Σελίδες

30 Αυγούστου 2022

H διαφθορά της Eπιστήμης του Kλίματος υποστηρίζεται από ελαττωματικά μοντέλα

21 Αυγούστου 2022, Gregory Wrightstone Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Φανταστείτε τη θεωρία της βαρύτητας να καθορίζεται από μια κομματική ψηφοφορία. Ή μια ομάδα πολιτικών να αποφασίζει για τις ερμηνείες των νόμων της σύγχρονης φυσικής. Όσο παράξενες κι αν ακούγονται αυτές οι προτάσεις, αυτό ακριβώς συμβαίνει στην επιστήμη του κλίματος. 
 
Η επιστημονική έρευνα διεξάγεται κυρίως στον ακαδημαϊκό χώρο, όπου η αλήθεια υποτίθεται ότι τεκμηριώνεται μέσω πολυετούς εργασίας που υποστηρίζεται οικονομικά από κυβερνητικούς ή ιδιωτικούς φορείς. Μερικές φορές, οι χρηματοδότες της έρευνας επιθυμούν συγκεκριμένα αποτελέσματα για τα χρήματά τους. 
 
Καθώς η ανθρώπινη φύση είναι αυτή που είναι, απώτερα κίνητρα παρεισφρέουν στις μεθόδους και τα αποτελέσματα των ερευνητών, όταν οι πηγές χρηματοδότησης έχουν μια άποψη που γίνεται γνωστή στους επιστήμονες που υποβάλλουν αιτήσεις για επιχορηγήσεις και εργάζονται στα εργαστήρια. Προκύπτει ένα είδος προκαθορισμού όπου τα συμφέροντα του χρηματοδότη έχουν προτεραιότητα έναντι των επιστημονικών μεθοδολογιών που έχουν αποδειχθεί στο χρόνο. 
 
Υπάρχουν μεγάλες παρατάξεις πολιτικών και επιστημόνων που είναι προσηλωμένες σε μια αβάσιμη αφήγηση ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγούν σε μια αποκαλυπτική αύξηση της θερμοκρασίας της Γης. Με τον ενθουσιασμό των θρησκευτικών ζηλωτών και την αδίστακτη συμπεριφορά των εξουσιομανών, ένα βιομηχανικό σύμπλεγμα για το κλίμα κατευθύνει την ενεργειακή πολιτική με βάση εκατό περίπου ελαττωματικά υπολογιστικά μοντέλα. Περισσότερο από το 95% αυτών των ψηφιακών προγνωστικών έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστα στην πρόβλεψη των κλιματικών τάσεων. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται ούτως ή άλλως. 
 
Με απλά λόγια, τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να υπερβάλλουν την ισχύ του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα ως αερίου του θερμοκηπίου . Κατά συνέπεια, τα μοντέλα υπερεκτιμούν τη μελλοντική αύξηση της θερμοκρασίας. Η μεγέθυνση της προβλεπόμενης αύξησης της θερμοκρασίας αποκαλύπτεται με την εκ των υστέρων σύγκριση των αποτελεσμάτων των μοντέλων με τις πραγματικές, ιστορικές θερμοκρασίες. 
 
Μια επιστημονική ανάλυση του 2020 αποκάλυψε ότι: "τα μοντέλα υπερπροβλέπουν την αύξηση της θερμοκρασίας σε κάθε ανάλογο στόχο παρατήρησης, στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά, και οι μέσες διαφορές μεταξύ μοντέλων και παρατηρήσεων είναι στατιστικά σημαντικές". 
 
Ο επιστήμονας Ross McKitrick επισημαίνει τα λάθη των μοντελιστών που υπερβάλλουν για τις μελλοντικές αυξήσεις της θερμοκρασίας.
"Καταλαβαίνω ότι η μοντελοποίηση του κλίματος είναι απίστευτα δύσκολη, και κανείς δεν κατηγορεί την επιστημονική κοινότητα που θεωρεί ότι είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για να λυθεί", γράφει ο McKitrick. "Όμως όλοι ζούμε με τις συνέπειες των μοντελιστών του κλίματος που χρησιμοποιούν πεισματικά τη μία γενιά μετά την άλλη μοντέλα που εμφανίζουν υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας και της τροπόσφαιρας, επιπλέον της εκτέλεσης υπερβολικά υπερβολικών σεναρίων επιβολής". (Η επιτάχυνση είναι ο μηχανισμός με τον οποίο τα αέρια του θερμοκηπίου θερμαίνουν την ατμόσφαιρα).
 
