιώνες παρείχε άφθονες ευκαιρίες για τη συσσώρευση ομολόγων και τη στήριξη πρόσθετου πλούτου σε μια σειρά διαφορετικών βιομηχανιών". [Πηγή] 
 
Προχωρώντας γρήγορα στο 2016, η οικογένεια Rothschild είναι μια δυναστεία ασύλληπτου πλούτου που καταφέρνει να τον αποκρύπτει με κάποιο τρόπο στο μεγαλύτερο μέρος του, χωρίς ποτέ να πιστώνεται δημοσίως ως η πλουσιότερη και με τη μεγαλύτερη επιρροή οικογένεια στον κόσμο. Διαμοιράζοντας το κεφάλαιο και τις συμμετοχές τους μεταξύ των πολλών μελών της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων απογόνων και κληρονόμων, περιστασιακά ένα μεμονωμένο μέλος της οικογένειας θα εμφανιστεί σε έναν κατάλογο με τα κορυφαία άτομα του κόσμου, ωστόσο η οικογένεια στο σύνολό της αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη περιουσία που έχει γίνει ποτέ γνωστή.
"Παραδοσιακά, η περιουσία των Ρότσιλντ επενδύεται σε στενά ελεγχόμενες εταιρείες. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας απασχολούνται άμεσα σε αυτές τις εταιρείες ή επενδύουν σε επιχειρήσεις που παράγουν τον οικογενειακό πλούτο. Η αξιοσημείωτη επιτυχία της οικογένειας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο έντονο ενδιαφέρον της για συνεργασία, στο να είναι επιχειρηματίες και στην εφαρμογή έξυπνων επιχειρηματικών αρχών". [Πηγή] 
 
Η Investopedia εκτιμά ότι ο συνολικός πλούτος της οικογένειας ανέρχεται σε πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις παλαιότερες εν ζωή εταιρείες στον κόσμο:
"...οι συμμετοχές τους καλύπτουν μια σειρά από ποικίλους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της ακίνητης περιουσίας, της εξόρυξης, της ενέργειας, ακόμη και του φιλανθρωπικού έργου." Υπάρχουν μερικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ανήκουν στους Rothschild και εξακολουθούν να λειτουργούν στην Ευρώπη, όπως η N M Rothschild & Sons Ltd στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο όμιλος Edmond de Rothschild στην Ελβετία. Η οικογένεια κατέχει επίσης περισσότερα από δώδεκα οινοποιεία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία". [Πηγή] 
 
Με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και πλέον, ο αναφερόμενος πλούτος της οικογένειας πλησιάζει τις πέντε φορές περισσότερο από τον συνολικό πλούτο των 8 κορυφαίων μεμονωμένων δισεκατομμυριούχων του κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένεια Rothschild από μόνη της ελέγχει περισσότερο πλούτο από ό,τι ίσως τα τρία τέταρτα ή και περισσότερο του συνολικού πληθυσμού του κόσμου.
*********** 
 
Δικτυογραφία
Rothschild Family Wealth Is Five Times That Of World’s Top 8 Billionaires Combined
https://revealedeye.substack.com/p/rothschild-family-wealth-vs-top-8-billionaires

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.