"Το 2005, στην πρώτη έκθεση του τότε νέου Επιστημονικού Προγράμματος των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή, (άλλοι) επισήμαναν την υπερβολική θέρμανση στην τροπική τροπόσφαιρα ως "δυνητικά σοβαρή ασυνέπεια"", λέει ο McKitrick. "Αλλά αντί να το διορθώσουν από τότε, οι μοντελιστές το έκαναν χειρότερο. (Οι συντάκτες της έκθεσης) σημειώνουν ότι εκτός από τις ίδιες τις λανθασμένες τάσεις θέρμανσης, οι μεροληψίες έχουν ευρύτερες επιπτώσεις επειδή "οι τάσεις της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας εξαρτώνται από τις κλίσεις της θερμοκρασίας στο γεωγραφικό πλάτος"". 
 
Γιατί οι ερευνητές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μοντέλα που είναι γνωστό ότι υπερβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας; Για να παράγουν αποτελέσματα που υποστηρίζουν μια άποψη που είναι πολιτικά δημοφιλής στους εμμονικούς με το κλίμα; 
 
Έτσι φαίνεται, δεδομένου του κινήτρου του κέρδους και της προσοδοφόρας φύσης του σημερινού ολέθριου κύκλου: Οι κυβερνήσεις προωθούν το αφήγημά τους για την καταστροφή, οι επιστήμονες και τα ερευνητικά ιδρύματα λαμβάνουν επιχορηγήσεις, το πράσινο λόμπι εξασφαλίζει επενδύσεις και επιδοτήσεις για ασύμφορες και αναποτελεσματικές τεχνολογίες και οι πολιτικοί υποψήφιοι υιοθετούν την υστερία με αντάλλαγμα προεκλογικές εισφορές. 
 
Όλα αυτά χρηματοδοτούνται από τους εργαζόμενους που πληρώνουν υπερβολικούς φόρους και αχρείαστα υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας. Κάποιοι που απασχολούνται στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων πληρώνουν με την απώλεια της ζωής τους. Το τίμημα για τους φτωχότερους ανάμεσά μας -ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο- μπορεί να είναι ζωές που χάνονται μέσω περαιτέρω εξαθλίωσης και πρόωρου θανάτου. 
 
Ορισμένοι θερμόαιμοι του κλίματος μπορεί να αγνοούν τη διαφθορά της επιστήμης. Ωστόσο, άλλοι την εκμεταλλεύονται κυνικά για χρήματα και εξουσία. Κάποια στιγμή, αυτή η βιτρίνα θα καταρρεύσει λόγω της έλλειψης πραγματικότητας που κρύβεται πίσω της. Παρ' όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιταχύνουμε τη διάλυση του ψεύδους, έστω και για να τιμήσουμε τις θυσίες που έκαναν άλλοι στο όνομα της αλήθειας. 
 
Τον 16ο αιώνα, ο Μαρτίνος Λούθηρος απελευθέρωσε εκατομμύρια ανθρώπους από την τυραννία μιας διεφθαρμένης εκκλησίας αρνούμενος να ανακαλέσει αυτό που ήξερε ότι ήταν αλήθεια. Κατάφερε να αποφύγει τα βασανιστήρια και τον θάνατο από φωτιά για τις υποτιθέμενες αιρέσεις του. Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί. 
 
Ωστόσο, η υποχρέωσή μας είναι βαθύτερη από το να μνημονεύουμε το παρελθόν. Όπως γράφει ο βιογράφος Eric Metaxas: "Τελικά, αυτό που έκανε ο Λούθηρος δεν ήταν απλώς να ανοίξει μια πόρτα στην οποία οι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι να επαναστατήσουν ενάντια στους ηγέτες τους, αλλά να ανοίξει μια πόρτα στην οποία οι άνθρωποι ήταν υποχρεωμένοι από τον Θεό να αναλάβουν την ευθύνη για τον εαυτό τους". 
 
Όσοι αναγνωρίζουν το λάθος δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να το επισημάνουν. Και έτσι κάνουμε. 
Αυτό το σχόλιο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο PJ Media 20 Αυγούστου 2022.
 
*********** 
 
Δικτυογραφία:
Corruption of Climate Science Supported by Flawed Models
https://co2coalition.org/2022/08/21/corruption-of-climate-science-supported-by-flawed-models/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.